| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Някакъв подобен ОУ да ви хрумва?
Ползвам LM8272, ама ми иде малко скъп. Нещо от сорта по - евтинко да е докопвал някой?
Идеята е да държи +-12V захранване, RRIO, да държи прилично изхода до към 3mA и да е с лента около 10Mhz.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 07, 2013 2:19 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 Re: Някакъв подобен ОУ да ви хрумва?
Ееех, ако се съгласиш да не е съвсем RRIO ще е доста по-лесно. И по-евтино.
|
| Пон Окт 07, 2013 5:00 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
RRIO до +-12 волта май не съм виждал много. На тоя му плащаш и много якия изход, 65 mA на само 1 волт от релсата, но пак не ми изглежда особено скъп за това, което е, може би (без да съм търсил) дори да се окаже най-евтиният ти вариант.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Окт 07, 2013 5:20 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Окт 07, 2013 8:18 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе Даниеле, в тая таблица като му казах да отдели тия дето са за над +-12V захранване и цената рипна до небето  Е поне дават цени, за разлика от краварите. Ще си седя на краварските чипове, явно все още Нешанъл са си оптимума като възможности-цена в аналоговата техника.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 08, 2013 9:57 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Много евтин и много достъпен вариант, но не е RRIO: TL071, 072, 081, 082
|
| Вто Окт 08, 2013 10:09 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Преди време имах същия проблем, с малка разлика - вместо голям ток, малък шум. И не намерих евтино решение. Накрая сложих един, дето е по-скъп от процесора с цялата периферия  . Ако е възможно да минеш с по-малка честотна лента, погледни MC33202 - ползвал съм го и се представя добре, цената му е под $1 Едит: Погледнах, че майкрочип са разширили гамата, може и да има някой, който да стане. В сайта им има хубава търсачка с цени.
|
| Вто Окт 08, 2013 10:38 am |
|
 |
|
Цецо
|
Микрочип и +-12V са несъвместими понятия 
|
| Вто Окт 08, 2013 10:50 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Не бях видял минуса 
|
| Вто Окт 08, 2013 11:01 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе то поначало +/-12 е рядкост, повечето или стават до +/-15 (едновремешния "стандарт") или са много по-малко. Е ползвам и аз едни бързи дето са +/-12 (колкото да ме озорят да ги храня по-отдалеко от останалите) ама са рядкост. А пък RRIO са съвсем редки, то аз не съм и търсил. TL082 са евтините свестни усилватели (свестни в смисъл с бая широки приложения) но за да докара +/-12 ще трябва да ги храни от +/-15, и тогава дори не съм сигурен баш стига ли им, ако го правех щях да чета подробностите пак.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Окт 08, 2013 11:33 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е,аз съм малко пристрастен ама то ние не сме по ефтините неща  От друга стрна ти искаш нещо прецизно, рей-то рейл, после ще почнеш малко шум, коеф на нелинейни изкривявания.... малко са фирмите дето го правят, още по-малко дето го правят ефтино  с тескасците си ги мерим от памтивека, чат пат максим и линеар се мъчат и те да покажат пишка за мерене, ама все къс го вадят  не искам да ти давам акъл, ама що не си приготвиш два варианта тексаски и аналогски, и което намериш на по-евтино, да го има на склад повечке или с по-мало лиид тайм и да ти отговаря на миинимум изисквания то да е  иначе правиш дизайн за едно пък после чакаш да ти го доставят, па то иде на друга цена ....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 08, 2013 12:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е то аз рядко посягам към не ADI усилватели - не е да не ползвам и NSC, че и Burr-Brown още се намират (и двете вече виндийчени в TI та докога ли). Но за тия цели, които аз ползвам нито могат да бъдат поевтинени, нито подобрени спрямо тия на ADI. Ей го например AD829, над 20 годишен чип е и не може човек лесно да го подмени с друг (то и не го подменям де). Другото на AD е, че практически нямат "discontinued" продукти.
|
| Вто Окт 08, 2013 1:44 pm |
|
|