|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:09 pm
Избор на лабораторно захранване.
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Избор на лабораторно захранване.
Чарковете от Digikey са вече в София. Пратих пълномощно на UPS да освобождават. Ти да видиш! В петък ще ми ги донесат, уж. Платките висят в DHL Китай. Оптимистично са решили че и те ще ми ги доставят в петък, ама имам силни съмнения по въпроса, ако подлежат на освобождаване (самите платки са под 15 долара, но заедно с шипинга са над, та не знам кой с коя част на тялото си е станал най-напред в митницата  ). Факта е че ако дойдат до петък, Селектра например умират прави, щото ги правят за същото време, но за повече пари и с драстично по-ниско качество и възможности, да не говорим че не правят нищо повече от 2 слоя, имат бял печат само от едната страна, и такова нещо като електрически тест май нямат и в мокрите си сънища.
|
| Сря Яну 06, 2021 2:34 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Аз кво ти казах за digikey? Но пак не разбирам всичкото юруш за компонентите. Един или два три дни, няма голямо значение, правиш го за хоби, не се стресирай излишно. А от Селектра последно поръчвах през... 2004.
|
| Сря Яну 06, 2021 2:56 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Не съм се стресирАл хич, и никакъв юруш не е имало. Просто търсех от къде да ги взема - толкоз. На 99% поръчвам от Farnell през Комет и съм свикнал за 4-5 дни да са тук. Затова и нагласата ми към останалите. Камерата я чакам месец вече например. Но и нея бих я поръчал през DHL, UPS или подобно. Евтината с DHL дойде отдавна, нищо че я поръчах седмица - за 4 дни беше тук. Иди ги разбери тия китайчуги - тоя със скъпата камера изобщо не предлагаше друг шипинг.
|
| Сря Яну 06, 2021 3:01 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
За камерата много странно... Аз поръчах тази, дето ти я набеляза и поръча, 16МП, поне седмица след теб. Дойде от Алиекспрес за 6 дни?! После се надцених и се наложи отделно да поръчам и обектива, и стойката, и лампа да има. Всичко ми дойде в рамките на седмица от Китай или Сингапур. Само нямах време да го сглобя. Вчера го почнах, ще постна как се държи с китайския обектив на 40 см. Отделно си взех и друг обектив, ама за него ще трябва да мисля държач за стойката, явно ще се пробвам с 3Д, че диаметъра му е голям, като на твоя Хелиос или Хоя.
|
| Сря Яну 06, 2021 3:53 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Връзкар и гадняр си ти.  От lapsun ли я поръча, от ebay, с какъв шипинг? Щото проследването на моята се е закротило на "Insert into bag and sen item abroad" от 17 декември и никаква промяна. Ако не мръдне нещо още седмица мисля да си искам обратно парите.
|
| Сря Яну 06, 2021 4:11 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Гугъл - Алиекспрес (понеже все им бъркам адреса) - търсене на точната камера с повечко ключови думи и гледайки по снимките, че Лапсуните бяха много модели, имаше и 32МП ако не се лъжа. Там я намерих и оттам поръчах, щото през Lapsun ми се стори много съмнително да става лесно. В момента няма как да проверя и дам коректен линк, щото съм на работа, но помня, че цената беше нещо към 120 франка. Имаше само една опция - безплатна доставка чрез китайски пощи (или нещо от сорта) към Швейцария - 15 до 22 дни. Винаги пишат по толкова, и досега почти без изключение са ми пристигали доставките за 5 до 7,8 дни. Рекордът ми е 4 дни от Китай на едни втора употреба развойни платки с Zynq7010 (струваха само 13 долара парчето). За 30 дни ми дойдоха едни спрей бутилки за олио и оцет... Тъй че, божа работа, иска се и малко късмет.
|
| Сря Яну 06, 2021 4:36 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Последно време поръчките от Фарнел през Комет са доста... странни... Опитах се да поръчам някакви чаркове. Едни позиции може, други не може. Ама това го знам и се понагодих към каквото може. Търпението ми се изчерпа когато се оказа че от някакви SMD резистори производство на Панасоник мога да поръчам например 10к, но не мога 1к. От друга стойност пък въпреки че в сайта на Фарнел минималната бройка за поръчка беше 10 бр. кометци в техния сайт настояваха, че минималната била 250 бр. Накрая пропуснаха поръчката, а Фарнел облажи...
|
| Сря Яну 06, 2021 10:37 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
В тази връзка последно време забелязвам, че фарнел силно са ограничили номенклатурата от аналог дивайсис. Поне неща, които са ми трябвали ги е нямало, а в Маузер ги имаше.
