| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Четири саги за свредла
|
| Сря Май 19, 2021 12:34 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
 Re: Четири саги за свредла
Баф мааму... Трябваха ми 5 минути, за да стопля какво означава "саги за свредла"... За днес спирам да работя, че направих 12 часа вероятно...
|
| Сря Май 19, 2021 11:20 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Ицо, изгледа ли ги? 
|
| Чет Май 20, 2021 1:09 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Ако въпросът е към мен - не, не съм го изгледал. Ограничил съм "йотубетата" до абсолютния минимум. Има много по-интересни и ползотворни начини човек да си губи времето. Но ако е нещо интересно или е наложително да му обърна внимание, кажи и ще погледна.
|
| Чет Май 20, 2021 10:50 am |
|
 |
|
lcr
|
Конкретно за теб, би било интересно (предполагам). Първото можеш да го прескочиш.
|
| Чет Май 20, 2021 12:51 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Разбрал ти Ицо от китайско Човекот го казва много добре: "Плащаме за марка и лъскава опаковка". Иначе: 95% от всичко се произвежда в Китай, за съжаление или по-скоро за ужааасть! Скоро видяхме к'во стана с тъпите маски... и тоалетната хартия 
|
| Чет Май 20, 2021 5:40 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ехххх, Бонгооо, Бонго... Има разлика между продукцията на реномиран производител, произведена в Китай, спазвайки технологията на производство и това което се прави в гаражите или във фабриките на лоу-тек производителите които още не са научили урока "може ли да се направи свредло от капака на тенджерата на тъщата", щото само това са имали подръка... 
|
| Чет Май 20, 2021 7:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Не всички свредла се правят в Китай, а както каза Ицо дори и сред правените там има огромна разлика.
|
| Пет Май 21, 2021 2:05 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Като стана дума за "маркови" свредла. Пробивах някакво дърво, възможно е и да съм закачил някой скрит пирон. Ама сефте ми се случва бургия да се развие. Бахти боша, бахти закаляването. Апропо на видиите им паднаха главите почти веднага, а тия за желязо не успяха да пробия шина 1мм преди да се разтопят  Купувани са от някоя от големите вериги, не помня коя, вероятно Практикер. Иначе аз за по междудругото си ползвам Лидълските и съм много доволен. И тия за желязо и видиите са си ОК като за амтьорска работа.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 21, 2021 9:02 am |
|
 |
|
lcr
|
Това е ясно, но във видеата по-горе иде реч за "no name" китайска продукция, която се оказва по-качествена от маркова такава.
|
| Пет Май 21, 2021 9:49 am |
|
 |
|
itso.t
|
Гледах само един от клиповете, и то по диагонал - с много превъртане, затова не претендирам, че съм разбрал какво са демонстрирали. Съвсем ме загубиха като стигнаха до продукцията на Guhring. Ами ползвам и такива. Не съм имал случай да се захабят при пробиване на 3 отвора в стомана.
Не ми стана ясно и каква е тая дивотия с теглото (усилието). При машинариите работния режим се задава като обороти/мин и подаване в мм/мин. Теглото (усилието) е "к'вото дойде".
|
| Пет Май 21, 2021 11:00 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Цецо, да не си пробивал варен бук ? Според мен оборотите са били високи и е прегряла, и се е откалила. Нека не забравяме, че ментаци се правят на маркови продукти. Ицо, ако материалът е мек, например пластмаса или дърво, със същата скорост на подаване ще се получава по-малко натоварване на свредлото. Вероятно за това иде реч.
|
| Пет Май 21, 2021 2:02 pm |
|
 |
|
syscop
|
Човекът го каза няколко пъти - еднакво натоварване (кг), за да може тестовете да са при еднакви условия.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Май 21, 2021 3:30 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Затова уточних, че съм гледал видеото по диагонал и не съм чул всички обяснения за условията на теста. Продължава да ми звучи странно подобен начин за определяне на работния режим, но както и да е...
Вие ползвайте чина-оригиналдъ. Аз съм доволен от Guhring и ще продължавам да подхождам консервативно и да бачкам с тях когато имам възможност.
|
| Пет Май 21, 2021 4:55 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Абе и аз това с тия килограми малко ми се вижда сбъркано, ама той с тая портативна бормашинка няма какво друго да направи. Ходил съм по разни демонстрации - хората пускат свредлото да направи 100-200 отвора в една плоча без да спират докато видимо почне да не пробива или ако се вижда натоварването на шпиндела - докато мине някаква граница. Даже нашия фрезист по натоварването на шпиндела определя кога трябва да спира и да точи. И как няма да се затъпи като не е в никакъв режим.
Та тест се прави като пробиваш при правилния режим, едно и също нещо, докато спре да пробива и после се смята цена на отвор. Имаме свредла с пластини (върхове) дето един връх може и да струва 200 лв. ама изкарва по над 200 отвора в AISI316, по 40-50 мм дълбочини без охлаждане през инструмента. А със разни китайщини - на 3-та дупка и спира да точи - кво като струва само 20 лв.
|
| Пет Май 21, 2021 6:21 pm |
|
|