| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Ethernet PHY
Да ви питам някой ако е гуру по етернет дивотиите... Рекондиция на сигнал - основната ми мисъл е да сложа един суич и да си реша проблема. Това знам че ще стане, но чуденката ми е дали вместо това две PHY закачени едно за друго биха свършили същата работа?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Яну 31, 2025 5:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
 Re: Ethernet PHY
При 1394/firewall така се прави, но при етернет не става. Самото PHY се нуждае от някои конфигурации, айде там са две жици и да кажем може да се излъже с малко процесорче. Но не съм убеден че разните интерфейси (MI, RMII и т.н.) са симетрични, не само като вход-изходи, а и като формат на пакетите. Не съм чак толкова голям разбирач, може и да има някакво решение, но не съм чувал за такова.
|
| Пет Яну 31, 2025 5:35 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Може да ги вържеш back-to-back. Не всички могат, на аналог девайс могат, мисля микрел също. То всички могат, но не всички си дават регистрите за конфигурация. Правилбсъм го доста, работи си добре.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Яну 31, 2025 6:12 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Проблема и със свич и с бак-то-бак е, че трябва да проточиш захранване в тази точка.... Каква скорост гониш? Аконе 10 мегабита може да ползваш 10baset1L,, което ти дава 10мбита до 1700 (почти 2км зависи от кабела)метра фул дуплекс.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Яну 31, 2025 6:15 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами гоня 10/100 и по възможност 1000. Разстоянието е малко - сантиметри между две платки. Харесал съм си един суич на Realtek (unmanaged), но се зачудих за това решение. Никога не ми се е налагало и не съм правил нещо подобно
|
| Пет Яну 31, 2025 6:23 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 582 Местоположение: Бургас
|
Няма ли да стане връзка както между две LAN-карти- с кръстосани кабели?
|
| Пет Яну 31, 2025 6:47 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Какво точно искаш да направиш? Щото си написал рекондиция на сигнала.......
Сега пишеш, че е много малко разстоянието... Пък искаш да сложиш свич.... Какво има да му рекондитираш и на какъв сигнал точно?
Както и да е. От първия ти пост го разбрах , че има по-голямо разстояние от това стандартизирано на 10басет (130фута)...
|
| Пет Яну 31, 2025 6:56 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Ако е малко разстоянието, има вариянт за капацитивно свързване, не ти трябват трафове rj45конектори, и кат5 кабели... Ама пак напиши какво ти трябва точно...
|
| Пет Яну 31, 2025 6:58 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ами точно това което съм написал искам да направя - рекондиция на сигнала. Причината е понеже минава през един слипринг който му вкарва доста шум и заради това понякога се разкача за кратко. Четох за някакви ретаймери, обаче май само TI правят такива и то за скорости от 10G нагоре. Така че ми остана само вариантът със суич
|
| Пет Яну 31, 2025 7:13 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Аминтонси има 60гхз безжични трансивъри точно за ротари джойнтс и слип рингове.... Аналог има такъв продукт...
Последна промяна MYXATA на Съб Фев 01, 2025 12:45 am, променена общо 1 път
|
| Съб Фев 01, 2025 12:30 am |
|
 |
|
Pif
|
Фитата могат да се вързват но няма да помогне. Те не са шумоустойчиви. Трябва си модем и FEC. Останалото е маймуни с трици или както се казваше там.
|
| Съб Фев 01, 2025 12:44 am |
|
|