|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Юли 30, 2026 2:03 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Максимален размер на via върху площадка
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Максимален размер на via върху площадка
Какъв е максималния размер на отвора ако е върху площадка, за да не се получи засмукване на пастата при насищане?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 12, 2014 9:48 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
 Re: Максимален размер на via върху площадка
аз съм правил с 12 мила дупки и никога не е имало проблеми. Това мисля че е горе-долу безопасната горна граница, но не съм тествал по-нагоре
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Мар 12, 2014 11:41 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Хм това е голямшко, 0.3мм...
То ясно, че зависи от куп фактори - казват, че с безоловните "течливоста" била в пъти по - малка, т.е. в това отношение са по благодатни. Вида на пастата, дебелината на стенсила, въобще неизвестни бол...
Чета един куп препоръки из нета и всички казват - гола дупка НЕ. Е що бе джанъм? Ако е ситна? Трябвало с маска отгоре. Ама за ситно BGA така не става. Глухи дупки можело... да ама отива на ебати цената.
Луда работа. Аз лично не виждам как човек може да опроводи BGA 0.5мм без отвор в площадката и то непокрит с маска.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 12, 2014 11:58 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
0.5 растер BGA няма как да стане без вия в пад. Има начин да оставиш полупадове с отместени вии, но аз лично не го харесвам и ми се струва по-малко надежден. Има слециален начин за правене на тоя тип платки, там не се оставя дупка, а се запълва със специална смола и се плейтва отгоре. Те производителите веднага знаят за какво става въпрос като им кажеш за 0.4 или 0.5 BGA. Аз поначало мислях, че питаш за обикновени платки с едри части - SOIC, 0805 или тем подобни. При такава платка 0.3 дупка на пада няма да направи проблем. Проверил съм го многократно.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Мар 12, 2014 12:40 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
0.3мм без проблем. Но от другата страна via-та задължително с маска за да не излиза пастата при запояване. 
|
| Съб Мар 22, 2014 5:50 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Някой пладкажийници правят и 0.1мм.  Другия вариант е затапени via.
|
| Съб Мар 22, 2014 5:53 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|