тъй .... дърво, това сам си го посях, сам го отрязах и настъпих .... имам две платки, връзката между тях става с те такъв тип конектори :
https://www.digikey.com/en/products/fil ... HYZyBgRiaAДа но едната е риджит флекс, с бутони, силикони и др. такива и иде от доставчик. И не знам какво съм мислил, но съм им казал там да сложат таргета, та за другата платка остава да са пого пиновете. Е да ама двете платки са на 90 градуса, т.е. едното трябва да е ъглово ... и естетсвено двуредово ъглово има само като таргет, пинове тцъ ... само едноредови, и както кзах таргета вече е определен къде е и нещото се работи.
Та въпроса ми е как да монтирам вертикалния конектор хоризонтално. Вариант едно да имам малка вертикална платка, и там започват да ми се формират куп идеи, но трябва да е точно позиционирано, и ако може да не изпозлвам конектор за $100 или някой висок към метър и половина

Вариант 2, доста селски което за единични бройки сигурно ще е ОК, да нанижа вертикалният конектор на платката и да го поя като SMD, навремето така монтирахме DB-9-ки може да с енаправи фикстура и предполагам ще стане доста точно.
До тук ми се изчерпват идеите като за 12 през ноща ... та ако някой има идея, съвет .. па и критика ... лято е, нещо много ваканционно го подкарах и успях да сътворя тая простотия.