_________________ Хайде де!
|
| Сря Яну 06, 2021 10:52 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Поръчал си директно от Farnell? Тия лимит за безплатен транспорт имат ли? С някои неща и аз забелязах че не става напоследък. Но за няколко го излъгах. Може и да е някаква форма на бъг, а може и без да искам да съм хакнал системата им. Получих си ги. И в момента имам висяща поръчка, даже с 2 неща от Newark в нея. Ще я видим кога ще е тук.
|
| Сря Яну 06, 2021 11:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Ами то зависи и от стойността на поръчката, но на цена от 5 евро с доставка на вратата ми на следващия ден, може да се гледа като на безплатен транспорт. Рекордът им за доставка е около 16 - 17 часа.
И една малка скоба - това беше миналата година. Преди бронхит. Ще видим дали и какво ще се промени.
|
| Сря Яну 06, 2021 11:45 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Комет ползва API достъп до системата на Фарнел и с реорганизациите които правят напоследък се появяват много бъгове. Затова и интеграцията на двата каталога понягока куца. За щастие имаме технически сътрудници които постоянно следят всички заявки и запитвания в онлайн магазина ни били те за стока на склад или такава от каталога на Фарнел (в работно време естествено) така че отговори на подобни въпроси и евентуално резолюция се получава в рамките на час - два още същия ден.
|
| Чет Яну 07, 2021 12:10 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Ам чи аз си поръчах от Фарнел PIC32MZ за играчката и малко други работи като абсорбатор, филтри, да стане над сумата за безплатен транспорт. Получих ги след 2 дни. Говоря за поръчка на 26 Декември вечерта, бяха тук на 28. Обаче един колега също ми спомена, че не може вече да поръчва от Фарнел, което ме учуди. Ама това беше лятото, тогава не съм ровичкал. Сега просто си направих поръчката и дойде веднага.
|
| Чет Яну 07, 2021 12:20 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Относно Digikey - INCOTERMS-а е DDP, тоест всичко платено (мита, такси, ДДС) от продавача. Ако вярно е така (по всичко личи че утре трябва да си получа чарковете), тия избиха всичката риба и изкъртиха всичките миФки. Уж и платките трябва да си получа утре - изглежда и тях няма да освобождавам. Баси случая!
Farnell-ската част от Комет май ще се забави най-много от всичките.
|
| Чет Яну 07, 2021 11:13 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Не съм се замислял никога, просто поръчвам, плащам и идва след 2-3 дни от Щатите. Но понякога забравям за тези 54 франка и нагоре и поръчвам две-три неща и ми излиза златно, честитки от митницата, транспортни такси освен цената на електрониката.
|
| Чет Яну 07, 2021 11:32 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Не си се замислял, щото не си се разправял с български митници и български спедитори. Последните се поочовечиха де... за 20 години "мръднаха" толкова, колкото нормална фирма мърда за 2 месеца.  И тъпотии продължава да има, просто не са чак толкова перверзни тъпотии. Пример с DHL - звънят да питат те ли ще ме представляват - отговарям положително. Питат аз ли ще плащам мито и ддс по банка, или те - отговарям им че те. Та, ама ако плащали те, имало такса от 25лв, пък ако си платя по банка и им пратя платежните, такава такса нямало. Това е в последните поне 3-4 години. Айде сега някой нормален човек да ми обясни, за какво по-точно е таксата от 25 кинта? Някой ще се счупи от бачкане, пишейки 2 платежни? И те-такива тъпизми. Имам чивството че тукашните им шефове са абсолютни малоумници и за да се случи нещо (въпросното представителство пред митница, което стана безплатно от известно време), някой отгоре трябва да им нашока репите. Не че ме бърка с нещо да пусна 2 превода по банка (имам и макети вече), ама защо по дяволите???
|
| Чет Яну 07, 2021 11:58 pm |
|
|