|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:10 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
 Идеи за конектор
Пак с мойте лед ленти се терзая, има сега една нова и при нея е удобно да включвам лента в лента. Значи има разни китайщини които или са женско на лентата а другата влиза направо в нея, или са като щипки. Щипките са ми големи и съмнителни, това първото не знам колко е надеждно но лентите не е осигурена никак. Или трябва а да я лепя или да сложа термосвиваемо... Чудя се дали няма някой подходящ конектор със заключване. Или мъжко женско, или пък две женски на лентата и двустранно мъжко. Принципно става с рейки, женски на лентата, мъжка между тях, да ама и там няма заключване. Стъпката е 2.4 но са 4 пера, мисля че и 2.5 ще пас е. Ако някой се сеща нещо... рових из Те и Молека ама не н са мирам.
|
| Съб Мар 02, 2019 2:39 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Идеи за конектор
Аз съм ползвал преди едни унисекс и бяха доста добри... Ама сигурно ти имаш предвид гъвкава лента? https://www.digikey.com/product-detail/ ... ND/1866094
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Мар 02, 2019 2:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това нее лошо ама мн.голямо за мен, да за гъвкава лента, растер 2.4 цялата лента е 10мм. Тези щипки дето ги гледам, много ме съмняват, иначе дори и размера някак мога да преглътна... иначе на една японска лента има конектори от страна на едната смд от другата просто мушкаш лентата, предполагам са надеждни като контакт, но при вибрации ще се разкачи, ще трябва да ги лепя някак, което пък после при сервизиране създава някои проблеми, най-вече сервизния няма да го залепи...
|
| Съб Мар 02, 2019 6:37 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
На какъв максимален ток трябва да издържа?
|
| Съб Мар 02, 2019 6:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тони, аз правя разни ленти за едни проекти за амбиент лайтинг за коли и просто оставям площадки и ги запояват с жици-джъмпери. Всякакви конектори, дето ги ползват по тия ленти ми се струват ненадеждни и все сме имали проблеми с тях. През два инча има такива площадки и можеш да си я режеш през два инча и после пък да си ги запояваш една към друга както искаш. Верно инсталацията е малко бавна, ама пък е супер надеждно. Ако пък много ми трябва конектор, просто запоявам от тези цанговите рейки, дето един вид кликват като ги натиснеш. Ето ти снимки да видиш за какво говоря.
|
| Съб Мар 02, 2019 7:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да такива са моите, това с реката съм го мислил, става ама трябва после да се лепнат, да не би да излезе. За директно поене ясно, ама малко бави. Това е около едни монитори, и за да няна тъмни зони в ъглите лентата обикаля. Вариант 1 да е цяла лента, ама се сливат дефекти след монтаж, и ако е цяла подмяната ще е мн бавна. Вариант 2 да се запоят, късите страни вземат завоя и да се пият към дългите, и това става но трябва поене, освен това площадките са на половината на твоите, и като поиш след като е монтирано малко зор. Аз затова мисля за конектори. В момента са с кабели, но нещо не ми харесва. Искаше ми се конекторче. Токът не е голям, общо 3 м, около 50W, на 12 В, на полюса иде около 4А. Мога да ги за храня двустранно и то в двете среди, т. е. 1А, да речем 1.5-2А. Гледам дали няма нещо подходящо smd, което да го има и мъжко и женско и да не е ужасно голямо. На малките стъпки бол, на 2.5 почти нищо, ба 2.54 излат разни ама още не съм си харесал.
|
| Съб Мар 02, 2019 7:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
П. С. Митко тия ти ли ги заръчваш някъде? Защо не ползват стандартни, надеждност или просто си намерил ниша?
|
| Съб Мар 02, 2019 7:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да, ние ги правим първо щото готовите не ни харесват и ние слагаме повече и по-добри диоди и второ повечето са с къстъм форми, тия ленти бяха само за проба.
|
| Съб Мар 02, 2019 8:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А вземаш ли някакви мерки да няма спукани спойки, в момента ми доставят някакви дръвчета, доста голям процент прекъсват там където има огъване на лентата. За едното мисля платки да правя, другото не става за платки, освен ако не си направя ленти де. Къде ги правиш, в хамериканско или в чина?
|
| Съб Мар 02, 2019 8:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Тони, това на снимките са платки, като в зависимост колко трябва да се огъват имаме три различни дебелини. Правим ги при китайците от pcbway, като и те ги асемблират.
|
| Съб Мар 02, 2019 10:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За моя случай с твърди не става, т. е. може но една част пак ще трябва да е лента.
|
| Съб Мар 02, 2019 11:33 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|