Избор на BGA разпояваща/запояваща станция
Здравейте, предварително се извинявам ако това не е правилния раздел за тази тема.
От известно време искам да се сдобия с една такава станция основно с цел разпояване/запояване на графични процесори на PS3 и xbox360(в последствие евентуално и ремонти на лаптопи). Тъй като има огромно разнообразие от такива в интернет, а аз съм съвсем начинаещ, доста се затруднявам в избора. Вече направих една грешна покупка на маломощна станцийка със съвсем друго предназначение, без изобщо да подозирам колко далеч съм от истината. Иска ми се този път да съм малко по-добре информиран преди покупката.
Бюджетът е максимум 3000-3500лв. Четох разни неща, гледах клипове, от различни места ми препоръчаха някои машини и за момента се колебая между следните варианти:
Вариант 1,
Вариант 2,
Вариант 3,
Вариант 4Не съм решил окончателнo да е някоя от точно тези станции, затова ако имате и други предложения ще се радвам да ги видя. Приемам всякакви насоки, мнения и идеи от хора с опит и знания по темата.
Виждам че има голямо изобилие от китайски марки като ACHI, Scotle, Honton, LY, BIRD и др., имащи почти еднакви модели, което ме кара да си мисля че всичките са имитации на някоя по-сериозна марка. Кои са водещите производители на такива станции? Сигурен съм че при тях и цените ще са съвсем други, но искам поне да направя сравнение.