|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:02 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
 Купюроприемник ICT P77
Трябва ми описание на серийния протокол (ICT - RS-232) на въпросния купюроприемник. Чета го в импулсен режим, но е безумно бавен - 50/100ms на импулс и за банкноти с номинал 1000 му трябват 15 секунди за предаване на стойността. Някой сблъскавал ли се е с това чудо? Мислех да хаквам със следене на Tx извода му, но първо очаква инициализация и не става така.
|
| Нед Юли 14, 2013 8:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Купюроприемник ICT P77
Как пък реши това дръвче да ползваш ... на каква валута си че имаш 1000, виж не може ли да го сетнеш да не е на RS232 а на нещо друго, примерно ccTalk, и той е дърво но можеш да го намериш, както и MDB също. Освен тях поддържа и GPT и IGT протокола, би трябвало и за тях да има нещо. А за техния си сериен най-добре им пиши.
|
| Пон Юли 15, 2013 12:09 am |
|
 |
|
E1
|
Валутата е сръбски динар(този модел не поддържа левове). За динари се поддържа само импулсен режим и RS-232, не и ccTalk или нещо друго от изброеното. В спецификацията на модела има описание за коя валута каква комуникация е достъпна. Приемника не съм го избирал аз- само ми връчиха хардуера да се боря с него, а поддръжката му клони към нула, май. На всичко отгоре, нямам pinout, за да видя къде са ми Tx и Rx, защото моите хора не са поръчали кабел за серийна комуникация, а в описанието са дадени цветовете само на изводите на съответния кабел, като дори захранването не е с едни и същи цветове за различните кабели... Не ми се коментира, направо. Серийният протокол е приемлив, защото апликацията е под "Андроид", а там драйверите за такива удоволствия, към момента са много сериозен проблем. Почти сигурно baudrate е 9600, поне така се използва при всички други марки, които намерих. Май ще е един опит с 255 тестови комбинации за инициализация. Лошо ще е, ако се изпраща повече от един байт. Може да успея нещо до Нова година...
|
| Пон Юли 15, 2013 4:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
С проба и грешка може за нова година да стане, ама за 2022-ра, най-вероятно инициализацията не е един байт, почти сигурно не е. Верно че тоя е доста просто създание, но самият факт че има версия със стакер е достатъчен да има поне 4-5 параметъра за сетване, нищо че твоят може и да няма стакер. Не знам цена ли що ли ги енакарало твоите хора да изберът това недоразумение, но ми се струва доста главоболия ще имаш. Ще се пробвам да ти го намеря, да видим.
|
| Пон Юли 15, 2013 5:05 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
С това дърво само ядове ще имаш. Най добре работи на ccTalk.
Читав банкнотен валидатор имат MEI.
|
| Пон Юли 15, 2013 8:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
MEI и JCM, това са фирмите, горе долу с това качество са и Cash Code но най-предпочитани са тези двете марки. Много зависи за какво ще се позлва, ако е за вендинг приложения е разбираемо че се търси евтино решение.
|
| Пон Юли 15, 2013 9:14 pm |
|
 |
|
E1
|
Вединг е. ccTalk за динари не се поддържа.
|
| Вто Юли 16, 2013 12:48 am |
|
 |
|
E1
|
Изпратиха протокола и всичко стана. Ако изключим някои команди, които не се подчиняват точно по описанието, всичко работи без никакъв проблем. Дори опасението, че съгласно документацията, се поддържат само 5 вида банкноти в режим RS-232, се оказа неоснователно - поддържа и седемте банкноти, както в импулсен режим.
|
| Пон Юли 22, 2013 11:52 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|