Идеи за пищялка с 3.7V батерия. (+ какво сътворих :)
След дълго умуване и пускане на безумни теми в форума най накрая съумях да сглобя това за което се борех:)
Става дума за вариометър (устройство което измерва издигането или пропадането когато летиш) а също показва и надморската височина.
За целта използвах Атмега168 микропроцесор със един графичен дисплей JHD508 с резолюция 128х64 пиксела който управлявам през SPI.
За измерване на налягането ползвам BMP180 сензор на Бош.

За момента съм доволен как работи.
Единственият проблем остана звуковата сигнализация и за това искам да питам.
Понеже при издигане трябва да издава звук с определена честота и при пропадане с друга честота. Ми трябва някъв акустичен преобразувател.
Честотният диапазон е между 500Hz до 2KHz като може и малко да се промени примерно от 800Hz до към 2-3 КHz не мисля че ще е проблем според зависи.
Пробвах първо с пищялка от GSM (Nokia N95) която бях закачил през един транзистор към микропроцесора и пищеше но сравнително слабичко... или поне не достатъчно за нуждите ми.
Устройството се захранва от LiPo батерия която не е с особено голям капацитет (120мАч) и за това мисля че пиезо пищялка ще е по добрият вариант за мен.
След това взех една пиезо пищялка от Комет с диаметър около 30-35мм. Която като обем е нищожна (Макар че за да я събера в кутийката ми леко и изрязах по краищата и вече не е кръгла).
С нея пищи долу горе колкото и с пищялката от нокиа, само дето заема много по малко обем и харчи много по малко ток.... но все пак ми е слабо..
(
http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/28260/ <-- това е пищялката)
Някой има ли идеи дали ако вдигна напрежението по някакъв начин ще пищи повече.... и съответно как да го реализирам.
Обема с който разполагам е.... 12х10х5 мм д/г

))) Знам че изискванията ми са прекалено много и едва ли е постижимо в този малък обем да успея да реализирам нещо работещо но съм длъжен да попитам.
ето малко снимки на устройството и Благодаря на всички за помощта която съм получил до тук, като почнем от правенето на платката и стигнем до тук;)