|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 2:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
al_at
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1626 Местоположение: София
|
 Re: Видео проблем - причина?
Опитах да намеря ПДФ на видеопаметите, но без успех. Идеята ми беше да се блокира CS# във високо ниво чип по чип и да се гледа какво става /това си е опасно, разбира се/. Намерих ПДФ за H5GQ2H24AFR, но те са 2GB и нямам никаква идея дали имат нещо общо: https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet ... R-T2C.html
|
| Сря Яну 13, 2021 1:55 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
Mоже и това да е от някаква полза.
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Яну 13, 2021 2:10 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Замислих се как ще стане след като изводите на чиповете са отдолу, но се сетих че има точки за тестване по платката. Виждат се на пътечките отстрани. То реално ако се пипа с отверка може би ще вкара някакви смущения в картината. Според къде излизат може да подскаже къде е проблема. Но си е опасно де, от статика да се прецака някой чип  п.п. дали пък не може от там да се премери за късо, или ако има някакви диоди по изводите на паметите от там да се премери дали има верига към тях ?
|
| Сря Яну 13, 2021 4:56 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Няма страшно - вероятността да я утрепеш със статика се оказа нищожна : https://www.youtube.com/watch?v=4SjOv_szzVM
|
| Сря Яну 13, 2021 9:30 pm |
|
 |
|
relsys
|
Проблем #2:
Да не пускам нова тема....
Значи, на една кофигурация нещо и стана и спря да работи вграденото видео. Външна карта изкарва картина чак при логване във Windows. Съответно, не може да се достъпи биоса. Опитвах на тъмно, но аз ли не уцелвам нещо... просто се рестартира. Идеи...?
|
| Вто Фев 16, 2021 5:07 pm |
|
 |
|
al_at
|
Понякога помага - изваждане на щепсела, изваждане на батерията на CMOS, натискане на бутона Power за няколко секунди, слагане на батерията обратно и включване. Така ми е тръгвала вградена графика, която съм мислил, че се е скапала. А може да се оправи и външната, да зарежда от нея.
|
| Вто Фев 16, 2021 5:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И аз съм за нулиране на BIOSа. По принцип първоначално трябва да тръгне и на двете карти, освен ако няма някоя BIOS настройка или външната карта е толкова екзотична, че се разпознава чак от OS-а.
|
| Вто Фев 16, 2021 5:40 pm |
|
 |
|
relsys
|
Правих ги всичките тея неща. Забравих да кажа, че преди да спре да работи се появиха някакви артефакти в червено по целия екран. Бутнах буксата от към компа и се оправи. След рестарт не се появи повече видео. Като включа монитор на вградената и се логна ремоте, GPU-Z показва за нея 12500 MHz Core clock. Външната не е екзотична, пробвано е, че я познава и преди да зареди ОС - RX560. OK, ще закача една NVIDIA, да видим...
|
| Вто Фев 16, 2021 8:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да не би да не контактува добре? Имам един комп когото не смея да докосна отзад, щото после половин час играчка докато наместя видео-картата. Но не ще да изгаря!
|
| Вто Фев 16, 2021 8:22 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Вграденото, Бонго, вграденото. Зависи от процесора може и да е в самия процесор.
|
| Вто Фев 16, 2021 9:50 pm |
|
 |
|
al_at
|
Като се логнеш ремоте, опитай да смениш видеорежима - пробвай друга разделителна способност например. Ако има програмка за оверклок за видеокартата, може да се пробва обратното действие - ъндърклок.
|
| Вто Фев 16, 2021 10:09 pm |
|
 |
|
relsys
|
ЕПМ: С NVIDIA си запали както трябва....
|
| Сря Фев 17, 2021 2:58 am |
|
|