Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Дисплей - дефект 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Дисплей - дефект
Слънчице, лесно се палиш :)
Имай предвид, че тук повечето сме едни дърти циници, а мен ме водят Завеждащ спам-а.

Нед Май 29, 2016 3:49 pm
Профил

Абе .. мойте ротационни лазери ги разкостван на два пъти само за да видя как са направени .... и все още си работят, и те не са от евтините :D.

Нед Май 29, 2016 4:01 pm
Профил

ToHu написа:
.... само се чудя толквоа време никой ли не се намери да вземе едни пари и да реши проблема.
Как по-ясно да го напиша от това, че да се забележи ебаси:
Първи път:
Koleto написа:
Е... Работилници да искаш... :wink: Ако Слънчицето е от София и има желание - нека да ми пусне едно лично...

Втори път:
Koleto написа:
Ем... Тогаз офертата си остава...
Явно не е достатъчно, щом нито авторката на темата го е забелязала нито Тони... А вън дори жегите не са започнали... :rolleyes:

Нед Май 29, 2016 4:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Бонго, излагаш се... Тук си те знаем, ама защо се заяждаш с момичето? Ако можеш - помогни, ако ли не (очевадно) - мълчи :evil:
sunshine, просто се свържи с колегата, който предложи да го види. :)
Да предупредя, че съм срещал иначе стандартен на външен вид дисплей (128х128), който беше с къстъм пинаут, като най-гадното беше размяната на Vdd и Gng, спрямо дейташийта, та който се заеме с ремонта да внимава. Не е лошо да се проанализира какво ходи към дисплея преди демонтажа...

Нед Май 29, 2016 4:17 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Предполагам това си е чисто и просто дисплей с контролер на hitachi hd44780 с (4х16 стъкло) дали има или няма подсветка определя 14 или 16 кабела трябва да се навържат (не говоря дали е по 4 или 8 бита). Виждал съм с подсветка в началото на 14-те основни, както и в края, другите разбъркани сякаш не съм ги срещал. Единствено пина за контраста може да се наложи да се преправи, ако новият дисплей не е 1:1. Предполагам таймингите няма да са оставени на ръба и ще "тръгне" с повечето на пазара.

П.С. Не казвам да не се проверят все пак де :) трябва и захранването да се погледне дали е за 3,3 или 5V.
П.С.2 А иначе виждал съм и доста по-нови и доста по архаични тотални станции... с подобни проблеми. Кусурите при тези "аутдор" уреди често се получава при рязка промяна в температури или дори и силен удар по стъклото (без да го пукне), постоянен натиск причинен от крива механика и т.н. Зарязването им в кола на полето (докато се огледа терена) в тъмна кутия пък е водило и до проблеми с батериите нееднократно...

Нед Май 29, 2016 4:56 pm
Профил ICQ

Еййй колко приказки пак се изписаха :D за един келяв дисплей.
Че дисплея е стандартен стандартен е съмнение няма.....
Само като се погледне оскъдната снимка на първа страница е ясно че това не е китайски апарат, а е дялкан в някаква европейска гаражна фирма - познава се по скапаните бутоничета и по смешния печат.
Чисто любопитство какъв е този апарат.

Е като написах в гугъл TC1610 всичко си излезе
http://www.wild-heerbrugg.com/shop/inde ... _3_5_29_52
Апарата изглежда смешно просто защото е допотопен, но явно хубава швейцарска изработка :)

Нед Май 29, 2016 6:33 pm
Профил WWW

Абе гаражна, гаражна, но точно тия швейцарски гаражни фирми правят най-добрите апарати и едни от най-добрите оптики. Добър си е апарата, не съди по външният вид. И това не е смартфон да го сменяш всеки ден, дори може да се окаже че оптиката на този е по-добра от тази на новите тъй като е мислен във време в което нещата са правени за да бъдат направени, а не за да бъдат продадени.

Нед Май 29, 2016 9:02 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

ToHu написа:
Абе гаражна, гаражна, но точно тия швейцарски гаражни фирми правят най-добрите апарати и едни от най-добрите оптики. Добър си е апарата, не съди по външният вид. И това не е смартфон да го сменяш всеки ден, дори може да се окаже че оптиката на този е по-добра от тази на новите тъй като е мислен във време в което нещата са правени за да бъдат направени, а не за да бъдат продадени.

