Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Ресивър за въздух .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Ресивър за въздух ....
пак далеч от тематиката на форума, но си търся рисъвър 700 л и нагоре, за въздух, налягане 6-7 бар е ОК. Няма да се позлва по предназначение, та не търся нов, по-скоро идеята е ако някой случайно види/чуе/има нещо употребявано.

Пет Май 09, 2014 5:10 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Ресивър за въздух ....
Имам един 800л. на покрива на 5 етажен блок :) То това е достатъчно да откаже всеки да дойде и да си го вземе...

Пет Май 09, 2014 5:38 pm
Профил ICQ

С кво е качено това бре? Хеликоптер :)
А то кат си помисля , е съд по малко от 1 м3 .

Пет Май 09, 2014 7:09 pm
Профил ICQ

хммм къде се намира и какви пари му искаш, и най-вече в какво състояние е?

Пет Май 09, 2014 10:34 pm
Профил
Аватар

Състоянието няма да ти хареса - пробит е. Иска много сериозна работа с електрожена. Засега обаче не съм много склонен да се разделя с него - просто ми направи впечатление търсенето ти :) Предполагам че го търсиш за същото за което го ползвахме и ние - резервоар за вода. Боядисан в черно - лятото без никви колектори стопля достатъчно вода за цялото семейство да се окъпе вечер като се прибере. Само дето зимата е много критично изпразването. Той и заради това се приби - водата дето остава го яде от вътре. Сега чакам малко да се пооправи времето и ще кача един заварчик да се мъчи да го кърпи.

Качването - с кран - лошото е, че не знам толкова дълъг кран дали може да се намери отнякъде. Навремето когато е качван, случайно баща ми е хванал някакъв дето може да вдигне до там. На тия дето ги има разпространени масово в БГ не им стигат 50 см. за да могат да качат нещо на нашия покрив.

Въртят ми се едни мисли, че свалянето на това нещо ще е по-скъпо от купуването на нещо подобно от скрапа...

Съб Май 10, 2014 8:30 am
Профил ICQ

Абе ако е пробит не е много ОК, то може да се ремонтира, имаме сертифицирани заварчици ама ... иначе свалянето не е проблем, кранове да искаш, то 5 етажен блок е детска игра, друго е да те карат да качваш генератори по 10 тона на 12-тия или 20-тия етаж :) тотова сигурно и с хеликоптера може да го извлачим, ама чак от толкова няма нужда.
Иначе пак за въздух ми трябва, една система за промиване ще правя .. абе дълга и широка, накрая ще си купя нов.

Съб Май 10, 2014 3:01 pm
Профил
Аватар

@ Cekins: не знам заварчика дали и доколко ще ти помогне - предполага се, че е изтъняло.
Последните години съм оправял няколко "варела", включително пластмасови, по системата "направи си сам" и още няма оплаквания.
Повърхностите трябва да се поостържат (в рамките на разумното) и очистят добре. За варовика има куп евтини киселини, но солната не се връзва с метал! Фосфорната е Идеал Петров за ръждясалото джилезо и брат му.
За запълване на по-голяма дупка или залепване на пластмаса в БГ открих това - яка и евтина епоксидна, достатъчно гъста за да се нанася и вертикално. Сивата е повече за метали от прозрачната (май).
За джилезото отвътре по-добро и евтино от добрия стар асфалт нема, стига повърхността да е суха и топличка. Най-добре е да се нанесе разтопен, но може и разтворен.

Съб Май 10, 2014 6:29 pm
Профил
Аватар

Абе то това седи под налягане. Освен това стената му е дебела къде 4-5мм. Има една зона дето е поизгнила - трябва да се изреже, да се оформи подходящо парче и да се завари. Само с кръпка от вънка също ще стане, ама ръждата ще продължи да си го яде и след 1 година пак ше шурне.

Съб Май 10, 2014 6:55 pm
Профил ICQ

Е не, такова не ми е ОК, ще стои под 6 бар, а 700 л не е малко като е пълно с въздух. То ремонта као се прави както трябва ще е по скъп от самото нещо. Иначе за ремнти хенкел имат една керамика, то е епокси с голям процент керамика, върши чудесна работа за отвътре. Отвън имат ремонтни китове, те са за тръби но и за друго стават, епокси с карбонова лента, на по 10 м са лентите.
Аз си търся някое в добро състояние, може да има счупени фитинги или липсващи такива, но не искам да е корозирало.

Съб Май 10, 2014 7:04 pm
Профил
Аватар

Пък аз на Cekins за водата дадох акъл, със сгъстения въздух майтап не бива.

Съб Май 10, 2014 7:12 pm
Профил

Аз ли не мога да смятам или това трябва да е дооооста дебелостенно и за предпочитане цилиндрично. 7 бара на пощ 1 квадратен метър си е има няма 70 тона натиск. При 50 см рамо си е .... доста.
Защо не помислиш за 6-7 120 литрови бойлера. Те поне са смятани за такива налягания.

Съб Май 10, 2014 10:13 pm
Профил

Проблем с налягането няма, нито със съдовете, то това е мъничко, ние сме монтирали и по 3000 л, http://www.euromarket.bg/bg/products/resiveri-2 ей ги на, до 16 куб, има и по-големи :), а ако речем можем и ние да го произведем, ама не е там въпроса. Вземам го за една ... абе не е точно машина, но както и да е, та това се позлва рядко и с две думи, ако може да си спестя някакви пари ако взема нещо позлвано за мен е ОК. Разбира се трябва да е в добро състояние, със сигурност ще бъде тествано според нормите. Аз затова пиша ресивър, т.е. нещо което е било такова, и си е изпитвано и всичко.

Съб Май 10, 2014 11:00 pm
Профил
Аватар

@Pif то мойто си е точно ресивър за въздх :) Компресора му е бил бракуван и баща ми е го е прибрал. Седя 2 години зад блока (естествено това беше преди '89 :) ) докато излезе сгоден случай (подходящ кран) да се качи на покрива. От тогава си седи горе. Един път вече му е правен ремонта дето го описах. Обаче преди време пак шурна. Ама понеже е вода и не става голямо бум, просто почва да си тече от някъде. То даже в общи линии не е виновна толкова ръждата, колкото това че му затваряме крановете, когато спре водата или поради някви други причини. И ако го забравим така, в някой слънчев ден, водата си го пуква без никви грижи, като позагрее малко.

Нед Май 11, 2014 9:33 am
Профил ICQ

Всичко туй хубаво ама в кой учебник я пише дая думичка "ресивър" ? Даже и в тълковния речник не я намирам.

Нед Май 11, 2014 10:23 am
Профил

В английския ;) на български не знам дали си има специфично име, просто резервоар за сгъстен въздух ....много писане ;)

Нед Май 11, 2014 6:24 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща