Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Проблем с gsm 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Проблем с gsm
Pif написа:
До сега да бяха постнали лейаута и да им открием грешките.
На мен ми е по-интересно как мерят с осцилоскопа тея неща дето казват, че ги мерят. Много ме съмнява да имат бърза диференциална сонда и да знаят как се работи с нея.

Така е, нямаме нито бързи, нито деферциални сонди, да не говорим че и осцилоскопите ни не стават за подобен род измервания :-)
Но пък ако знаеш тая година каква реколта боб изкарах и колко съм добър в хвърлянето му :D :D

Майтапа настрана, техниката ни не е добра на тема миливолти, то днешно време тва си е масово заболяване. Но пък моя скоп е с 1 млн. криви в секунда и ако клока мръдне само за 1 период ще се види без да му бая на тригери и т.н. Само че не мърда, което значи че каквото и да се случва се случва или доста над мандахерците или под миливолтите дето позволява скопа ми. Като според боба е второто, защото на други по-незащитени места бърстовете се виждат като слънце...

Пет Сеп 12, 2014 11:14 pm
Профил

А тая антена дето сте закачили последователно на осцилоскопа при измерване взимаш ли я в предвид? Говоря за кабелчето на масата.
Дай сондата на късо и доближи намотката и пак гледай красоти на екрана.

Пет Сеп 12, 2014 11:36 pm
Профил

Ако искам да видя шум на екрана има много начини...

Но обикновено не искам да го виждам :D Особено там където го няма... с други думи старая се да няма странични шумове и това не е толкова лесно.

Не знам какъв е твоят опит, но моят показва че в шумна среда е много по-лесно да видиш добавен шум към сигнала, отколкото изваден шум :-)

Както казах техниката ни не е съвршена, но не и толкова скапана... Щом виждам чиста синусоида, значи е чиста, поне в диапазона, който меря. Аз не мога да махам шумове. Ако виждах отскоци от по 5-6uS и честота 215Hz щях много да се замисля къде ми е масата и дали грешката не е в моя телевизор.

Съб Сеп 13, 2014 12:05 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6