Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
CNC машинка за платки 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Сега ще я потърся.

Пет Ное 25, 2005 5:03 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
аз за софтуер се спрях на KCam за сега, но тъй като нямам нищо готово от фрезата, може да премина към друга. Колко горе-долу мощни трябва да са стъпковите мотори според вас, ако фрезата е с размери А4? разбира се, най-мощен ще трябва да е този, който е най-отдолу (ще носи механизниме за движение по другите 2 оси и дрелката). интересни са ми също схемите, които щеуправляват моторите. Ако се управлява през паралелния порт, драйверите трябва да имат входове за управление стъпка, посока и разрешаване. за сега съм се спрял на винтови предавки със съчмени лагери, който са по 80ст. (така ми казаха, не съм проверявал дали е вярно, но малко ме съмнява че даже да са толкова, че ще са качествени) Димитре, ти какъв софт ще предложиш?

Пет Ное 25, 2005 8:16 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
За експерименти и за някой машини ползваме Mach2 и Mach3 от http://www.artofcnc.ca

Пет Ное 25, 2005 8:29 pm
Профил

Мнение 
ми те тези програми искат ХР, пък аз съм на МЕ :?

Съб Ное 26, 2005 12:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
elektronchika написа:
ми те тези програми искат ХР, пък аз съм на МЕ :?

Баси и отговора - ами ти ако искаш сериозно да правиш нещо, що несложиш направо Windows 3.11 8) . Сложи си някое XP или поне 2000 - не се излагай.

Съб Ное 26, 2005 1:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе то зависи и от това с какъв хардуер си. А качи XP на 64MB де! Но ако наистина искаш да "си в крак", ще трябва да сложиш XP, дори и да ти се наложи да упгрейднеш машината ( най-добрият ъпгрейд е покупката на нова ).

Съб Ное 26, 2005 1:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
най-добрият ъпгрейд е покупката на нова

Е тук не съм много съгласен. Като си копувах този комп преди кодина, в магазина струваше кам 300е, аз си го асмеблирах за 100е с части втора употреба, и досега не ме е подвел. Проца е 1,2Ghz и ще държи още доста време. Само рам му сложих още 256МБ миналта седмица за 12е, пак втора употреба. Общо взето при компютрите избягвам да купувам нови неща понеже са излишно скъпи, а политиката на ъпгрейд през година две досега не ме е подвела.

Съб Ное 26, 2005 1:49 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
@HCL не искам да отидвам в друга тема , ама наистина само ще ти кажа НОВОТО си е ново винаги то ще е най-добрата покупка (била тя ъпгрейд или първа , а не ъпгрейд :) ) !

Обаче при ПЦ-то , тъй като е електроника има следният момент - или работи или не :) Средно положение няма.
Втора употреба CPU работи ли - ще работи още сума години (но не безкрай, защото и силиция си има предел).
Вотра употреба ВидеоКарта работи ли - ще работи и тя много години.
Но горните неща са РИСК , ако ги взимаш от непознат, дори и фирма*, докато вотра употреба хард диск, монитор , рам памет никога не може да си сигурен , че всичко им е наред.
Така че новият ъпгрейд винаги е най-разумното и добро решение, това че струва повече е единственият му минус.

* дори и да го сменят , но докато ти го сменят ти може да си изпуснеш крайни сро, защото представи си , че просто точно този стар процесор вече го нямат , продали са всички бройки (ще чакат докато не ти намерят, а в един момент ще се окаже , че може да си вземеш следващия модел или по-след. модел стар процесор , обаче почваш да се питаш , абе заслужаваше ли си. м/увпрочем виждал съм го това :) НЕ е приятно.

Съб Ное 26, 2005 2:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Маниак аз 1,2Ghz не бих го нарекъл стар процесор :) Видео и звукови карти никога не съм купувал, дъното си има каквото ми трябва, паметта се тества преди да се купи. Хард диска си е винаги на риск, моя в 2ГБ и за сега върши работа, за бозата имам един 4ГБ. Мониторът е друга история от там не се пести.
Положението е такова, като отидеш в някоя фирма ти предлагат само 120ГБ хардове видео карти от по 50ина $ процесор не по-слаб от Р4 и кутия със захранване за стотрачка :evil: Като поискаш нещо по-нормално те гледат като изтрещяни, ама как можело....той вярно че дебиана е прасе, ама все пак става въпрос за проста елка с периферия, нито съм геймар нито филми гледам на компа.
Казахти 200е отгоре за компютър не давам ако ще и тостери да прави.
Но и това си е до лично разбиране.
Напълно съм съгласен, че новата покупка е най-добрата покупка. Като си купувам количка след време определено ще е гледам да е някое по-ново возило :) дотогава има обаче още вода да тече...

Съб Ное 26, 2005 2:38 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
offtopic: това че дебиан е прасе не го разбрах.

иначе има два момента, 1-вия когато не зависи от машината какво можеш и другият момент, когато за да можеш да правиш това което искаш ти трябва машина :) (или казано в прав текст , 2-рият момент когато зависи от машината какво можеш да правиш :) ).

ИМа една приказка за 100-те $ , че 100$ винаги са си $ долара и в БГ винаги за сега един съвременне PC с наистина добра производителност и бързодействие струва 1000лв. (говоря за компютъра , не за монитора).

Е мисля приключихме темата за новото и PC-то :)

Съб Ное 26, 2005 3:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ОППА!!!
ИЗВЪН ТЕМАТА СМЕ!!!!
Нека не обсъждаме PC-тата си тук.

Съб Ное 26, 2005 7:04 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
elektronchika написа:
за сега съм се спрял на винтови предавки със съчмени лагери, който са по 80ст.

Изключително съм заинтересован, кое по точно струва 80 ст. и къде се предлага

Пон Ное 28, 2005 10:34 am
Профил

Мнение 
ами всъщност не съм видял с очите си че е толкова, но един приятел така ми каза :oops:

Пон Ное 28, 2005 8:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ето някои полезни линкови!!

http://engraving.majosoft.com/
http://www.homecnc.info/cnc-main.html
http://www.cncci.com/resources/links.htm
http://www.cuttingedgecnc.com/cncmain.htm
http://cnczone.com/

мое мнение е, найдобре да си ползваш Ремъци и ремъчни колела. Ти с сигурност няма да правиш механични пресметки!
Тва не ти ни трябва.( с правенето на платки не получаваш никакви механични трептениа!!)
а винтови предавки със съчмени лагери категорично не, тя са за професионални CNC!

Пон Ное 28, 2005 11:30 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
А добре какво ще ползваш като алат?(каква бормашина)
На теб ще ти трябва бормашина койато може да хваща бургия 0.5 или 0.8мм!!

Знае ли някой од каде може да се купи такива в София?

Вто Ное 29, 2005 12:06 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща