Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Филтър за отделяне на масло във въздуха от компресор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Филтър за отделяне на масло във въздуха от компресор
С маслото нямам проблеми, аз има филтри. Проблема е че въздухът е много горещ, съответно филтрите за вода не работят, те са инерционни а то няма конденз който да отделят. Сега с тия тръби успява да кондензира преди да стигне във филтровите групи, а освен всичко друго тия трите сепаратора също отделят вода, а и масло ако е успяло да кондензира и то. Мен ми е малко компресорчето 4CFM, и взех един пистолет който иска 50 psi, и пръскам един грунд който е горе долу като мед :) Това всичко от мързел естествено, имам машина за безвъздушно, ама за 30 мин използване има 1 час чистене, тя е голяма, с 10 м маркуч, а с нея няма да са и 30 мин, това дето го пръскам за 30 мин с въздушния се пръска за 3 минути с машината. Не се наканвам да си взема тия които са айр асистед, с тенджурата под налягане, в Мексико имам две ама тук няма ни една, имам само с помпа, тя е хубава ама много чистене, преди пръскане, източи консерванта, промий .. след пръскане измий, напълни с консервант ... ще я пускам скоро като боядисвам верандата ама там е много и си струва упражнението, иначе с пистолет ще я пръскам 2 дена.

Вто Авг 03, 2021 4:43 am
Профил
Аватар

Абе и ние имаме безвъздушна и не знам що много рядко я ползват. Пък последните два месеца имаше много за боядисване и си струваше да се оцапа. Вадят я само за разни говна дето с въздух не могат да се пръскат. А бояджията се мъчи с някакви боклучави пистолети тип парксайд/топмастер... Иначе проблеми с вода и масло нямаме.
А защо не си направиш някакъв импровизирн хладилен кондензатор - гаранция ще отделя всичко.

Вто Авг 03, 2021 2:19 pm
Профил ICQ

Е то това е такова ама без хладилник :) За вкъщи не си струва да се занимавам. Иначе безвъздушно пръскаме почти винаги ако е за работа, пести много време, а и там се пръска често и не консервирам машината, пълним я с разредител.

Вто Авг 03, 2021 3:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4