|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:02 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Грешка Е21 на оризоварка Sanyo
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Грешка Е21 на оризоварка Sanyo
Един познат ми я връчи вчера, с молба да я погледна, защото имала сантиментална стойност за него. Работил е някога с японци и си е донесъл оттам оризоварка...която вече сигурно има 10+, ако не и двойно повече години.
Та - нещото се включва, и почти веднага дава грешка Е21. Предполагам някой от микроключетата, термо бушон или датчик, но зссега не мога да намеря описание на грешката.
Ако някой е настъпвал мотиката, да се обади. Модел ECJ-AD18E
|
| Нед Фев 04, 2024 11:53 am |
|
 |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
 Re: Грешка Е21 на оризоварка Sanyo
Най вероятно е термодатчик ... обикновено при проблем с опознаването на температурата , безкомпромисно не тръгват.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Пон Фев 05, 2024 7:57 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Днес ми остана време да я погледна пак... Намерих и смених поне едно нещо - имаше батерия за часовника и предполагам някаква памет, която отдавна беше сдала багажа. Часовника сега върви, но грешката си е там при включване. Не ми се вадят сензори, защото изглежда индуктивно изпълнение и сензорите са "погребани" под залепените намотки (общо съпротивление 0.6 Ома). На първо измерване единия е 1к, другия 1.6к... има и някакви други, които са или прекъснали, или са термопластини или нещо такова.
Та засега си стоя на Е21... питах и на други места, да видим дали ще излезе отговор някакъв.
|
| Пон Апр 01, 2024 2:31 pm |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
Google ми сервира това. Погледни го, може да ти хрумне нещо. https://elektrotanya.com/sanyo_ecj-d55s.pdf/download.html#dl
|
| Пон Апр 01, 2024 5:05 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Да прилича, но вероятно това е класическия модел - а не този с индукцията. Интересно ми е какво ги крият тия описания, особено на модели на по 20 години... вероятно новите са просто повторения с нови опаковки и ги е страх да не ги окрадат...но бай Китай това ще му е най-малката спирка. Благодаря много - все пак е някаква следа.
|
| Пон Апр 01, 2024 8:14 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|