|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:17 am
Честотен преобразувател - молба за съдействие!
| Автор |
Съобщение |
|
jjmilev
Ранг: Минаващ
|
 Re: Честотен преобразувател - молба за съдействие!
Колеги, оказа се, че съм се заблудил вчера и съм записал тук неправилно кода за грешката - грешката е е91. Прилагам инструкциите на пералнята: http://applianceassistant.com/ServiceMa ... -14-08.pdf Има описание на грешките... Видях също, че явно мери температурата на водата на входа, защото може да излезне грешка ако си разменил входните маркучи за студена и топла вода, а аз съм я свързал и на двата входа със студена вода. Също така, може да има проблем ако се захранва от вятърен или газов генератор и параметрите са различни от 120V 60hz. Конвертора, който имам от моя приятел е 8 kw с автоматично регулиране на волтажа, но при замерване на изхода ми показва 109-110V. Не знам дали и това не влияе негативно...
|
| Нед Апр 19, 2015 11:31 am |
|
 |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Джаджата си има някакъв друг проблем. Възможно е транспортът да и се е отразил зле или да сте изтеглили късата клечка и да сте попаднали на екземпляр с фабричен дефект.
|
| Нед Апр 19, 2015 12:00 pm |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Когато беше големия сняк , докараха дизелов агрегат и захраниха с него цялото село. Едната ни пералния индезит не пожела да работи . Напржението си отговаряше на стандарта ,но честотата беше малко по висока и предполагам заради нея не пожела да работи. Такаче и аз мисля че може да не му харесва захранването.
|
| Нед Апр 19, 2015 12:45 pm |
|
 |
|
timt
|
Test 11: От къде тръгна на къде отиде, нали спецовете твърдяли че няма проблем? Потърси жичкаджия да я погледне.(друг сервиз) Сервиза няма как да направи тест на платката без периферията ....
|
| Нед Апр 19, 2015 12:46 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
То аз вече го казах - търси се по платката къде точно става меренето на честотата, подават се там 60Hz с някакъв прост генератор и ще се излъже честотата. Напрежението 110 волта едва ли ще окаже съществено влияние. Водите и да са вързани само на студена също няма логика да ги дава като грешка - на мивйката като си пуснеш топла да не би веднага да тръгва вряла - в тръбата квото има винаги си е изстинало.
|
| Нед Апр 19, 2015 1:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Cekins, има си циркулиращи системи и в повечето нови къщи тук топлата вода тръгва веднага, без значение колко са дълги тръбите  . Бе ти си бил много назад с новите технологии  . Но едва ли това е проблема. Иначе автора няколко пъти рева като вдовица за х*й как той питал пък не му отговаряли на въпросите, щото било български форум. Аз два пъти му предложих варианта с американски инвертор и той двата пъти дума не обели за това . Явно очаква някой да му направи специален инвертор, дето да излезне по-евтин от китайския - така си го обяснявам аз мълчането  .
|
| Нед Апр 19, 2015 3:57 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Там е работата, че няма да стане с инвертор, а трябва нещо като UPS. Ако електрониката вътре е толкова добра, че да хваща дори честотата на входното напрежение, няма никакъв шанс инвертор да генерира достатъчно добра синусоида. Трябва изходен траф. А тук работата става вече дебела... А бе трябват бая пари, за да стане работа, а явно авторът не е мислел за това като е купувал пералнята много на далавера!
_________________www.elkran.com
|
| Нед Апр 19, 2015 4:13 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Подарили са му уникална машина за без пари а ти очакваш да се изръси за инвертор от УСА + мито, транспорт, изправител от БГ и т.н. щото видиш ли няма начин да няма начин. Пералня за $800, при това вече без гаранция и да дадеш минимум още 400 за инвертори е меко казано глупава комбинация. Такива еквилибристики си струваха само по бай Тошово време. Винаги ми е било странно когато даден проблем има елегантно решение струващо определена сума пари и някой се опитва да го поевтини незначително като хвърля сума усилия средства нерви и т.н. и то само за една единствена бройка.
|
| Нед Апр 19, 2015 4:18 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е да циркулира - колко да циркулира ... трябва през датчика на пералнята да циркулира че да мери две различни температури на двата входа. Айде сега остава да кажеш, че като е стояла 1 ден без да работи и на двата датчика ще има съответно 15 и 70 градуса вода. Та в този ред на мисли не би трябвало да се сърди ако не измери топла вода. Гледам на схемата че и нагревател има - предполагам, че ако няма топла вода и със студена ще си работи, само дето няма да е толкова икономична от към ток  Сега остава да има един джъмпер някъде по платките с които да се сменя US/EU  Честно казано не бих се учудил.
