Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Апарат за кръвно 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Апарат за кръвно
Много красиво светеща джаджа - обикновенно вътре има един кондензатор, едно съпротиевление и един светодиод. Като го ръгнеш в запалката и колата почва да ти гори грубо около 2-3 литра на 100 километра - поне така твърдят тия дето го продават.

Чет Апр 17, 2014 6:59 pm
Профил ICQ

Това е аматьорско изпълнение, дай ми 100 лв, при мен нищо не се ръга никъде, само ми прати снимка на колата и си готов, гарантирам поне 2-3 л/100 икономия. Това ще сложищ нещо да свети .. мче нали и то ток яде, от там и бензин .....
п.с. същото го предлагам и за електромер, там и снимка не ми трябва, само си намисляш колко искаш да ти върти и ми го пращаш със серийният му номер ;)

Пет Апр 18, 2014 6:18 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

@Пушека:

Твоят пост ми даде идеята да сравнявам стръмността на всеки пик с тази на предишния. Стръмността на Т-вълната е в пъти по-малка от тази на QRS комплекса, a T-вълната е главен виновник зa детекция на фалшиви пикове. Имаш една бира от мен :)

Това с джаджата ми звучи като апарат за кръвно, дето си го закачаш за ръката и сам си мери... :)

Пет Апр 18, 2014 5:34 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

stewie написа:
...Стръмността на Т-вълната е в пъти по-малка от тази на QRS комплекса...

Не съм спец по сърдечните работи чета само за обща култура, но PQRST са точки в електрокардиограмата, а те не знам колко се припокриват с аудиограмата в артериите, която ти записваш. Например Р вълната (съкращението на предсърдията) мисля не би трябвало да се чува понеже над нея са камерите. Аналогично за Т вълната. Тя е от разсейването на ел пулс в камерите след съкращение, но тогава аортната клапа е затворена и не би трябвало да се чува нищо в далечната артерия на ръката. Виждал съм кардиограма, но никога не съм виждал аудиограма снета от артерия и нямам представа, до колко си приличат двете. Ако имаш запис с повече сампъли на единичен такт чут в артерията може да плеснеш тук някоя картинка да му видим формата.

Пон Апр 28, 2014 4:07 pm
Профил
Аватар

Изображение

Доколкото знам, фонокардиографията (PCG) вече много рядко се използва. Очевидно има корелация с ЕКГ-то, има и видимо закъснение (докато се задвижат мускули, клапи, кръв).

Детекцията на QRS компекс е изключително лесна задача при нормална електрокардиограма. На практика обаче съществуват десетки алгоритми, и все още се разработват нови - за детекция при много шум, ектопични комплекси и т.н.

Пон Апр 28, 2014 4:38 pm
Профил

А дали има значение, къде се слуша? Вероятно, колкото по-далече от аортата е микрофона толкова по заглушени ще са осцилациите.
ПП
Като написах "микрофон" се сетих, че освен сензора за налягане може да му се присади на уреда истински микрофон за да хване вярно стръмните фронтове на белкантото, с което правим остър завой към темата с безумните идеи. :D

Пон Апр 28, 2014 7:05 pm
Профил

Пушека написа:
...Като написах "микрофон" се сетих, че освен сензора за налягане може да му се присади на уреда истински микрофон....

Не четох много внимателно, но ако колегата не е предвидил микрофон е добре да го направи. Малък жокер - тонове на Коротков.

Пон Апр 28, 2014 7:39 pm
Профил

Още един малък жокер - не всяко сърце е здраво и не всяко сърце работи еднакво. За разпространение на електрическите вълни в здраво сърце хората са написали десетки томове. За болно да не говорим.
Посоката е грешна.

Пон Апр 28, 2014 9:22 pm
Профил
Аватар

Изображение

Може би PQRST не е технически правилно да се използва с случая. И така, нещото, което идва след максималната стойност на пулса, често се регистрира като пик. На тази картинка е малко, но при различните хора варира с доста (Т-вълната в кардиограмата). Вече не е проблем де, след като се сетих да сравнявам стръмността на пиковете. Тествал съм го на има-няма осем човека - добре работи. Въпреки огромните различия във съответния сигнал.
Иначе ако сложа микрофон, ще трябва и човек да го слуша. Затова използват масово сензор за налягане в маншона при тези апарати... Може и да има такива с микрофон - не съм се интересувал.

Пет Май 02, 2014 6:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4