|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Юли 30, 2026 12:02 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Нископрофилни конектори...
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Нископрофилни конектори...
Трябва ми нещо SMD, 2-3mm високо, хоризонтално. Преко сили 4mm. И по възможност да е човешко за кримпване. По ампер на контакт е достатъчно.
Из farnell има разни варианти, даже си поръчах, ама едно че скъпо, и второ, като поръчвах по картинка, дойдоха едни въшки, че и без контактите (явно се поручват отделно). Но пък с по 2 ампера на контакт. Толкова са ситни че ми е невъзможно да ги кримпна човешки, даже и да бяха дошли с контакти.
Та, както ползвате вие за такива цели? Трябва нещо що-годе достъпно/широко използвано, що-годе евтино, по възможност с някакви щифтчета, дето не позволяват самоволно изключване и включване наобратно.
|
| Пет Апр 25, 2014 12:07 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
 Re: Нископрофилни конектори...
Ти направо уби рибата, колко пина ? Виждал ли си тия които ги позлват за LVDS по индустрилните дъна, също май камерките са с такъв интерфейс, имах някакви, трябва да погледна какъв беше модела, но кримпването е ужас, сигурно оригинално ги кримпват някакви кръстоски между дребни китайчета и орли, аз с лупата не му виждам пиновете ... то аз съм сляп де но по принцип са малки 
|
| Пет Апр 25, 2014 12:37 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Ми колкото - толкова. 2,3 и 4 по принцип най се харчат. Идеята е като ще се правят платки с нископрофилни елементи, и конектрорите да са нископрофилни, че да може и кутийката да е нископрофилна. Пример - стандартен кабел към LCD панел е 33,40,50 пинов FFC. Конектора ми е нисък. Това добре, ама се случва баш най-ярките (700 нита и нагоре) да са с отделен конектор за подсветката. Няма грижи да оставя 2 пада и диретно с поялника, ама не ми се нрави особено. Куплунга на стандартен кабел за програмиране например е 2.54мм висок и с 2.54мм стъпка. Ако има нещо подобно но във вариант да не може да се включи наобратно и са има шипчица - перфектно. Не ми трябва целия конектор да е малък. Трябва ми само единия му размер (вертикалата) да е малък.
|
| Пет Апр 25, 2014 12:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
Като заговори за LCD панели, там много често позлват по стандарнти конектори но монтирани хоризонтално в-у платката, ако за такъв тип конектор монтаж говориш, то има доста варианти, почти всички на стъпка 2 мм са доста ниски. Има на стъпка 1.27, дори май комет ги имат, ама кримпването е мъка.
|
| Пет Апр 25, 2014 1:43 am |
|
 |
|
sparkybg
|
5.5мм са високи тия в Комет. Явно въпроса с по-ниски е сложен. 
|
| Пет Апр 25, 2014 10:57 am |
|
 |
|
ToHu
|
Охх все от телефона пиша, не мога да драснс нещо да уточним коя е височината, защото в завосимосъ от монтажа може да са две различни страни, а едната със сигурност може да е и под 5 от това което има в комет.
|
| Пет Апр 25, 2014 6:00 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Конектора, както е върху платката, с включен в него кабел (кабела успоредно на платката, както са например лентовите). Височината на цялото това ме интересува.
Демек - 90 градусов конектор, с минимална височина. И да е SMD. Колко е широк и дълъг не е от чак такова значение, стига да не заема 2 декара де.
В комет най-ниското е това, за което спомена - 2 милиметровото. Запоено въру платката и с включен кабел в него е 5.5мм.
|
| Пет Апр 25, 2014 10:51 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|