Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Впечатления от Hako ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Впечатления от Hako ...
Не съм ги барвал тия, трябва да напазарувам няколко станции за маняните, ще се изпозлват основно за спояване на кабели към малки платки или към светодиодни ленти. Нищо капризно, въпреки че лентата не понася много на прегряване. Аз имам велер и ерса, и от двете съм доволен, но Хако не съм използвал никога, нямам никакви впечатления. За Велера си мислях нещо от сорта на WESD51, хако виждам някакво FX-951-66. Предимството на хакото го виждам като мощност, тов велер малко слабичък, не знам защо не виждам 70 W и 80W модели, моят е такъв, но той е на 100 години, изяло аналогов но за подобна работа е идеален. Та се чудя, а знам тук има хора с опит с хакото.

Нед Авг 20, 2017 8:21 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Впечатления от Hako ...
Ние ползваме само Хако (най-различнин модели) в цялата фирма - производство и дизайн и са пушка, аз лично нямам никакви оплаквания. В къщи съм с Велер щото до преди да докда тук Хако не ги бях чувал, но по нищо не отстъпва на Велер-а. Така че купувай смело - тоя FX-951-66 го ползваме масово и моя служебния е подобен, може би по-стария модел, защото е малко по-квадратен :).

Нед Авг 20, 2017 2:44 pm
Профил

Супер, мерси за препоръката. То накрая май ще накупя всичко от САЩ и един контейнер... да му мисли митническия агент.

Нед Авг 20, 2017 5:00 pm
Профил

Ако разликата в парите не е много си вземи JBC. И за развой и за производство са железни. Леки, удобни, много здрави човки, голяма мощност в малка човка, много добра температурна стабилност и голямо бързодействие. Откакто пипнах такова преди 10-ина години друго не искам да видя.

Пон Авг 21, 2017 5:20 pm
Профил
Аватар

+++
все пак зависи какво може да доставяш в мехико като консуматив.
JBC са основно 2 дръжки с безброй човки. дори леворъките успяха да скапят покритието само на една плоска мощна човка, след като запоиха 10К дебели конектора. скоро не съм купувал нови човки, щото само аз си поя с него, но чувам че малко е паднало качеството (ЕЖК)
на 'станцията' стават всички дръжки, без пинцети (те са с 2 нагревателя). но така или иначе не са удобни, по не аз не му фанах чалъма.

духалката е перфектна.
смукалката си иска обгрижване, но все още не е дала фира в нито един от чарковете си.
стойките са много удобни, имат си 2 слота за човки - сменяш и складираш в движение. отделно си купих стойка за тел за почистване, оказа се практичен аксесоар, допълващ гъбичката.

Пон Авг 21, 2017 7:27 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
JBC .. духалката е перфектна.

Е на това още не мога да се реша заради цената.

Пон Авг 21, 2017 11:01 pm
Профил

И аз сега разгледах цените, май е по-скъпичко от нужното за поене на кабели, иначе сигурно си има предимства, а и някак .. нежно ми изглежда. Ще го импровизирам в движение.

Пон Авг 21, 2017 11:15 pm
Профил
Аватар

Духалката е надценена според мен (твърде скъпа). Но пък е 500W.
Ние ползваме китайско чудо на техниката (в офиса де) за 160лв. Но то е само 250W и понякога си личи (не стигат за големи модули - М10 примерно).
Нагревателите са скъпи - има няма 500лв... А горят чат пат (ако се ползва за производство).

Вто Авг 22, 2017 12:13 pm
Профил
Аватар

Киловатови духалки... :D
http://www.google.bg/search?q=hot+air+g ... BNoQ_AUIBQ

Вто Авг 22, 2017 12:16 pm
Профил
Аватар

за производство не съм ползвал JBC духалката - не си я давам на леворъките, а и отдавна не се занимавам с персонал от всякакъв вид.
хубавото при нея е, че температурата винаги е точна, дебита се регулира плавно в много широки граници и може да духаш и QFN 3x3, и TO-257, и малки BGA-та.
дали е надценена - не знам. навремето целия комплект ми струваше половин кола, но вече 20 години нямам нито един сериозен проблем - изгоряло нещо, счупено нещо или скъсана гума на дръжка.

Вто Авг 22, 2017 12:26 pm
Профил

Ако им треперят ръцете като моите всичко под 1 кг ще прави по 5 мм амплитуда на върха, ще трябва да си слагат тежести :)

Вто Авг 22, 2017 6:15 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

В този ред на мисли, Hakko-то е с малко по-къса човка от JBC245, може би с около 7-8 мм, но и двете дръжки се хващат почти като химикалка.

Сря Авг 23, 2017 9:51 am
Профил

Да си кажа честно, извън треперещите ръце, аз предпочитам по-стабилни дръжки, като дръжка wellera ми пасва много добре, не ми харесва че малко бавно реагира, особенно на по-голями компоненти, но то аз позлвам ткаъв от времето на соца.

Сря Авг 23, 2017 1:51 pm
Профил
Аватар

Аз пък се научих да запоявам ползвайки 100-150 Вт нерегулируем поялник (онези с извитите плоски човки) върху германиеви транзистори :P

Сря Авг 23, 2017 10:08 pm
Профил

То ученето е едно, и аз съм имал такъв, руски, ама не беше 150 W, беше 100 май, извита плоска човка и .. дали не беше някаква червена дръжка като полиамид или и аз не знам, продаваше се заедно с тефлонова лента с която екстра се запечатваха торбички.

Сря Авг 23, 2017 11:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща