|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 7:33 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Ал профил ...
търся си някакъв профил в който да мога да навия/залепя винт или пин. Нещо като това на снимката, не държа да е кръгъл, нямам много претенции за размер, имам разнбира се външен диаметър или височина не повече от 8, винта/пина 3 или 4 мм нещо около . Виждал съм но нямам спомен къде, трябва да свържа два палеца да се движат синхронно но мястат е ограничено а разстоянието е 250 мм. Мога да изпозлвам отделни тръби, малко не ми се иска, монтажа ще е по-труден. Друг вариант е да им заваря направо планка. Не мога да направя детайл от листов материал заради радиусите, добавят голям офсет и като сложиш и отстояние за винт или гайка и размера много голям става. Имам един вариант, изобщо да не ги синхронизирам така ами да имсложа по едно жило което да ги дърпа, ама исках да избегна галимациите със жила. До толкова съм блокирал че дори не се сещам как се казваше тази форма .... сигурно защото е 4 сутринта, и последните 3 часа гледам тъпо и нищо не измислям 
|
| Съб Сеп 02, 2017 3:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
 Re: Ал профил ...
И за д ае по ясно какво целя, ето това е. Този палец който отключва тази ключалка, трябва да се свърже с друг такъв от другата страна. Усилието не е голямо но все пак трбява да е достатъчно здраво. Зада няма изкълчване осукване ми се иска да е по-широчко. На тия две шпилки опитах да закача Г планка, но или опира в дъното, или в заключващият пин, зависи на къде обърна огъвката. Има варианти със заварени детайли, да не е огъвка а да е заварен, и да има планка с резба дирекнто на него, а на този палец да имам два винта със скрита глава ... да ама заварки, неточности, искам да го избегна. Оригинално мислех да е със жила, на всяка ключалка по едно, и от там на механичния ключ да ги дърпа и двете, да но искам да ги избегна ако мога. Това ми е лесното заключване, вече поне 3 часа не мога да го довърша .. май е време за спане, ако някой се сети нещо ще черпя бири, може още утре, и кофтаци, ако Дедо опече някой мръв, аз ще осигуря барбекюто 
|
| Съб Сеп 02, 2017 3:48 am |
|
 |
|
stefan63
|
Без малко да заработя за една пържолка, ама туй е 10мм, не 8: http://www.smt-montagetechnik.de/produkte/66.htm
|
| Съб Сеп 02, 2017 10:22 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ще го пробвам, само да стигна до офиса.
|
| Съб Сеп 02, 2017 10:26 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Определено съм виждал подходящ под формата на релса за плъзгащи се врати на шкаф, дори рових из мазата, ама нъцки. Там имаше голямо разнообразие, но само един би паснал ако не те бърка ширина му 20-25мм по спомен. Преди време (години) се дискутираха еврокутии от стандартни алуминиеви профили. Някой сеща ли се? Всичките имаха канали за болтчета.  А къде съм се назяпал на такова решение с подходящо огъната планка (ако има кой да ти я изработи): махаш капака на някой дърт VHS касетофон и огледай планката над касетата 
|
| Съб Сеп 02, 2017 12:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то за правене всичко тук се прави, няма нещо готово, въпросът е как да се направи, не ми идват много идеи, поне снощи не ми идваха, сега имам една две да видим. Въпросът е че не е изгодно за 20 см детайл да правя тулинг и да поръчвам къстъм профил, ако беше повече да, та технологично трябва да съответства на количеството, размера и цената на детайла, иначе най-ми е лесно да го направя hard tooling детайл, ще го проектирам за 5 мин, но не е икономически оправдано. Ако става въпрос в Практикер има ткаъв профил, н не мога да залагам нещо което с епродава от практикер и не е ясно може ли да се достави извън тях, да там на всяко пише вносителя ама все тая.
|
| Съб Сеп 02, 2017 3:45 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
В Home-max имат алуминиева шина 20 х 6: https://www.home-max.bg/ploska-stanga-20h6-sm/Дупчиш и набиваш щифтовете или ги скрепваш с резби.
|
| Съб Сеп 02, 2017 4:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тц ... шина и стандартни профили имам от къде да взема, но не е много технологично, тук не говорим за едно, говорим за стотици и хиляди. Ако бяха 30-40 хил си струваше да се инвестира в хард тулинг, то сигурно ще стигне таква бройка на за 3-4 години, в момента са планирани около 1000, стои поръчка за 10.000, ако я потвърдят може да мисля за хард тулинг, но за по-малко не си струва. Детайла не е къс, иска и голяма преса и сравнително голям тулинг, сложи ги 50 хил USD, дори за 10000 не си струва, но ако потвърдят толкова да речем че сигурно ще ги докараме тотално до към 20-30 и тулинга ше излезе около 2-2.50 на детайл. Горе долу това ще е цената с конвенционални методи, сами да се измисли, аз го измислих де, посто сгънах палеца на 90 градуса и вече нямах проблеми с конфликти, сложих му две гайки, L профила с два винта и това е. Явно снощи всички релета са ми били залепнали. Иначе ако намеря такова профилче също ще стане добре, но нямам време да ровя много. То има и друго, това релано са малки детайли, и колкото по-малко обработка след рязането толкова по-добре. Иначе то решения има много, но на това детайлче много трудно се прави борд 3-4 мм, релано невъзможное освен на хард тулинг, на ъпкант какъвто и да е няма да се получи, просто детайлчето е малко. п.с. за резбите е много относително, нали все пак трябва д аможе да се сглоби, в када лесно се реди дори и невъзможна конструкция, но аз всичко на 100% тествам собственоръчно, не съм от тия които правят дизайн без да са хващали отверка в ръцете си. Ако аз не искам да го правя, значи не мога да искам и монтажниците да го правят, затова всяко него го сглобявами разглобявам собственоръчно поне 5-6 пъти, и ако накрая няма компоненти излетели я през прозореца я през някоя врата или срещнали в стена става, ако има се пише негодно за производство и се дизайнва от ново. имам някаква непонсимост към нефективни дизайни, без занчнеие дали аз съм го измислил или някой друг.
|
| Съб Сеп 02, 2017 4:49 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|