|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:09 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Как да показвам едно и също на няколко отдалечени ТВ дисплея
| Автор |
Съобщение |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Как да показвам едно и също на няколко отдалечени ТВ дисплея
Искам от лаптопчето да споделям екрана на 3 дисплея (телевизора). 1080п=p. Лошото е че са отдалечени един от друг. Последния е на около 120 метра. Мислех си за HDMI-FTP конвертор, гледам има някои ги дават на по 150м но нещо не ми вдъхват доверие. Имам WiFi в обща мрежа навсякъде, блазни ме нещо мързеливо такова, да не опъвам кабели. Някакви идеи как най-лесно ще стане работата? По възможност с минимални настройки, пускаш с дистанционното ТВ-то и то си показва картинката, да не се ходи по разни менюта и да се стартират приложения.
|
| Чет Авг 22, 2024 11:30 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Как да показвам едно и също на няколко отдалечени ТВ дис
Има решение, една компания, която максим я купиха, и после респективно аналог, но те правят точно за големи гейм събития, концерти, за операционни зали инт.н. Мисля беше нещо като усб3 екстендер. Мога по-късно да потърся тоно има ако искаш
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Авг 22, 2024 1:00 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
телевизорите умни ли са, ако да - пробвай с Miracast
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Чет Авг 22, 2024 2:05 pm |
|
 |
|
milenjs
|
Ъкълъ ще са, ще ги купувам тепърва.
|
| Чет Авг 22, 2024 7:05 pm |
|
 |
|
nik
|
Какво е допустимото закъснение? Ако няколко секунди не са проблем като закъснение и разминаване на различните екрани - имаше някаква фрий програма за стриймване, OBS studio, не помня дали беше самодостатъчна тая програма или искаше още нещо, но идеята е че вече всеки по мрежата може да гледа тоя стрийм
Ако закъснението е недопустимо - директна връзка HDMI по UTP кабел, обаче очаквай проблеми, минимум CAT6 кабел и по читави приемник/предавател От искрене на ключа на лампата се смущава ако мрежовия кабел върви заедно със захранващи кабели
miracast/chromecast съм пускал само към един телевизор, незнам дали може към няколко
|
| Чет Авг 22, 2024 7:26 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
На толкова голямо разстояние смущенията ще са само част от проблемите... По магазините предлагат оптични HDMI кабели, но трябва да се теглят жици. Има и конвертори HDMI към стандартна оптика.
|
| Чет Авг 22, 2024 7:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами до към 80м utp върши работа, има конвертори, има и за повече но 1080 не помня дали съм пускал. Има вариант върху оптика а може и SDI да го направиш.
|
| Пет Авг 23, 2024 4:52 am |
|
 |
|
milenjs
|
Благодаря, минавам на варианат с оптика, конверторите HDMI-fiber са без пари. Имам сплайсер, ще пусна една бронирана оптика тънка с 4 влакна и ще си реша проблема, няма да ме боли и глава от пробеми с изгаряне на портовете заради индукции по кабела. Като бонус може да се получи и да пускам/спирам ТВ-тата със сигнала по HDMI-я 
|
| Пет Авг 23, 2024 10:29 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|