Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
PoE Daisy Chain 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение PoE Daisy Chain
Здравейте,

Имам дизайн на устройство, което може да се захранва както от 12V DC, така и от PoE. Независимо кое от двете се ползва схемата изработва 3.3V за карантиите по платката, както и стабилизиран 12VDC изход за захранване на външни устройства. Дотук добре -- това е проектирано, направено и работи.

За нов проект обаче, клиента реши, че му се иска от моето устройство (което ще се базира на описаното по-горе) да има и PoE-изход, който да може да захрани друго външно PoE-enabled устройство. Самия Ethernet ще е pass-thru към външния дивайс, а моята платка няма да ползва мрежата за разлика от първия дизайн.

В резултат получаваме така наречения PoE Daisy Chain.

Vivotek имат модел IP-камери, които реализират такова нещо.

Според мен правилния начин да се направи е реализацията на PoE splitter/extractor (каквото в момента съм направил) и добавянето на PoE Injector схема. Това, обаче си е направо нов дизайн, ще промени както заеманото място, така и цената. Да не говорим, че нямам и времето да го правя от нулата.

Въпросното външно устройство винаги има както PoE-вход, така и 12VDC. Според мен ако захранвам моята платка от PoE, a външното у-во от моя 12VDC изход е ОК.

Та въпроса ми е, дали някой е правил нещо подобно или се сеща за лесен начин да се изкара PoE изход.

Аз лично клоня към това да го направя както си е в момента. Функционално разлика няма да има и ще се вместя в останалите параметри -- време, цена, място и т.н.

Идеи и съвети са добре дошли.

Благодаря!

Сря Юли 25, 2018 12:13 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: PoE Daisy Chain
Ние закърпихме положението за момента с евтини китайски PoE сплитери - за количества май паднахме под $5 което трудно може да се бие като си интегрираш всичко на платката но пък има недостатък на 10% брак, допълнително място и фърчащи карантии, кабеляци и т.н.
Сега включваме 20-30 сплитера и гледаме с термокамера кой загравя повече от останалите и от там в кофата за боклук. Китаеца без никакво мрънкане изпрати 10% от количеството да компенсира брака - явно си знае болежките.

Сря Юли 25, 2018 2:20 pm
Профил

Мда, $5 си е добра цена. Аз слагам едни модули на Silvertel, които самите те струват повече (без да броим кондензатори, индуктивности и т.н.).
Ще взема да пробвам с двойка PoE Splitter + PoE Injector.
Има китове Splitter+Injector за около $6 (retail price).

Сря Юли 25, 2018 3:36 pm
Профил

Има разни евтини китайски суичове с интегриран ПоЕ - даже оня ден колегата ми прати документацията на някакъв нов който можеш да го управляваш през CLI т.е. да паллиш/гасиш тока на всеки порт и т.н.

Сря Юли 25, 2018 5:07 pm
Профил

Аз знам, че има, ама ми е за вграждане в устройство.

Сря Юли 25, 2018 7:11 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
nixx написа:
Аз знам, че има, ама ми е за вграждане в устройство.

знам че съм малко пристрастен,
но хвърли око на
http://www.analog.com/en/parametricsearch/11407

има си за endspan, midspan, endpoint
малко или много порта и2ц контрол ....малко външни компоненти, не ти трябват оптрони ...

Пет Юли 27, 2018 12:50 pm
Профил

Нямам проблем с пристрастността, приемам всякакви акъли.

Схемата в момента е горе-долу следната:

PoE Router/Switch <---> [PoE In] My Device [12VDC Out] [LAN] <===> External Device

T.e. външното у-во се храни от изработените 12VDC (има такава възможност), а мрежата си става обикновена мрежа.

На клиента му се иска:

PoE Router/Switch <---> [PoE In] My Device [PoE Out] <---> External Device

... пък на мен не ми се иска много-много да пипам по <My Device>. Не за друго, ами няма да ми платят времето да го преработвам.

Тези неща на Analog изглеждат готини. Аз досега съм ползвал на Silicon Si3402.
В т.н. MyDevice в момента съм с http://silvertel.com/poe-modules/159-ag9800.html

Пет Юли 27, 2018 3:50 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]