|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 7:35 pm
Превключвател/изключвател
| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Превключвател/изключвател
+1! Точно това мисля да направя. Зад магнитната ампула мисля да сложа нещо като пиропатрон. Капсулован и за еднократна употреба. Идеята е, че ако магнитната ампула изтърве, ще се задейства патрона(няма да е точно патрон, ще го измислим тук). Само че въпросът е колко често магнитата ампула изтърва. Ако става през седмица няма смисъл, защото "патронът" ще е постоянно счупен. Утре ще дойде едни магнитен, ще го монтирам на нашия кран и ще го тестваме няколко седмици. Ще го оставя да го навали дъжда, малко кал да влезе ала бала...
_________________www.elkran.com
|
| Чет Мар 29, 2018 7:51 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
всяко подемно съоръжение се води в регистър, има си номер, паспорт, експлоатационна книжка и т.н. ако стане инфекция, те почват подред. ако пък си изнаглял, заобиколил си документалната страна и се случила случката... или мнооого дълбоки джобове, или стая с прозорец на квадратчета.
затова такива съоръжение се правя тройно дуракоустойчиви - на счупване на желязото, на дебилен персонал и на дебилна поддръжка.
и пак затова падат хора в асансьорни шахти, понякога барабар с кабината. щото всякакви майсторани решават на коляно по начин, който може и да е опасен и за палене на лампата в селския кенеф на двора.
пак казвам: не се ебавайте с тези неща
|
| Чет Мар 29, 2018 8:49 pm |
|
 |
|
s.ivanov
Ранг: Новодошъл
|
Темата сигурно е някаква шега... Малко google. Съжалявам за острия тон но опита да се пренебрегва световен опит и да се правят експерименти застрашаващи живота винаги ме е дразнел. Вярно, че съм виждал доста грозни гледки по родните цехове/кранове но ми се иска автора на темата да се насочи към утвърдени решения.
|
| Чет Мар 29, 2018 9:21 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
това е доста красноречиво...
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Мар 29, 2018 9:22 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Спокойно, хора! Аз не си падам по глупостите също! Измислил съм го! Малко повече вяра! Тук имам хора, които от 20-30г се занимават с това и не сме известни с простотии! Всичко ще си е по стандарт! Схемата няма да се променя! ПП: Дедо, ти да си чул козлови кран да е паднал някъде?!  Асансьорите падат, защото не ви видял какво се прави там!
|
| Чет Мар 29, 2018 9:42 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Пускаш тема във форум за да получиш идея. Търсиш х-ки на ридампули с гуугъл. ?!? Това не звучи като 20-30 години опит.
|
| Чет Мар 29, 2018 10:42 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Да. Точно за това са форумите! Ами проверих в хладилника и няма... Явно са ми свършили... Стига сте се стряскали! Между идея и реализация има много голяма разлика! Стига сте нареждали на сляпо без изобщо да знаете какво ще направя на практика! Като баби се държите!
|
| Чет Мар 29, 2018 11:35 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
ти идеите си ги търси и в хладилника ако искаш. ама форумите са и за това, да чуеш и неща които не е задължително да ти харесват.
|
| Чет Мар 29, 2018 11:57 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
виждал съм достатъчно катурнати кранове, че да гледам нагоре, ако наоколо има нещо подобно. един кулокран полегна на 100м пред очите ми. вниманието ми го привлече количката - беше се устремила към края на стрелата с необикновена скорост, товара не беше нещо особено, но площен, а духаше и вятър. даваха по зомбо-сандъка даже. а преди 2 седмици дори си смених стаята в хотел в немъчно, защото не ми хареса крана под прозореца, и особено по-тъмнокожите 'немци' които работеха на строежа. изпуших 2 цигари, позяпах как работят и слязох до рецепцията... баба винаги ме е критикувала, че инженера в мен преобладава. дори като ходя на панаир, зяпам тавана на залата и се опитвам да си представя как би станало, ако се превърне в механизъм. може и да си падам малко параноик просто си дудня, ти прави каквото си решил. въпроса ти по принцип е непълен откъм детайли дадох ти смислена, от моя гледна точка, препоръка още в първия пост, поне така както разбрах въпроса - защити стандартен механичен изключвател по механичен начин. за другите видове изключватели не бих ги сложил, но ако имате методика да сметнете сигурността - давайте. аз съм далеч то тази материя.
|
| Пет Мар 30, 2018 12:01 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Спокойно човек! Нещата, които ми казвате, са ми пределно ясни! Не се притеснявай толкова! Ще си направя системата, ще направя тестове и ще я покажа на инспекторите! Не мога да разбера какво толкова се шашкате! Да, не е малка машина. Да, има правила. Спазват се правилата и толкова. Нали схващате, че ако не отговаря на изискванията, няма да може да мине годишен преглед?! Отделно самото преустройство се заверява в инспекцията и т. н. Спете спокойно! Кулокрановете са супер опасни. За това не се занимаваме с тях. Само 1 кантар ги пази от падане!
Последна промяна stoyanoff на Пет Мар 30, 2018 12:40 am, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 30, 2018 12:08 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Дедо може да не е но аз съм виждал, няколко, един падна пред мен, количката беше в единия край и стигна края на релсите. Имаше стопери, и може би това беше по лошото. Ако беше без стопери може би предните колела щяха да заорът и да спре, но той просто си се прекатури през стоперите. Там трябва да има краен някъде, явно нямаше, краниста не го знам нов ли беше, заспал ли беше, беше ли изобщо кранист. Изтървах самият момент на падането видях го след като се чу, но по начина по който се беше прекаатурил заключавам че товара в комбинация със стопера от тази страна са извъртяли крана на една страна. Действай както намериш за добре, но не мисли космически технологии там където може да минеш с нещо просто. Взривни патрони и темп подобни ще ти докарат много повече главоболия.
|
| Пет Мар 30, 2018 12:19 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Аз му казвам патрон. Реално ще е краен от нашите.  Ами явно не е поддържана машина изобщо.
|
| Пет Мар 30, 2018 12:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Е за поддръжката сигурно е така, казвам защото пита дали Дедо е виждал, какви ли паднали/счупени неща не съм виждал.
|
| Пет Мар 30, 2018 2:28 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Питам съвсем сериозно - поне в тази област инспекциите вършат ли си съвестно работата? Не питам за да ми кажеш как да ги заобиколя ако се наложи, а за да знам дали може да се разчита на техните проверки. Опитът ми в други области не е толкова категоричен, поне за БГ локация. Няма да е лошо да се знае като еталон за този тип работа.
|
| Пет Мар 30, 2018 8:46 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ами да! Проверяват си се съоръженията. И частните, и държавните си правят истински проверки. Или поне тези, с които ние работи. все пак сме в България и може и от другия тип да има, макар че аз поне не знам да има такива. Като си сложат някъде подписа(то и други работи слагат, образно говоря), означава че основните изисквания са спазени. Правят си се изпитания и т. н. Друг е въпросът дали навсякъде ходят и дали знаят за съществуването на всички... Ако ме питаш дали се спазва всичко до последната буква - НЕ. Просто няма как... Но ако си минал проверка няма какво да стане. Сега ако си порядъчно тъп е друга работа...
|
| Пет Мар 30, 2018 11:28 am |
|
|