Много точно изказване на 100%. Бих добавила, че е и инструмент с много висока точност на ъгловите и дължинни измервания. Ето защо не мога да допусна грешки.
Иначе се свързах с един човек от форума, той видя инструмента и се надявам да успее да ми помогне. Много разчитам на него!
Ако не успеем да се оправим, ще пиша отново на някой за помощ тук.

Много благодаря на всички за отговорите.
Успешна седмица!

Нед Май 29, 2016 9:36 pm
Профил

Да за механиката и оптиката съм 100% че са перфектни. Все пак е правен във времето, когато лупите не бяха пластмасови като сега...

Пон Май 30, 2016 5:53 am
Профил WWW

То и сега има истински, но не в ширпотребската техника. Без много връзка с уреда, ама преди 2 седмици трябваше да купувам някакви обективи, просот ги бях пропуснал, и търсейки както има в родината еиднствено HikVison имаше достатъчно бройки. Е взех ги .. сега се чудя да ги изпозлвам или да ги изхвърля, верно че обекта не е с висок риск, ама толкова аматьорски обективи не бях виждал, сега не очаквам да са като тамрон, но .. пълна пласмасария, много мъка ..а ги взех защото уж с просветлена оптика за мегапикселови камери, да бях сложил стандартните тамрони от които имаха на склад ... хем по-евтини хем 100 пъти по качествени :)

Пон Май 30, 2016 11:35 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

ToHu написа:
То и сега има истински, но не в ширпотребската техника. Без много връзка с уреда, ама преди 2 седмици трябваше да купувам някакви обективи, просот ги бях пропуснал, и търсейки както има в родината еиднствено HikVison имаше достатъчно бройки. Е взех ги .. сега се чудя да ги изпозлвам или да ги изхвърля, верно че обекта не е с висок риск, ама толкова аматьорски обективи не бях виждал, сега не очаквам да са като тамрон, но .. пълна пласмасария, много мъка ..а ги взех защото уж с просветлена оптика за мегапикселови камери, да бях сложил стандартните тамрони от които имаха на склад ... хем по-евтини хем 100 пъти по качествени :)

Авиджилон не случайно за обективи ползват Л серията на канон за мегапикселовите си камери :-)

Пон Май 30, 2016 1:08 pm
Профил

Абе авиджилан не ми ги давай за пример, че .... но да канон има добри обективи, само ми кажи кой ги продава в БГ, или и тях трябва да си внасям. Аз си внасям по принцип, просто ги бях забравил. Не са само канон, на фиджи обективите също не са никак лоши, чисто CCTV продукти като тамрон също не са лоши. Имам и добри обективи на евър фокус, ясно е че не са техни, някой им ги прави но не са лоши. Ама чак пък толкова голям боклук не очаквах от Хиквижън, както и да е, обеца на ухото, по одбре да се чака от колкото да се хвърлят пари.

Пон Май 30, 2016 3:31 pm
Профил

ToHu, дай точния модел за да не се опаря и аз, скоро вземах 10 мегапикселови обектива разделих ги по 5 хиквизион 5 тамрон за да направя сравнение. Нямаха особенна разлика, с изключение на 1 хиквизион който не беше въобще в час. Но говорим за обективи нисък клас - 100-на евра. Скоро пак ще ми се наложи, гледам в Сектрон няма тамрон-и вече, така че избора не е голям :(

Вто Май 31, 2016 10:25 am
Профил

Ами това ми е грешката, че рззчитах за обективи на Сектрон а там вече няма нищо. Иначе за хиквижъна, те имат ли обективи по 100 :) ето това е http://overseas.hikvision.com/en/Produc ... i5336.html и го слагам на 2 Mp кламера, даже дали беше два или е 720 p не съм много сигурен. Пълно дърво е обектива, за никакъв чеп не става.

п.с. от снимките му не се вижда но дори резбата му е пластмасова, всичко е пластмаса, и то гадна, като го въртиш не се върти плавно, нещо все едно стърже вътре, абе боклук от всякъде.

Вто Май 31, 2016 3:50 pm
Профил

Абе имат и по 200 евра но както гледам пак пластмаса, загледах един че ми трябва с ИЧ корекция ама ме е страх като го гледам - http://overseas.hikvision.com/en/Produc ... i5338.html
За тези които си ползвал мога да ти дам мнение, имам 6-7 поставени. Долу горе работят ама ми се струва че от разлика в температурата малко бяга фокуса. Добре че камерите на които съм ги поставил са самсунг с корекция на фокуса от менюто за настройка че ако трябва да се катеря 2-3 пъти в годината да коригирам :(

Пет Юни 03, 2016 10:47 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща