| Автор |
Съобщение |
|
emilvtc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 инверторен електрожен
Търся схема на китайски електрожен TIG/MMA - 250. Някой може ли да помогне?
|
| Съб Окт 17, 2015 8:58 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
 Re: инверторен електрожен
Тези ги имам от sparky, ако ти помогнат, предполагам поне са близки до това което ти трябва.
|
| Съб Окт 17, 2015 5:38 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
|
| Съб Окт 17, 2015 7:51 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Не знзм със сигурност, но ми се струва че тока в изхода не отговаря на заданието на дисплея и е доста по-малък. Нямам никакъв опит със заваряването, та може да се окаже, че проблем няма. Успявам да изгоря 5 електрода 3.2 мм един след друг на максимален ток 250А, но с тях не успявам да отрежа дебело желязо ...
За сега машината изглежда работи, но искам да и намеря схемата, за като се скапе да не я търся тепърва.
А намират ли ви се някакви учебници или книги за електродъгово заваряване?
|
| Нед Окт 18, 2015 12:18 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе, това как минава при панталеев?
|
| Нед Окт 18, 2015 12:23 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Ако електрожена е монофазен, със сигурност не е 250А, ами 160, и то ако имаш късмет.
|
| Нед Окт 18, 2015 12:39 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Не му трябва да минава. Китаеца е дал "сертификат". 
|
| Нед Окт 18, 2015 12:41 am |
|
 |
|
AA
Ранг: Популярен
|
http://www.karnes.bg/images/pdf/R&M.pdfhttp://valvolodin.narod.ru/schems.html Има няколко книги на Валентин Володин на тема инверторни заваръчни апарати - за самостоятелна изработка и ремонт - нещо обаче не ги намирам за свободно изтегляне. Ако не ги намериш мога да опитам да ги кача някъде - около 35 мегабайта са.
|
| Нед Окт 18, 2015 9:46 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Преди време попаднах на една плазма Cibora - отгоре и пишеше че дори е с PFC изправител и т.н. Само дето като запали и радиото сменяше канала от z-rock на шшшшшшшш..... А това е европейско производство. Как ли е минала при италианския Панталеев.
|
| Нед Окт 18, 2015 5:37 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
То хубаво! Китаеца може и 5 сертификата да ти даде. Ама те да покриват китайските стандарти. Тука в БГ и ЕС нещата са различни и отговорност носи фирмата вносител. Лично аз съм отварял нашето "Кемпи" и вътре си имат прост входен филтър. Даже не е двустъпален. Така че може би не е някакво ракетно инженерство, нищо че са високи честотите!
_________________www.elkran.com
|
| Пон Окт 19, 2015 9:30 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Китаеца дава CE сертификат. Сега, колко е истински е друг въпрос.
|
| Пон Окт 19, 2015 9:41 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
СЕ-то не е сертификат, а персонална декларация от някой голям шеф, че изделието отговаря на приложимите стандарти. и съответно, ако те хванат - шефчето за ушите и глобичка (в европа се почва от 100К) такайците дялкат всякакви измервания, дори не е необходимо да им пращаш желязото, фотошопа е достатъчен. но отговорността е на производителя/вносителя.
друг е въпроса как един електрожен минава изобщо изпитания. не съм се замислял.
|
| Пон Окт 19, 2015 10:55 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
как минава ли - от другата страна на улицата където аз меря, е офиса на ESAB. те май си изкарват хляба със заваръчни машини. http://www.esab.co.uk/gb/en/та те си имат собствена лаборатория, защото по цял ден висят там - иначе щяха да фалират ако плащат на съседите колегата ми от старата работа е много доволен че прави платки с дебели пътечки и може да ги вижда
|
| Пон Окт 19, 2015 11:01 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Някои дават сертификат от лаборатория за измервания. "Declaration of conformity" на производителя знам (или поне така си мисля) какво значи. Ама дават друго, че даже и с номера и прочие. Ня някои произовдители дори можеш да я откриеш по номера в базата данни на тестващата фирма, някои от които са си съвсем нормални - например китайския клон на немска фирма - точно в такава си играх да търся, и поне привидно всичко изглеждаше наред. А че е ясно че в 90% от случаите, това, за което се предоставят въпросните документи няма да мине в истинска лаборатория, не се съмнявам особено. Най-малкото, не и във вида, в който го пращат тук, ако изобщо има нещо общо с машината, която е тествана в лабораторията, и ако изобщо е тествана.
|
| Пон Окт 19, 2015 11:28 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Е то реално имаш само ел.магнитно съответствие да покриеш. Нямаш движещи се части. Един входен филтър и си пушка. То даже честотата ти е висока и трябват по-ниски стойности на индуктивността! Единствено може common mode смущенията да ти направят бела. Не съм сигурен дали при заваряване с различни електроди или повърхности има промяна в смущенията. А бе който иска да ходи да провери дали отговарят и после да се оплаче на арменския поп!
_________________www.elkran.com
|
| Вто Окт 20, 2015 10:29 pm |
|
|