Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
spring laoded connector 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение spring laoded connector
тъй .... дърво, това сам си го посях, сам го отрязах и настъпих .... имам две платки, връзката между тях става с те такъв тип конектори :
https://www.digikey.com/en/products/fil ... HYZyBgRiaA

Да но едната е риджит флекс, с бутони, силикони и др. такива и иде от доставчик. И не знам какво съм мислил, но съм им казал там да сложат таргета, та за другата платка остава да са пого пиновете. Е да ама двете платки са на 90 градуса, т.е. едното трябва да е ъглово ... и естетсвено двуредово ъглово има само като таргет, пинове тцъ ... само едноредови, и както кзах таргета вече е определен къде е и нещото се работи.
Та въпроса ми е как да монтирам вертикалния конектор хоризонтално. Вариант едно да имам малка вертикална платка, и там започват да ми се формират куп идеи, но трябва да е точно позиционирано, и ако може да не изпозлвам конектор за $100 или някой висок към метър и половина :)
Вариант 2, доста селски което за единични бройки сигурно ще е ОК, да нанижа вертикалният конектор на платката и да го поя като SMD, навремето така монтирахме DB-9-ки може да с енаправи фикстура и предполагам ще стане доста точно.

До тук ми се изчерпват идеите като за 12 през ноща ... та ако някой има идея, съвет .. па и критика ... лято е, нещо много ваканционно го подкарах и успях да сътворя тая простотия.

Сря Авг 28, 2024 12:48 am
Профил

Мнение Re: spring laoded connector
Ако правилно съмте разбрал, платката с бутните е готова и там промени не може да има. На нея е таргет конектора.
Другата пллатка тепърва ще я правиш и там можещ да направиш каквото си искаш като конструкция, както и да я монтираш спрямо другата където решиш.

Ако тези конектори имат пинове, които не са за СМД запояване, направи я както си правил DB9 буксите - нанизана на платката и запоени пинове от двете страни на платката.

Ако ли не - вариант с допълнителна малка платка, на която да е запоен пружинния конектор, а тази малка платка да е запоена за основната ти с помощтта на двуредови 90 градусови пинчета като тези примерно.

Сря Авг 28, 2024 10:00 am
Профил

Мнение Re: spring laoded connector
Да правилно си разбрал, то не е само че платката с бутоните е в производство, Ами около нея има и механичен дизайн и то може да се окаже че така или иначе не мога да сложа мъжки там и да искам. То сложих таргета с цел, това нещо минава стерилизация, тия пружинки едва ли са от нещо неръждаемо и не исках пого пиновете да бъдат "варени" по два три пъти на ден. Но ако бях видял че няма 90 градусова двуредова "рейка" може би щях да мисля за нещо друго.
Май, май точно това ще направя, нанизано на платката, те вече 3 такива станаха ...имам два батерия и които няма как иначе да ги сложа.

Сря Авг 28, 2024 2:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]