|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:42 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Инструменти ...
Освен шведите https://sensepeek.com/имаш и други https://www.amazon.se/f%C3%B6rstoring-l ... r=8-6&th=1Ценното на последното е че има различни цветове, ако ти трябва да видим нещо специфично.
|
| Пон Апр 17, 2023 1:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това второто го знам, но нещо не ми вдъхва доверие, конкретно да държи сонди и подобни. Това първото обаче е интересно, не го бях виждал, може би и ще работи, трябва да се пробва. Имам подобни крокодили, зор е да направиш добър контакт, но ако сондата е част от цялото може би да работи. Едит. Гледах днес едно видео за тия от първия линк, може и да работи това нещо. Изглежда че са твърди тия пипалця, аз имам такива и не стават много за мерене, обаче те не са твърди , даже са гъвкави, но като ги сложиш под определен ъгъл и стоят фиксирани и натискат надолу. Ще взема някое дете за проба.
|
| Пон Апр 17, 2023 4:53 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Предложете ми някакво читаво решение за измерване на високо напрежение(550V DC, 3x380AC/50Hz) с осцилоскоп. Има някакви сонди дето ги дават за 600V ама нещо ми се струват много евтини и малко ме е страх. Благодаря!
_________________www.elkran.com
|
| Вто Апр 25, 2023 6:01 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Потърси сонди 100:1. По едно време имаше налични в Комет.
|
| Вто Апр 25, 2023 7:00 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Гледам ги. Има за около 100лв из БГ. Стават ли? Или да търся нещо по-скъпо отвън?!
|
| Вто Апр 25, 2023 7:38 pm |
|
 |
|
stefan63
|
220ac ги издържа всеки китайски и български кабел. Едва ли 550dc ще са нещо фрапиращо за сонда от 20 бгн. Винаги можеш да си направиш доп.делител отпред.
|
| Вто Апр 25, 2023 8:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ммм това за издържането е нещо много относително  Нямам в момента тестер при мен иначе ми се моткат няколко кабела от повредени сонди, но съм сигурен че не 500В ще имат значителна утечка, ако не пробият. Сонда 100:1 ти върши работа, въпросът е да нямаш и проблеми свързани с галванична връзка, не си трепи скопа И като спомена 3х380 предполагам ще мериш спрямо звезден център, да не си направиш междуфазов фойерверк.
|
| Вто Апр 25, 2023 9:02 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Реално ще меря оперативните на инвертор, който са +/-15V, но са закачени за +/-550V(275). Съответно може да дойде нещо от там. И сондата мога да я хвърля, ама не ща скопа да се изпържи... В момента даже обмислям, да си направя малък преходник с батерии и LOC110 и да си меря от другата страна стандартно...
|
| Вто Апр 25, 2023 9:44 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Сонда 100:1 няма да ти е от голяма полза. Потърси скоп с изолирани входове. Например някоя дърта Йокогава със сменяеми модули. Умишлено не ти препоръчвам скоп на батерии. И той не е правилно решение.
|
| Вто Апр 25, 2023 9:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз тъкмо купих един от ония изолатори на Tek, ако ми хареса как работи може да взема и другия, по параметри за тая работа щеше да ти е идеален. едит. да ма ана тая йокогава модула и е 500 пари, загледах два таквиа имаше на малко по-добра цена, ама аз нямам скопа за тях.
|
| Вто Апр 25, 2023 9:49 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Толкова е един опечен скоп + опечен инвертор. Че може и да не стигнат.
|
| Вто Апр 25, 2023 9:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
аа нищо не казвам, казвам само че е 500 пари ... то читава сонда е почти толкова така че ... бях загледал едн атакава йокогава с модули, щях да я купувам и забравих, не помня вече каква беше цената ама не беше нещо ужасно, бях я сложил в watch листа с идеята че може да и падне малко цената още ама .... на живо само при теб съм виждал йокогава, искаше ми се да взема да си поиграя с една да видим що за птица е.
|
| Вто Апр 25, 2023 10:05 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Взех един комплект на PCBite, по-долу снимки. Първо лошите впечатления, - "гумичките" за стълбчетата които държат платката идват не залепени. Това са самозалепващи се шайби, не е точно гума, не е много меко, лъскаво, не държи много здраво но реално като захапеш с 3-4 няма проблем. Най-големия зор е да ги сложиш. Трябва да държиш стълбчето натиснато, да ги навреш /имат срез така че да могат да влязат/ да махнеш трансферното фолио, и да ги залепиш без да ги кривнеш много. Пружината бута и е неприятна работа, особено горното. По принцип имам здрави пръсти /до гайка 32 карам на ръка  / но зор си е, неудобно. - изолиращото фолио идва не залепено, не ми беше проблем но съм сигурен, че някой който не е лепил фолиа ще го лепне я на криво, я не центрирано - основата очаквах да е по-дебеличка, не я измерих преди да залепя фолиото според мен е 1 мм, заедно със защитното фолио става 1.3 - основата е полирана от едната страна, огледално. Или е магнитна неръждавейка, или е полирана стомана. Ако е второто след време ще се прецака, но проблема не е в това, а че се хлъзга по масата. Не знам на кой ще му трябва огледало под платката, явно такава е била идеята. - купих комплект с 200 Мхз сонди, не съм ги гледал още как са като линейност, но материала е малко кофти на пипане, в смисъл евтин, а кабела е ПВЦ изолация, идва навит на на сравнително малко колелце, и остава деформиран, ще видим дали ще се изправи. И хубавите неща - тия пипалца или както там се наричат, вършат добра работа. Точно както е описана трябва да се сложат под определен ъгъл и с определен радиус за да държат добре. - стълбчетата държат добре платката, това на снимката е 312 мм, това е максимума по дължина на основата. Тя всъщност излиза извън но се вижда как е захваната. - сондата работи, не съм свалял АЧХ но като цяло работи. Пружинката на връхчето е по-мека от на моите сонди, съответно малко по-добре държи. - Lecroy PP005 може да се използва без никакви доработки, това ме прави много щастлив защото имам такива сонди. lecroy PP007 може да стане ако и се направи втулчица, същото важи и за HP 10441, две думи слабо ме вълнува колко са качествени оригиналните сонди. - окомплектовката на оригиналните сонди не е зле, но ако знаех,че ще паснат лекройските нямаше да ги купя. Умишлено взех модела с този тип сонди точно с надеждата някои от моите да паснат вътре, е пасват, отворът е 6 мм. Ами ... мисля, че е полезно. Ако някой иска да го купува аз не бих дал пари за техни сонди за скоп, бих кубил два комплекта със сонди като за логически, но този модел като на снимката, не онези с платката, и бих си купил читава сонда ако нямам ткава която да пасва. Аз лично имам 3-4 от PP005, имам и няколко на HP както и няколко PP007 така, че имам читави сонди които пасват.
|
| Пет Апр 28, 2023 2:33 am |
|
 |
|
ToHu
|
те и другите снимки
|
| Пет Апр 28, 2023 2:34 am |
|
 |
|
michev
|
Трябва ти диференциална сонда а не просто някаква с делител. Цените не са приятни - от към 400лв започват. В момента в банг гууд има за 300 и нещо лв.
|
| Пет Апр 28, 2023 11:06 pm |
|
|