|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:25 pm
Портативни кутии с място за батерии
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
 Портативни кутии с място за батерии
Някакви наблюдения върху всякакви видове портативни кутии с готови контакти за 18650 клетка (3.7V) или без контакти, но с възможност да побера такава клетка.
Сега имаме кутийка по поръчка, която събира 18620, която всъщност е още по-къса, но има и защита, което всъщност я прави по-скъпа. И като гледам по каталозите 18620 не е съвсем стандартна, докато 18650 се намира навсякъде - със или без защита.
Но основно ме интересуват фирми, които правят различни портативни кутии. Може би дори вариант със стандартни батерии е възможен, ако кутията ми хареса.
Благодаря!
|
| Чет Апр 12, 2018 4:22 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
 Re: Портативни кутии с място за батерии
Ами много общ ти е въпросът. То от кутия до кутия има голяма разлика. Ако ти трябват малки количества погледни при стандартните снабдители - Comet, Mouser.com и т. н. Ако е за големи количества прегледай Alibaba, madeinchina, и т. н. Ако е за няколко много къстъм ще ти изровя моята тема, където се уча да си отливам  Не мога да схана дали имаш в предвид направен отвор и гнездо за поставяне или може да е просто слот вътре в кутията, до който се достига с разглобяване. Защото във втория случай, може просто да си купиш гнездата от Али и да си ги сложиш във всякаква кутия.
_________________www.elkran.com
|
| Чет Апр 12, 2018 4:49 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Портативна ...като фенерче Нокиа , или като ВЕФ?
|
| Чет Апр 12, 2018 5:28 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
питам за фирми производители, като например PacTec. Нещо, което ви е направило впечатление на малко (да се побира в ръка), добре изглеждащо и с място за батерии. https://www.pactecenclosures.com/produc ... eriesid=58
|
| Чет Апр 12, 2018 5:50 pm |
|
 |
|
fred
|
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Чет Апр 12, 2018 6:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз работя доста с Pactec. Основно PP, PPL, PPLX и XP. Готини са като дизаин с тая гума отстрани, клиентите им се радват. Но варианта с батерии не е направен добре, малко е аматьорско изпълнението. Капачето на батериите е правено за "краен" брой отваряния. Контактите вътре не се хващат особенно умно към пластмасата и дрънкат много звучно като няма батерия в гнездото. Другото което не им харесвам на тия кутии, е че не са мислени за конектори от двете страни, плоско е само от едната. И се налага при мен да се фрезира обла повърхност, което си е трики... Другото тъпо е, че повечето имат захващане на платка само на дъното, което е тъпичко ако искаш да правиш клавиатура с тактилни бутони (която обикновенно се хваща на горния капак). Даже в момента работя върху дизаин с 18650 батерия, но при мен тя не се вади и си е фиксирана вътре в кутията. Това е PPL размера. PPLX дава повече пространство. Не са евтини хич, ама ти до колкото знам не правиш масови продукции. Все пак са по евтини от OKW и Bopla де, ония хептен нямат срам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 12, 2018 6:47 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да, при мене идеята е да бъде сменяема, а има и куп други механични неудобства, разбира се от това което са обещавали търговците...
|
| Чет Апр 12, 2018 7:15 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Има и . Не знам колко е размера на батерията, То има и в radimex, и във щайбергер разни. Ама ти пък си във Швеция. А и е малко дървена тая кутия, но се побира в ръката.
|
| Чет Апр 12, 2018 7:41 pm |
|
 |
|
radolin
|
Мисля, че нямат това, което ти трябва, но преди време попаднах на една турска фирма за кутии. Не съм пробвал, но цените изглеждат доста прилични. http://www.altinkaya.eu
|
| Пет Апр 13, 2018 10:02 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Можеш да потърсиш идея от това как го правят китайците - в смисъл да разгледаш разни устройства, които се хранят от сменяеми 18650. Макар че повечето дизайни са си точно китайщини. Има различни 3D дизайни на thingverse, но са си строго аматьорски - но като база може да е нещо полезно. Тук дискутират подобен въпрос: https://www.eevblog.com/forum/projects/standard-enclosures-with-18650-battery-access/Altinkaya имаха представител в BG, ама преди доста години ми бяха контактите и може да са изчезнали.
|
| Пет Апр 13, 2018 10:29 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Ние доставяме от Altinkaya, но е малко сложно - турците имат някаква експортна такса и затова се прави групаж и от това доставките се бавят (поне така ми обясниха). Кутиите не са им лоши, но ползвах такива с отсек за 3хАА и определено контактите за батериите не пасват добре в гнездата. Takachi също имат хубави кутии. Полските Maszczyk са отврат... На китайски производители не може да се разчита. Скоро правих платка за такава кутия. Когато потърсихме китаеца за още кутии, се оказа, че фалирал...
|
| Пет Апр 13, 2018 10:54 am |
|
 |
|
Grubi
|
Нещо подобно, въпреки че това е сигурно с по-малка батерия. Но пък силно ме интересува и възможността да може да се закичи с XLR конектор от едната страна, тези имат и от двете. https://lumenradio.com/moonlite/
|
| Пет Апр 13, 2018 11:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ако искаш такова, търси 3D принтер за прототипиране. И ако има търсене от клиента отиваш на молд.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 13, 2018 12:52 pm |
|
 |
|
Grubi
|
това и правя, но все се надявам се ще изплуват някакви стандартни решения. другия вариант е да разкарам XLR, и да сложа кабелен адаптер, на който другия край да е стандартен малък конектор, като 3.5мм например. Ето нещо което изплува днес, докато търсих тук и там. Пак е къстъм, разбира се. https://www.google.se/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8отпечатах кутията и даже пробвахме прототипа, но бягам от сложни решения и още проблеми с молда а иначе китайците и те принтират вече, но те имат добър SLS, после пилят,шкурят, полират, боядисват и става като истинско за панаирите. но пък моя с ABS-a ми дава достатъчно добра представа какво ще е ми дава достатъчно добра представа
|
| Пет Апр 13, 2018 12:59 pm |
|
 |
|
fred
|
Е, ако е с такива размери някакъв 2х18650 Power Bank където да махнеш едното акумулаторче и на мястото натикаш твоята електроника може да ти свърши работа, например това: https://www.aliexpress.com/item/USB-Pow ... 00839.html
_________________ Остап Бендер: Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Стендал: Овчарят винаги се стреми да убеди овцете, че неговите и техните интереси съвпадат.
|
| Пет Апр 13, 2018 1:13 pm |
|
|