|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:57 am
Честотен преобразувател - молба за съдействие!
| Автор |
Съобщение |
|
jjmilev
Ранг: Минаващ
|
 Честотен преобразувател - молба за съдействие!
Здравейте колеги, моля за помощ за разрешаване на следния проблем - имам пералня внос от САЩ, която работи на 120V/60hz. Може ли някой да предложи решение на проблема с честотата, тъй като се оказа, че има някаква софтуерна защита, която не и позволява да заработи при нашите 50hz. Имам 8kw конвертор с автоматично регулиране на напрежението от 220V на 110V, но ми трябва и честотен преобразувател, който да издържи до 3 kW - самата пералня е 1.4 kW. Ако някой може да сглоби такова устройство на приемлива цена съм готов да си платя. В сервиза на Електролукс ми казаха, че няма аналог в Европа и нищо не могат да направят. Пералнята е пред входната ми врата от 1 месец и вече не знам ще я вкарвам ли в нас или ще отпътува за скрап...
|
| Пон Апр 13, 2015 10:42 pm |
|
 |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Честотен преобразувател - молба за съдействие!
За скрап или ново управление на 220В. Каквото и да се спретне няма как да излезе на приемлива цена. По принцип има такива схеми но управлението е скъпо. Освен ако пералнята не е ново Миеле.
|
| Вто Апр 14, 2015 12:22 am |
|
 |
|
jjmilev
|
Колко би излязло като пари?
|
| Вто Апр 14, 2015 12:56 pm |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
Правил съм за пералня Бош управление , сега да взема същия Бош , поне няколко дни ще има пинкане. Пък за модела (то не се знае и кво е) който имаш , едва ли някой ще прави управление за пари ... Ако не намериш друг вариант , може да я купя .
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Вто Апр 14, 2015 4:34 pm |
|
 |
|
timt
|
Много е относително, колко пари. Много според зависи! По добре тръгни с по конкретна информация и може да се намери някой разбирател да ти помогне.
|
| Вто Апр 14, 2015 6:05 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Като идея... Трябва ти инвертор с достатъчна мпощност за захранване само на електрониката на машината плюс двигателите. На нагревателите им е все тая с каква честота бачкат и могат да не минават през инвертора. А ако са четен брой, еднакви, с подходящо пресвързване, биха могли да се подкарат ивиректно на 220 тока.
|
| Вто Апр 14, 2015 8:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Баси, колко струва тая пералня та се налага да се правят такива еквилибристики  ? А и утре като и се развали нещо, дето малко трудно ще го намерите извън щатите какво става с цялата инвестиция в тоя инвертор? Иначе вместо да си играете да правите цял инвертор по-добре купи един 3кW инвертор за кола от щатите (сигурно около $250-300) и в БГ направете само изправител на 14V.
|
| Вто Апр 14, 2015 8:14 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
jjmilev, дай 20лв на някой циганин за да те отърве! Чак сега се задълбочих в първия ти пост: 1. Електролукс/Zanussi = ужаст! Поддържал съм ги, макар и в по-профи вариант. След 3-4г. псуване шефът най-после реши да се откаже и каза, че от фирмата го питат защо: кофти изпълнение в електронната, водо или ел-част? За гадна документация и кофти и прескъпи резервни чаркове изобщо не им дошло на акъла. Ние си умряхме от смях и той само махна с ръка. 2. Марката всъщност е италиянска, но твоя добитък може и да е маде ин чина, н'нам. Поне профи машините бяха в супер универсално изпълнение и с няколко джъмпера във външно изведена кутия можеше да ги конфигурираш за по цял свят. Я си огледай платката и/или прочети ръководството! 3. Един читав инвертор със сигурност ще струва повече от нескъпа, но добра пералня.
|
| Вто Апр 14, 2015 9:33 pm |
|
 |
|
jjmilev
|
 |  |  |  | bongo_x2 написа: jjmilev, дай 20лв на някой циганин за да те отърве! Чак сега се задълбочих в първия ти пост: 1. Електролукс/Zanussi = ужаст! Поддържал съм ги, макар и в по-профи вариант. След 3-4г. псуване шефът най-после реши да се откаже и каза, че от фирмата го питат защо: кофти изпълнение в електронната, водо или ел-част? За гадна документация и кофти и прескъпи резервни чаркове изобщо не им дошло на акъла. Ние си умряхме от смях и той само махна с ръка. 2. Марката всъщност е италиянска, но твоя добитък може и да е маде ин чина, н'нам. Поне профи машините бяха в супер универсално изпълнение и с няколко джъмпера във външно изведена кутия можеше да ги конфигурираш за по цял свят. Я си огледай платката и/или прочети ръководството! 3. Един читав инвертор със сигурност ще струва повече от нескъпа, но добра пералня. |  |  |  |  |
Пералнята си струва - италианска е, и в usa струва 1200$. Чисто нова е, но за съжаление няма вариант за 220V. Един от най-добрите модели там за 2014 г. Разбира се, в Европа не се предлага и няма еквивалент 
|
| Сря Апр 15, 2015 6:52 pm |
|
 |
|
jjmilev
|
Конкретната информация е: честота 60hz и мощност 3KW. Дали ще е на 110V или на 220V е без значение, защото ми е все тая дали ще го вържа преди или след токоизправителя...
|
| Сря Апр 15, 2015 7:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами има UPS които могат да менят честотата на изходното но за тая мощност сигурно ще струва колкото пералнята, не съм продавал такъв та нямам идея.
|
| Сря Апр 15, 2015 7:08 pm |
|
 |
|
timt
|
Само размишление, ако толкова държи тази платка на тези 60 HZ за какво са и на пералнята? Мотор, релета,нагревател, таймер какво повече. Ако следи оборотите ще ги следи по бавно и едва ли ще рефлектира. По скоро проблема е другаде а не в честотата. Аз лично не съм попадал на модул който си държи на честотата. Японските климатици на 110 Волта си бачкат идеално с трансформатор.
|
| Сря Апр 15, 2015 11:56 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не е така, има инвертори които не щът не знам защо, виждал съм в различни машини които са от САЩ, може и да е умишлено. Аз затовакато купувам гледам да са такива без инвертори, специално си търсих такава машина за безвъздушно боядисване, някои от другите не тръгваха, пробвано на UPS 50 Hz.
|
| Чет Апр 16, 2015 12:29 am |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
тя ако работеше щеше да се предлага и в европата ама язък. Тая пералня май е безаналогова като руската техника 
|
| Чет Апр 16, 2015 12:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе в интерес на истината от към Перални и Сушилни това което се предлага в САЩ е без аналог в Европа а е много по добро от експлотационна гледна точка. Първо събират доста повече, второ перът доста по бързо, и трето сушат доста по бързо. Преди години купувах пералня и сушилня, ръснахме 6 хил за двете и взехме това кеото ми се стори най-добро на пазара, да ама в САЩ същия комплект го взехме за 1/3 от тази сума, събира повече, пере поне три пъти по-бързо, и суши горе долу толкова по-бързо ... и не е кой знае каква марка LG.
|
| Чет Апр 16, 2015 11:13 am |
|
|