|
| Нед Апр 19, 2015 4:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не ти говоря за пералнята, а за инсталацията в къщата. Вече ги правят така, че има някакви циркулиращи системи, които постоянно циркулират водата между бойлера и кранчетата и като отвиеш кранчето тръгва веднага топла вода. Верно - хаби се енергия, но пък получаваш удобство. Това няма нищо общо с пералните, просто ти го казах като отговор на това, дето беше написал ти, че като отвиеш кранчето и чакаш известно време  . Плюс това съм убеден, че пералнята няма как да смеси топлата със студената вода за точно определена температура, та сигурно пуска там колкото пуска и после го донаглася с нагреватела ако има нужда. Или пък въобще не го наглася, а просто според програмата пуска някакви пропорции, като разчита, че температурата ще е в някаква прилично голяма грешка, която не влияе на изпирането със съответната програма. jig.tak, напълно съм съгласен с теб - първо тая пералня не е от 2014 г., а е доста по-стара защото не можах да я открия никъде тук. Най-вероятно наистина е от 2008 г. както е пишело някъде в нея и пича, дето я е купил от щатите просто я е купил като залежала доста евтино. Второ да купиш такава пералня от тук, без да купиш и сушилнята, с която са в комплект ми се струва супер тъпо. Ще се хвалиш, че имаш пералня за $1200 (между другото реалната и цена е около $700) и после ще проскаш дрехите по простори  . И трето - питащия само до сега е потрошил нерви и време, дето не си заслужава заради една пералня та ми е много странно какво повече очаква да разбере и направи. Дори и да успее да направи нещо да я подкара, че е толкова циганска работа с големи трансформатори, преобразуватели и хвърчащи жици, че аз лично никога не бих се съгласил да имам такова нещо в пералното помещение, само защото някой ми го е подарил. Наистина прилича на история от бай Тошово време с тая разлика, че тогава не ги правихме тия неща, щото нямахме пари да си купим каквото трябва, а защото беше невъзможно да се купи каквото трябва  . Аз не знам питащия на какво разчита - тоя форум не е форума на направи си сам или бг-мама, това е професионален форум и никой няма да си губи времето с такива идиотщини. Единствено можем да му кажем какво да купи готово, за да стане работата, ама като го гледам него май не го интерисува точно това. stoyanoff, недей да казваш, че няма начин инвертор да генерира достатъчно добра синусоида, защото явно не си виждал добри инвертори. Верно, че няма да са евтини, ама ти не казваш нищо за цена, просто казваш "няма шанс"  . Отделно тая пералня едва ли мери колко добра е синусоидата, щото тогава щеше да струва 10 пъти повече ако го правеше и ако наистина и трябваше перфектна синусоида. Вероятно мери само честотата въпреки, че и аз не разбирам защо ще го прави ако двигателя и се управлява с вътрешен инвертор.
|
| Нед Апр 19, 2015 5:20 pm |
|
 |
|
Vasseto
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Мар 15, 2015 11:44 am Мнения: 104 Местоположение: Пловдив
|
E91 Communication error between UI board and main control board. Refer to test (11). 5 страници за някаква честота . Ко! Не!
|
| Нед Апр 19, 2015 5:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това за циркулиращата помпа едва ли е толкова ново, къщата в Инди е с такава система, а е строена някъде 90-те, т.е преди 25 години. Друг е въпроса че не е направена както трябва, забравили са обратни клапани, и ако спре водната помпа, както беше станало, в тръбопровода за топла вода влиза студена и познай какво става докато се къпеш, това разбира се е смао като ти се повреди циркулационната помпа, или както в нашият случай като се затлачи с отлагания.
|
| Нед Апр 19, 2015 5:32 pm |
|
 |
|
jijo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Юли 07, 2005 7:49 pm Мнения: 38 Местоположение: София
|
Нямат си истински RTC-a с батерия и т.н. , затова се синхронизират с мрежата и така показват време за пране, кога ще свърши и отложен старт ако има. Отделно от това комутират и триаците през нулата.
|
| Нед Апр 19, 2015 5:40 pm |
|
 |
|
timt
|
@ToHu, брат ми има такава инсталация от 10 години при строежа на апартамента и е нямал никакъв проблем да сега. Лично на мен идеята не ми харесва как работи още един консуматор но е удобно наистина. Има и 2бр. слънчеви колектори за топла вода и добра автоматика. За 10 години два пъти имаше проблем само с кондензатора на едната помпа и обезвъздушитела.
|
| Нед Апр 19, 2015 6:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
И що трябва да се сихронизират с мрежата заради часовника - тоя процесор няма ли кристал за тактовата честота  . Тони, 1990 г. е сравнително нова къща, а и те може да са слагали циркулиращата помпа после. Иначе повечето къщи са от преди това и нямат такава система и затова казах по-новите къщи  .
|
| Нед Апр 19, 2015 6:06 pm |
|
|