|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:27 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: GSM модул с две антени?
Ицо, ти ползваш ли някакъв софтуер, дето смята PCB антени или я караш на много опит  ?
|
| Нед Сеп 29, 2013 10:33 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
И двете. Плюс "обратната връзка" от измерването. 
|
| Пон Сеп 30, 2013 11:52 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз очаквах, че ще кажеш кой е софтуера, освен ако не си го писал ти де  .
|
| Пон Сеп 30, 2013 3:57 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Тази картинка под името ми знаеш ли какво означава?
|
| Пон Сеп 30, 2013 7:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Демек, ако не знам това какво е не заслужавам да ми кажеш какъв софтуер ползваш  . Не съм много сигурен, но ми прилича на диаграма на насоченост на антена.
|
| Пон Сеп 30, 2013 9:09 pm |
|
 |
|
michev
|
диаграма на Смит. Има много софтуери с които да я използваш
|
| Пон Сеп 30, 2013 9:27 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Не става дума за това дали заслужаваш или не, просто няма с нищо да ти помогне. Е, освен ако не си решил да сменяш областта , в която работиш. Което може и да стане, ако провериш разликата в заплатите 
|
| Вто Окт 01, 2013 9:48 am |
|
 |
|
ilkor
|
Преди 10-тина години във фирмата в която работех проектирахме една GSM двубандова антена за изделие което произвеждахме. Спомям си че ползвахме консултант който работеше с HFSS за симулациите, а реалните тестове правихме с уред Anritsu Site Master. В последствие за по сигурни резултати на готовото изделие си купихме един Anritsu Base Station Simulator и shield box. Междувременно носехме цялата постановка за мерене на диаграмата в безехова камера, а в Института по Хигиена доц. Мишел Израел ни направи SAR сравнителен анализ  Общо взето беше доста играчка и в ония години не намерихме фирма която да ни направи кастъм антена. При това в устройството имаше и GPS helical антена - съвсем нова разработка тогава на фирмата Сарантел. И трябваше всичко да работи без проблем в миниатюрни размери. Сега положението е много по различно... Ето как изглеждаше устройството за което говоря: http://www.engadget.com/2004/09/20/the- ... l-securer/
|
| Вто Окт 01, 2013 11:18 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Ицо, не знам дали осъзнаваш колко абсурден диалог се получи  . Аз зададох простия въпрос какъв софтуер ползваш и ти тръгна да ми доказваш колко съм бос в радио техниката, след това тръгна да ми обясняваш как тоя софтуер с нищо нямал да ми помогне и накрая по някакви абсолютно неясни за мен причини взе та намеси и заплатата ми без въобще да си имаш ни най-малка идея какво правя и каква ми е заплатата и дали въобще имам такава. Да не говорим пък, че тук в щатите заплатата в повечето случаи не е критерий за абсолютно нищо и има доста други неща, дето са много по-важни ама ти това няма как да го знаеш  . Единствено питах, защото ми стана интересно и в глупостта си реших, че ако те питам теб, това ще ми спести половин час ровене в гугъл - явно съм се бъркал доста. Та така - получи се като в оня уж виц, дето някой задава въпрос в български форум и вместо който знае да му отговори първо се опитват да му обяснят колко е тъп и после пък как въобще не му трябва да знае отговора на това, дето пита  . Както и да е - забрави, че въобще съм те питал нещо и спи спокойно, нямам намерение да си сменям полето на изява ни най-малко, колкото и ти да си убеден, че заплащамнето не било на ниво  . Айде със здраве  .
|
| Вто Окт 01, 2013 3:43 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Димитре, какво ти става бе човече? Това за заплатата беше най-обикновена закачка - мислех че е очевидно, а ти запали на четвърт. Извинявай , ако съм те засегнал с нещо. Диалогът е абсурден дотолкова, че няма "софтуер за проектиране на антени" , поне не и сериозен. Има софтуери за електромагнитна симулация. А те симулаторите, ако трябва да цитирам tgi , са просто един калкулатор, в случая малко по-сложен. Ето един примерен: http://www.emexplorer.net/Home.phpАко трябва да говоря по-конкретно за случая на Цецо, проектирането на антената е по-малката работа. По-сложното е да се отчете влиянието на съседните компоненти - платка, екрани каквото там има още плюс кутията. Аз затова преди всичко друго го попитах с какво място разполага.
|
| Вто Окт 01, 2013 8:55 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Що се заяждате за глупости, бре...
|
| Сря Окт 02, 2013 7:55 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Синдром на настъпващата есен. Не е само тук, всички са изнервени, гледам го и по улицата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 02, 2013 9:42 am |
|
|