Попадна ми едно ей такова. Има черно-зелен LCD, който вечер почти не се вижда. Има ли чалъм да се направи подсветка за дисплея?
Чет Ное 18, 2004 12:12 am
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
А%^%^#$, що и на мене не ми попадат такива неща...
Сещам се за два варианта, като му гледам размерите (около 9 инча) имаш два варианта:
1. 5-6 бели светодиода 5мм.
2. Луминисцентна лампа...
Продълговатото, което е отгоре му е батерията. Усторйството се разглабя елементарно. А тия диоди къде да ги сложа, то отзад не е прозрачно?
Чет Ное 18, 2004 12:03 pm
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
Май няма да стигнат 5-6 диода. Аз съм слагал на дисплей 7х5 см. поне 20 SMD диода отдолу, и трябва после да се залеят с прозрачен лак, който да разпръсва светлината, след това отгоре се слага една тънка бяла пластмасова лента, защото иначе стои на точки. Ама най-лесно е да вземеш едно нормално LCD и да го разглобиш, за да видиш как е направено .
Чет Ное 18, 2004 12:39 pm
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
Не знам дали си виждал в GSM-та как го правят. Тънък бял плексиглас с формата на дисплея. От двете дълги страни (на правоъгълника) слагаш по 5-6 светодиода, насочени навътре. Естествено светлината няма да се разлее напълно, ама става тарикатско
Чет Ное 18, 2004 12:50 pm
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
Знам, ама това е за дисплей 2х3 см. най-много. Пробвай го това на 9 инча и ще видиш какъв е резултата .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл