|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:03 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
 Обработка с CNC?
Привет,
Интересува ме следното нещо - ако някой е правил обработка на детайли на триосна CNC фреза и е останал доволен от услугата и цените, и ако желае, да сподели координати на въпросното предприятие или човек. Детайлите които трябва да се обработят са от някаква сплав на алуминия - 5754, та хоби техниката отпада като вариант. Детайлите не са големи, и би трябвало да са във възможностите на всяка машина...
|
| Пон Апр 02, 2012 2:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Обработка с CNC?
Дай да видим детайлите, има много CNC-та по София, имам едни в предвид, трябва да им изровя координатите, принципно те продават такива машини но имат няколко с които предлагат подобни услуги, но не са за всякакви детайли, имам някъде тяхна визитка.
|
| Вто Апр 03, 2012 8:51 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Засега детайлът е фланец с диаметър около ф140, дебелина около 20мм, с няколко отвора ф6 с фрезенк за глава на винт. Една от повърхностите е с по-сложна форма, което прави детайлът невъзможен за изработване на стандартна фреза. Материалът както съм писал по-горе е някаква сплав на алуминия - 5754.
|
| Вто Апр 03, 2012 10:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Фланец на 3 координатна фреза ..... няма да стане супер добре, трябва си център или 5 координатна, иначе точна ротационна повърхностъ на 3 координатна ще е трудно. Не знам всъщност какъв е тоя фланец, но както аз си го представям по скоро е за стругова и след това фреза или пробивна машина, ама знам ли може моята представа за фланец да е по ограничена.
|
| Сря Апр 04, 2012 10:07 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|