|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:11 am
Стари Xilinx Virtex-4, Virtex-5
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
 Стари Xilinx Virtex-4, Virtex-5
Пак опрях до тях, някой да ги е виждал в продажба? Има ги в Digikey като позиции, но количества няма - питах Avnet ама спят XC4VLX25-10SF363I XC5VLX110-1FFG676I
цената за един чип е все едно си купувам злато, че и повече. Мисля, че ги има в разни фирми на старо, но доколко работят е съвсем друг въпрос.
|
| Пет Сеп 25, 2015 3:34 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Стари Xilinx Virtex-4, Virtex-5
В AliExpress гледам има доста фирми които ги имат на склад (или поне така твърдят  ). Направо може да ги купиш онлайн оттам.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Сеп 25, 2015 3:41 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Цената е като злато, защото подложката вътре е солидна, а с рандемана съвсем не е добре. Отделно и целият им пазар ..
Grubi, защо не питаш официален дистрибутор / представител? И V4 и V5 все още не са "obsolete" (доколкото знам), а такива чипове от сенчести места е лоша идея. Освен ако не е за нещо също толкова несериозно - тогава може и eBay.
|
| Пет Сеп 25, 2015 4:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да ти пратят някоя 'фашлива' мега е нормално. а изкушението да ти пратят скъп въртекс е още по-голяма. аз не бих купил такъв чип, дори да съм такай. драсни им едно мейлче, нещо не мога да схвана как им работи онлайн магазина...
|
| Пет Сеп 25, 2015 5:06 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
ами avnet са официалните, питах ги. понеделник ще им се обадя обаче като знам каква боза е фърмуера и дизайна, по добре да почна от нула имаше някакво състояние в което 4 ките просто даваха на късо или нещо подобно крива история
|
| Пет Сеп 25, 2015 6:23 pm |
|
 |
|
woody
|
Не си спомням да съм мяркал нещо да "дават на късо". Ако искаш разкажи какво имаш предвид. Карай си по официалния път - чипове има, живи серии са. Може да не държат бройки налични просто защото не са оборотни.
|
| Пет Сеп 25, 2015 6:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
така и така минаваш на нАучна работа, защо не им подхвърлиш идеята за цинка? ние тука почти му намерихме приложение за трейсване на армове, само някой трябва да плати развоя. виж какво уникално ползвате в старите въртекси, стига да не гоните много лутове, другото ще го има и в цинка.
|
| Пет Сеп 25, 2015 6:58 pm |
|
 |
|
Grubi
|
опитвам се вече, точно защото четох това с цинка. тия чипове възбуждат един мемс жироскоп и после го четат. но миналия път заради тия неща старото поделение на инфинеон фалира два пъти, а след него и ние но се оказва, че моите карти (картата с иглите и навързването беше от мене), работили вече 5 години и какво се износило, какво престанало да работи - сега искат подновяване. иначе вътре в тия неща живее един микроблейз, а по едно време и някакъв Леон подкара май на шестицата. Ама ставам много нервен с чипове от по 1-2к долари в ръката. За късото - така и не се разбра май какви става. Просто след 10 програмирания например, матрицата престава да бутва от флаша или почва да гълта колкото ток и дадеш и грее за световно. това беше преди 6 години... Например в началото работеха 9 от 10 платки, и след 1-2 месеца останаха 4-5 или нещо такова. Но програмирането и алгоритмите не са мое дело, може би и затова толкова зле работата 
|
| Пет Сеп 25, 2015 11:20 pm |
|
 |
|
stefan63
|
XC4VLX25-10SFG363C нямам представа дали ти върши работа, но търсачката на www.pulison.com го показва. За тези мога да кажа ,че ще ти пратят чипове. Не са ни пращали нещо дефектно.
|
| Пет Сеп 25, 2015 11:53 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
Е не може да е само това? Не че съм се занимавал някога, но това което знам от обща култура е, че мемсовете се клатят с килохерци. Освен да е някаква екзотика, ама най-много да скочи на мандахерци... И дори тогава не трябва кой знае каква логика, да не казвам че може и без фпга изобщо, щото вече има толкова контролерчета с таймер/кепчъри с резолюция под 1нс. Сигурно има нещо друго, щото ако е само тая простотия и някой е тръгнал за нея да слага виртекс значи съвсем нормално да не тръгне 
|
| Съб Сеп 26, 2015 2:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ами ръчкай ги тогава в посока цинка - линукс, памет, ала-бала. чиповете са само стотина долара  пък и защо да не си загубите 2 години в нАучни изследвания? няма да се учудя, ако xilinx държат стари въртекси само на кристали и ги корпусират при поръчка, което надали ще стане за 5-10 бройки, дори и да им ръснете 10 бонки (не крони)
|
| Съб Сеп 26, 2015 3:09 pm |
|
 |
|
Grubi
|
резонанса на жирото е 9kHz, но има един куп филтри и други бози смелени от матлаба още не съм се върнал - тия с етернета вече ми предложиката същата заплата, че и евнтуално опции, тия старите вече почнах да копая за тях... искам на Тенерифе 
|
| Съб Сеп 26, 2015 3:52 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
ясно... по-добре тогава търси златните чепове и не барай нищо, че и при най-дребна промяна може да се размирише като от каца с л......ааа 
|
| Съб Сеп 26, 2015 6:13 pm |
|
 |
|
woody
|
 |  |  |  | Grubi написа: За късото - така и не се разбра май какви става. Просто след 10 програмирания например, матрицата престава да бутва от флаша или почва да гълта колкото ток и дадеш и грее за световно. това беше преди 6 години... Например в началото работеха 9 от 10 платки, и след 1-2 месеца останаха 4-5 или нещо такова. Но програмирането и алгоритмите не са мое дело, може би и затова толкова зле работата  |  |  |  |  |
Не ще да е от чиповете.  Вътре си е SRAM, и най-вероятно някой е правил късите отвън - примерно бой на изходи, прекалени under/overshoot и т.н. Всъщност с FPGA да не правиш глупости е трудното. Нали си чувал за инж. Маринов, който спечелил международното състезание за най-късо съединение? Колкото за отбелязване, евентуално може да се предизвика бъркотия вътре (congestion) ако се наливат кофти фреймове за конфигурацията, ама това просто за протокола. И може би е само за определена архитектура, не помня детайлите. А Тенерифе ... сигурен ли си? 
|
| Нед Сеп 27, 2015 11:22 am |
|
 |
|
Grubi
|
да, знам но народа дето е мазал Н на брой пъти, незнам какво е сътворил. Понякога харчи нормално количество ток, но Impact-a не намира чипа и куп други ситуации. Но ако ще се занимава с нещо. ще гледам да са новите чипове.
А за Тенерифе съм сигурен - бил съм няколко пъти, единия път 3 месеца. Бих отишъл и за година, може би без лятото че е много слънце. Ако искаш наука - има слънчева обсеватория до вулкана, ако искаш сърф, ако искаш море и т.н. Но още не съм изкопал нужното количество злато...
|
| Нед Сеп 27, 2015 2:16 pm |
|
|