|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:25 pm
Въпрос относно Port Forwarding
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Въпрос относно Port Forwarding
Това за vpn-а го обясни на сладурите от мтел. Има места в тяхната мрежа, където е филтриран. Зад порта на sql-а може да няма "sql" или да е през криптирана връзка, това никой не знае Дано не "стресирахме" колегата задал въпроса 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Вто Окт 22, 2019 8:06 am |
|
 |
|
stom1
Ранг: Новодошъл
|
В общи линии разбрах какво трябва да се направи,но аз не съм подходящия човек.За съжаление човекът който са назначили за подръжка на мрежата,компютрите и камерите,разбира по-малко от мен! Не ми е ясно каква е схемата на изградената мрежа, но в службата имаме скъпоструваща техника,която нощно време се обслужва от фирмата производител,която е някъде по света.Така са се договаряли при покупката на техниката. Вероятно за това са отворени двата порта. Отделно на някои служители им се налага многократно да влизат в сървъра независимо от мястото където се намират. А относно камерите,те наистина не са предназначени за гледане от всички,особенно някои. В крайна сметка всичко е ясно,но аз няма да мога да гледам камерите,когато съм си в къщи.Шефа си ги гледа и въпроса за промяна не стои на дневен ред. 
|
| Вто Окт 22, 2019 4:52 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Доколкото разбирам, в предвид на конкретна функционалност, която не искате да загубите, не искате да ресетвате рутера на фабричната му конфигурация за да си върнете административния достъп до него. Някои рутери (например Cisco) предоставят възможността да се възстанови само администраторския достъп, без да се променя конфигурацията им.
Така че е добре да изясниш, за какво точно желязо иде реч.
|
| Вто Окт 22, 2019 5:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Ами ситуацията е хем сърби хем боли, и човека се чуди как д аги почеши без да пискат ... мен ако питаш остави въпросният чиляк дето не разбира, щото накрая ти ще излезеш виновен. ако шефа не осъзнава че нещата не са наред, трудно ще го убедиш. Иначе за всичко това има решения и няма нужда да се форвардват портове или да се отваряш за тоя и оня, ама си иска мислене.
|
| Вто Окт 22, 2019 8:42 pm |
|
 |
|
stom1
Ранг: Новодошъл
|
Въпросният рутер е Cisco-Linksys. Нямам представа какъв модел е,защото е монтиран на високо и тъй като аз не съм обслужващ персонал, ако започна да се катеря по стълба, колегите ще се чудят какво ли правя? Смятам да се откажа, защото едно разбутване на нещата ще ми донесе много проблеми. Благодаря на всички, за съветите и мненията които споделихте!
|
| Чет Окт 24, 2019 9:52 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
А има и друга страна въпроса - имаш ли право да гледаш камерите? Има ли фирмата регистър за видеонаблюдение и ти вписан ли с в списъка с лицата имащи достъп до видеонаблюдението? Ако не - бягай далеко, любопитството понякога не води до нищо добро.
|
| Вто Ное 05, 2019 2:44 pm |
|
|