|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:03 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
 SIM to microSIM
До скоро си мислех, че вълната на смартфоните ще ме подмине, но съм си правил сметки без кръчмар. Подариха ми такъв телефон, но се оказа, че работи с микроСИМ. Викам си няма проблем ще се резне картата и съм в джаза, но пак сметки без кръчмар. Първо отивам в М-Тел в халите. Казах им какво ме мъчи ама греда. Не сменят СИМ карта освен ако проблема не е в нея. Викам е то точно в картата е проблема. Не... работи ли не се занимават. Иначе могат да ми я подменят с микроСИМ но срещу 20 лв. а карти не режат и да си търся някой сервиз дето има перфоратор да ми я отреже. На горния етаж има сервиз с перфоратор дето режат за 8 лв., ама тоя като видя картата вика стара е с големия чип и ще захапе и част от контактните пластини. Като го гледах наистина ги захапва, но само външните дето въобще не са контакти на чипа. Както и да е, отказа да я отреже и пак греда.
По принцип ми се искаше да се резне с перфоратор за да ползвам външния отрязък за преход на картата като я слагам в цокъл с големия размер. Та въпросът ми е знае ли някой къде могат да я отрежат тая карта или да хващам ножицата? Имам шаблон с размерите и рязането е най-малкия проблем.
|
| Нед Май 19, 2013 9:36 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: SIM to microSIM
Ами странно, мтел би трябвало да сменят безплатно, мен досега са ми и сменяли и здавали, последния път дори си бях забраивл телефона у нас а бях във варна, отидох и им поисках нова карта и те ми активираха, не съм плащал нищо. Инче ... ако е за рязане хващай и режи.
|
| Нед Май 19, 2013 10:28 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
ми лесно - ръгаш едни 12 волта по контактите на сима и край - не работи 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Май 19, 2013 10:29 am |
|
 |
|
syscop
|
Режи смело - моята е от 97-98 година - захапва малко от контактите, но си работи без проблем. п.п. - 8 лева - да не я режат със златен нож и диамантено острие ? Моята я срязаха в първия сервиз, където влязох - попитах дали могат да я срежат, казаха да, срязаха я и не ми взеха и стотинка.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Нед Май 19, 2013 10:55 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Отиваш и казваш че са ти откраднали телефона със СИМ картата и си си купил нов с микроСИМ. Би трябвало да минеш без проблеми.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Май 19, 2013 11:51 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Стига бе, 20 лв чак толкова голям проблем ли са, че чак ще се занимаваш да режеш картата по разни съмнителни методи  ?
|
| Нед Май 19, 2013 3:50 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами те 20 лв не са много но пък една сим е още по-малко, мен ако ми поискат пари засим ще ги навра на майка им у .... хем си плщаш всеки месец хем се правят на луди, Кажи им че глобутл ти я дават без пари и искаш да си прехвърлиш номера ....
|
| Нед Май 19, 2013 4:04 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
@Dimitar, а 20 лв. не ти ли се струват грабеж на фона таксите на Мтел?! Мен ако питаш тая подмяна трябва да е абослютно безплатна, ама уви. Виж, ако си фирма не смеят да те дрънкат със смешни пари, направо подменят и не питат - щото има и глобул и виваком и ги страх да не избяга някоя кокошчица да снася другаде. Въобще зависи кой си, като си говориш с тях. Вече съм бил свидетел на такава картинка - подмяна на съществуваща карта с друга и добавянето й към договор на фирмата, т.е. човека искаше да им плаща още една такса. Те рекоха - "Ще си платиш 12 лв, за да може да ни плащаш още в следващите 2 години!" Бившия ми шеф просто им каза "Добре, дайте ми формуляр за прекратяване на договора с моята фирма!", така всичко стана безплатно и мнооого бързо и без малко да получи и свирка на изпроводяк. Та така ...
|
| Нед Май 19, 2013 4:06 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Въпросът не е в тия 20лв., а какво получаваш за тях. При положение, че перфоратора струва 15лв?? Бях се засилил да го купувам, но се оказа, че такива перфоратори има във всеки център на iPhone и ми резнаха картата абсолютно безплатно. Даже пича се пошегува, че прави услуга на врага, като видя че я слагам в Самсунг 
|
| Нед Май 19, 2013 11:09 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|