|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:17 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
 Проблем с IRAMS10UP60B
Използвам тези мостове напоследък, в едно честотно управление и съм доволен - много неща ми спестяват и усилия в област в която не искам да навлизам много навътре. Но вече 2 броя дефектират - на една и съща машина и по един и същи начин - горният транзистор на едното рамо гори (окъсява). Мостът си има управление и защита от късо, та даже и при монтажа да има пропуск, не би трябвало да се стига до повреда. Товарът е никакъв - под 1А и използвам само две от рамената за еднофазен консуматор. Някой има ли практика и наблюдение с тези мостове, или други подобни?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Сеп 05, 2012 6:13 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Re: Проблем с IRAMS10UP60B
Имаш ли RC вериги да гасят искрите между колектор-емитер ? TVS ? Варистори ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Сеп 07, 2012 12:40 pm |
|
 |
|
sthx
|
Нямам. Товарът е смесен, но преди всичко индуктивен. Електромагнит. Интересното е, че до сега съм нямал проблеми, даже и при доста по-големи товари.
|
| Пет Сеп 07, 2012 1:21 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако приемем, че вграденото управление и защитата от късо са читаво направени, остава варианта с високоволтови иглички, които пробиват транзистора. Трябва да си поиграеш с осцилоскопа и при различно натоварване да видиш какво става. Този чип позволява ли регулиране на стръмността на отпушване на изходните транзистори ? Ако позволява направи отпушването да е малко по-бавно, да речем с 25%. Малко повече топлина ще се отдели в ключа, но пък няма да имаш иглички.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Сеп 12, 2012 5:33 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ако искаш прати ми схемата и малко детайли за товара и начина по който го комутираш. Може би ще мога да ти помогна.
|
| Сря Сеп 12, 2012 7:55 pm |
|
 |
|
sthx
|
Не знам към какво да се насоча, ще изчакам още информация. Няма голяма логика пробивът да е от напрежение - единият регулатор е изплякал при първоначалното включване на обекта. Освен това имам към десетина регулатора, които работят при значително по-големи товари от доста време без проблеми. Склонен съм да мисля , че има нещо не както трябва при монтажа, но какво е? Ако пак има авария, ще трябва да се разходя до Софията. За сега съм замразил тая тема - други болки ме налегнаха.
|
| Чет Сеп 13, 2012 9:54 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|