Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
castellated (half-via) pcb 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение castellated (half-via) pcb
Та въпросът ми е не толкова що е то, а има ли то почва у нас, т.е. в нашите платкаджийници? Все някой тук би трябвало да е правил подобни платки. Полезен ми е и положителен и отрицателен опит. Естествено, ще питам и платкаджиите, но те обикновено всичко могат, докато не сгомнясат работата.

Нед Фев 09, 2014 10:50 am
Профил

Мнение Re: castellated (half-via) pcb
Desert Leo написа:
Та въпросът ми е не толкова що е то, а има ли то почва у нас, т.е. в нашите платкаджийници? Все някой тук би трябвало да е правил подобни платки. Полезен ми е и положителен и отрицателен опит. Естествено, ще питам и платкаджиите, но те обикновено всичко могат, докато не сгомнясат работата.

Питай братята македонци. Поне в сайта им пише че могат всичко, включително това. :)

...всъщност, някой ако е поръчвал платки там, да сподели опит.

Нед Фев 09, 2014 11:51 am
Профил ICQ
Аватар

Ако питаш за така наречените blind - via, в БГ забрави. Те нормалните едва метализират. :)
За тукашните пладкажийници отвор 0.3мм се води невероятно технологично постижение. Ако успеят да го метализират. :finga:
PCBcart правят, макетата и те. Като макетата се хвалят, че и кондензатори и резистори могат да монтират между слоевете - корпус 01005. :roll: :wink:

Нед Фев 09, 2014 2:55 pm
Профил ICQ
Аватар

[quote="]...всъщност, някой ако е поръчвал платки там, да сподели опит.[/quote]

Ми аз поръчвах там лани. Два пъти. То бяха обяснения, не ти е работа. Повече време уточнявахме подробности, отколкото правиха платките. Първият път бяха само 500 платки на панели и панелите бяха криви, та после имаше проблеми. Вторият път вече 1500 платки станаха прилични. Имат технологични възможности за количества, ама май вървят назад. Абе, викам им Последна Българска Платкаджийница...

Тишо, нерде Ямбол, нерде Стамбул...

За това питам:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBCNJxKW8F2FZhGwLXvaNLF9oPyhiHtMmSgfV-E8HFuOwRBOEk

Нед Фев 09, 2014 4:34 pm
Профил

Ами това за макетата не ме очудва, там като цяло нещата се сговнясват, не ме учудва че и качеството пада

Нед Фев 09, 2014 10:03 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:

Тишо, нерде Ямбол, нерде Стамбул...

За това питам:
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBCNJxKW8F2FZhGwLXvaNLF9oPyhiHtMmSgfV-E8HFuOwRBOEk

Може и някъде по на юг...

Това по дефиниция си е Pad а не Via. :)
Via-сите обикновенно не се запоява нищо в/по тях. Pad-овете са за запояване.

Та по темата - тормози ги да правят метализацията по дебела, не че като фрезоват няма да се напука ама поне като тръгнеш да запояваш има голяма вероятност да си остане там а не да тръгне подир човката на поялника.

Пон Фев 10, 2014 12:39 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Аз поръчвах при макетата миналата година една 6-слойна, 8 мила, сравнително голяма платка с около 300 компонента (само два по-големи чипа с растер 0.5 -- един ARM7 и едно FPGA на Altera, но и двата в QFP, та за BGA не мога да кажа как са). Бяха само 4 бр. платки, но не съм имал никакви грижи с обяснения, плащане, доставка и т.н. Мога да кажа, че останах доволен, хем ми беше малко спешно. Освен това при тези параметри цената там, в Китай и в Германия беше почти една и съща (на местата, в които съм пускал запитване). Платките бяха с добро качество и тръгнаха от раз дори при насищане на ръка. Ако ми се наложи пак бих ги ползвал за малки сери, които трябва да станат бързо.

Пон Фев 10, 2014 12:53 am
Профил
Аватар

Навън незнам, ама в БГ - забрави.

Преди време и аз проучвах за подобно нещо, ама да ти кажа и навън цената ми се вдигаше с доста само заради тази "особенност". А идеше реч за платка в 10к+ броя и тая надценка си беше фактор. В крайна сметка се напънах и направих платката така, че да не ми трябват тия технологии. Незнам дали при теб е възможно де, ама ако можеш да ги махнеш, по-добро решение - няма.

Пон Фев 10, 2014 11:09 am
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Desert Leo написа:
...

Аз съм правил ... получава се сравнително добре ... отворите са 1.2 мм на разстояние 2 мм ... платката е правена от Микрон, материалът е Rogers ...

Прикачени файлове:
shot.png
shot.png [ 138.29 KiB | Прегледано 1859 пъти ]
Пон Фев 10, 2014 11:26 am
Профил

Това къдравото антенка ли е?

Пон Фев 10, 2014 11:58 am
Профил ICQ
Аватар

Всъщност някой знае ли как точно се прави този тип падове? Аз предполагам, че се првят цели и после се фрезоват, но дали наистина е така....

Пон Фев 10, 2014 5:03 pm
Профил
Аватар

Тишо, забележката ми беше, че ме хвърли към blind - via-та, та си помислих, че не съм обяснил като хората...
Не споря дали е пад, просто постнах наименованието, което намерих в нета.

Предполагам, че говорим за тези http://www.hitech.com.mk
Качеството на платките е добро, но панелите в първата партида бяха криви. Поради това, големи корпуси (GPS, GSM) при машинно насищане, лягат накриво и от едната страна не бяха запоени. При втората патида си оправиха проблема. При ръчно запояване този проблем няма как да се появи. Платката е 60х60мм по 6 бр. на панел.

FiTTiLA, мерси за инфото. Щом Микрон са се справили, значи и вдомашни условия може да се направят :wink: .

Чет Фев 13, 2014 12:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]