| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Изработка на платка в домашни условия
Хора, паус не сте ли виждали? Във всяка книжарница има.
|
| Сря Мар 29, 2017 10:33 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
И аз имам, не знам дали става, бих пробвал, само да не го намачка принтера ме е страх.
|
| Сря Мар 29, 2017 10:45 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е аз само паус ползвам. С малко магия описана на страница Х в тая тема става порядъчно добре. Ама преди два-три месеца на една много изкълчена платка изкривяването на принтера (по точно свиване по дължина на печата) ми разказа играта после при събирането на платките.
п.п. Досега паус не ми е мачкал. То по вероятно хартия да смачка, отколкото паус.
|
| Сря Мар 29, 2017 10:52 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Ами този моя HP p1102 се оказа, че печата доста точно, е то SO8 не е кой знае какъв чип, та без корекции откъм Protel-а , от първия път стана. Макар, че се бях настроил психически да правя проби...
|
| Сря Мар 29, 2017 11:00 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Проблема с пауса е че малко се "разтяга" от нагряването на принтера. Ама то и фолиото се разтяга. И хартията и тя. Няма да го набръчка. Пък и ако те е страх от едно набръчкване по-добре изобщо не ползвай принтер.
|
| Чет Мар 30, 2017 11:22 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За загряването от принтера: преди няколко години си взех за сто и малко лева Xerox Phaser 3010 по нискотемпературна технология , бях писал и тук, ама не ми се търси. Направих му проба с гланциран лист от списание и не особено чиста платка и според мен се получи прилично, но до правене на платки така и не стигнах. Оттогава жената направо изтормози добичето, но то продължава да върши работа. Презареждането на тонера за 3000 копия (или 5000?) ми излиза 45лв в махленското магазинче. Гледам, че сега за стотина лева се намира Phaser 3020, т.е. с WiFi и смятам да взема един, а старият да ходи в училището на жената.
|
| Чет Мар 30, 2017 11:48 am |
|
 |
|
kombainer
Ранг: Минаващ
|
Кое му е нискотемпературното на Xerox Phaser 3010 ? Може би отсъствието на вентилатор за охлаждане? Иначе като изкара десетина листа последователно и се напича бетер ютия. Имах ги няколко броя и накрая ми идеше да ги нацепя с брадвата - някаква-си хуйовина, дето остъргвала тонера от барабана се била износвала и понеже била консуматив (!) според продавача, за нея гаранцията не важи, само дето смяната продължава месец и струва колкото половината принтер. Мерси, нема нужда.
|
| Чет Мар 30, 2017 8:25 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 582 Местоположение: Бургас
|
С риск темата да тръгне в друга посока, ще ти кажа, че не си прав, а и на продавача не му е стискало да ти го каже- ползваш принтерите не по предназначение. Xerox Phaser 3010 е изцяло ДОМАШНО ориентиран модел и не е предназначен за документно-издателска дейност. От производителя са сметнали принтера да издържа около 30000 копия, което се равнява на 15-16 страници на ДЕН за 5 (пет) години. Мислиш ли, че същия този производител не е предвидил защита от такива, които все искат да минат по-тънко в офиса, използвайки домашен принтер?
|
| Чет Мар 30, 2017 9:20 pm |
|
 |
|
kombainer
|
Аз още преди да ги накупувам тези притнери от Технополис, бях наясно, че има измама, щото там на етикета пишеше, че месечното нотоварване е 30000 копия, смешна работа, тия си бяха направо за съдене, ама не ми се занимаваше с помиярщина, най-много накрая да уволнят някоя полуграмотна кака, която е объркала нещо там... Иначе забелязах, че като се зареди с по-активен тонер, отпечатъкът става толкова плътен, че чак релефен, като се прекара пръст по листа и се усеща грапаво. Това е идеално за правене на платки.
|
| Чет Мар 30, 2017 9:46 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И к'во ся: само аз съм случил на читав принтер?!
|
| Чет Мар 30, 2017 9:49 pm |
|
 |
|
kombainer
|
Да, за платки е бижу, ама иначе е доста крехка машинка, не го оставяй в ръцете на жената 
|
| Чет Мар 30, 2017 10:13 pm |
|
 |
|
michev
|
Като ви чета писаниците за тоя принтер и направо ме отказахте да си хврълям стария hp1010.. А относно оная простотия дето зачиствала тонер - нож му се вика и си се сменя през няколко зареждания. На мен тази цена ми се вижда като жив обир или като цена за не оригнална касета.
|
| Чет Мар 30, 2017 10:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мии аз всъщност за жената го купих. В началото тя харчеше по 4-5 пакета хартия на месец, сега около един. И к'во да му икономисвам за стотина лева?! Той човекот с тонера, който пълни "кутийката" и сменя чипа за 45лв, искаше да почисти и барабана след толкова копия, пък аз му казах "Да, бе!".
|
| Чет Мар 30, 2017 11:08 pm |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
Свиркай, като се наканиш да го хвърляш, събирам ги такива. Само от време на време на някой му се къса тефлоновата ролка на печката. Иначе са железни, голяма касета, слагаш го и работи...
|
| Пет Мар 31, 2017 11:17 am |
|
 |
|
fich
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 4:15 pm Мнения: 153 Местоположение: Русе
|
_________________ The fastest code is code that is not executed. (c) Free Electrons
|
| Нед Апр 02, 2017 12:43 pm |
|
|