|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 8:35 pm
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
Преди време си взех E7200 който тогава беше най-евтиния на 45nm технология. С 3МВ кеш общо взето доста добра сделка беше. Та основното при него е че харчи само 30W и работи на половин честота когато не е натоварен (демек петим още ток).
Компа е с два харда, не особена хай-тек и харчи между 60 и 120W според зависи.
С CoreAVC HD-то фърчи.
|
| Пон Мар 21, 2011 11:18 am |
|
 |
|
R2D2
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 11:02 pm Мнения: 58 Местоположение: София
|
Този Sempron след отключване и клокване ще харчи не по-малко от Athlon-а в който ше го превърнеш.
Из нета пише, че успешно се оключват около 20%, значи има и друга причина да ги пуснат така заключени, а не само за да имат и евтини процесори.
Аз бих си взел направо атлон.
|
| Пон Мар 21, 2011 12:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, тоя Immunet Protect Cloud пише на техния сайт, че е добавка към съществуваща антивирусна, а не само него да ползваш. Т.е. ще направи нещата още по-бавни, защото трябва и старата антивирусна да стои. Имат обаче и Immunet Protect Plus, който си бачка на компа и цената му хич не е лоша - за 3 компа, за 2 г. е само 40$. Ама не можах да видя имат ли тестова версия първо да го пробвам. Май ще взема да пробвам авира-та и ако е наистина по-лека тя ще бъде.
Бе тия облъчни антивирусни няма ли да натоварват много интернет връзката и да генерират нонстоп трафик, щото аз не мога да се сетя как ще сканират, ако не пращат част от файла в облаците  ?
|
| Пон Мар 21, 2011 7:30 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Ама ти още ли не си я сложил?! 
|
| Пон Мар 21, 2011 8:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Още не съм - не ми е останало време, че се занимавам с едни ремонти из къщи  .
|
| Вто Мар 22, 2011 4:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Бре дяца, Avira-та заема RAM колкото всички останали, харчи по-малко CPU и др. защото му куца Real Time-то. Докато Avast! е много добър в Real Time и затова е тежичък ама не за нещо над Dual Core. AVG обаче е детска играчка - само прилича на истинско. Дотук с безплатните - ръгайте Eset, желателно сюита, всяка година го купуваш с намаление за 3 компа на цената на един. Харчи по-малко RAM и процесор от стандартните и не досажда.
А моите Семпрончета и днес не дойдоха...
|
| Вто Мар 22, 2011 10:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Бонго, стига вече де - ти всеки ден ми препоръчваш нова антивирусна  . Не мога вече да ти смогна да им чета описанията  .
|
| Вто Мар 22, 2011 11:31 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Ми той върти сучи все бяга от истината
Дето му викат ти му приказваш то ти говори /П.С. трабва в подписа да си ги сложа белким ги прочете де/
Хем ток иска да пести па се юрнал на печки да се пече. Какво му е на Core I3, има на старо лаптопчета кат за ~$300-400 пари, поне аз дадох с наддаване за такъв $350, ако знаеш каква бегачка е на 2-те ядра с по 2 канала на ядро не е истина иди ми гавари за оня семрон, дето не са знае на къде е
Та пак преимуществото на лаптопа е:
1. Не шуми/фучи, харчи ~20-30W ако зяпаш страници.
2. Има си клавиатура над компа (все едно имаш комп в клавиатурата друго яче) и нещо като мишка ако си нямаш.
4. Има си собствен монитор.
5. Има само 1 кабел вързан в него ( за ток ).
6. АКО ТИ УГАСНЕ ТОКА СИ ИМА БАТЕРИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ
7. МОЖЕ ДА СИ ГО ПОНЕСЕШ В ЧАНТАТА НА СЕЛО ДОРИ.
8. Малко място заема
9. Ако искаш да четеш нета полулегнал и да се отпуснаш, може да го повлечеш и там на дивана или дори в леглото ама болят очи че го зяпаш под много неудобен ъгъл все пак.
10. Кой знае колко преимущества има още не искам и да мисля вече 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Мар 25, 2011 2:25 pm |
|
 |
|
velio
|
Абе тъй ама досега лаптоп с читав монитор (освен Apple изгъзиците) не съм видял, читавата клавиатура си е рядкост, а и обикновено все с нещо е направено компромис.
Аз лично само заради монитора не бих си полвал лаптоп (ако десктопа е приложим разбира се). Друго си е IPS матрицата.
|
| Пет Мар 25, 2011 2:37 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
Не само заради матрицата, ами и заради позицията на монитора- винаги можеш да го нагласиш да ти е удобно, а с лаштопя не е така 
_________________ Хайде де!
|
| Пет Мар 25, 2011 3:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
За 100$ заедно с дъното какво да му има - естествено, че нищо му няма. За какво са тия АМД изгъзици при такава оферта, кой знае  ?
http://www.microcenter.com/specials/ema ... e=ACT_BYO&
|
| Пет Мар 25, 2011 3:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Еее Димитре, не си честен не мислиш ли, тия задокеански оферти ги зарежи ... аз пък да кажа как обикалях хановер да търся DP към DVI и не намерих, то аз намерих на втория ден там дето ми бях казали че нямат, ама да видите цени на техника, срамота, тия немци срама нямат мн скъпо
|
| Пет Мар 25, 2011 5:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То ако се разтърсиш из нета к'ви ли не дивотии ще намериш. В случая ми хареса: "Due to limited availability of this item, only 1 item per household can be ordered" и че в "новото яйце" само проца струва 120 доларии което не покрива характеристиките му в сравнение с един AMD.
Ама то май вие не ме чувате:
1. Аз говоря за комп за стотачка а вие за лаптоп за 300-400 доларии който не става за почти нищо. Мии за толкова пари ще спретна съвсем сносен AMD-комп обаче после трябва да му търся занимавка.
2. За какво ви е изчислителна мощ в комп за интернет, торенти и Private Network, Gateway, NAS (дисков сървър), HTPC (домашно видео) и т.н. Гледа се нещо което да не ти се пречка, т.е. неголямо и да не бучи, и да е с минимум цена но да си върши работата.
3. За консумацията: ако на въпросното добиче си вадя хляба няма да ме интересува дали харчи 500 или 1500 вата. Точно такъв ще е моят комп като ми остане време да го спретна: бърз. Друг е въпросът за няколко компа денонощно включени просто за да ти е по-удобно. Освен това по-малката консумация означава по-малко вентилатори.
4. За антивируса: Panda Cloud е безспорният фаворит по "лекота" и е безплатен и пълноценен. Казах, че скоро може да е излязъл и друг "облак" но не съм го пробвал. След него по "лекота" се нарежда Eset 4 който е платен но ако си го купуваш наново (не да обновяваш лиценза) струва под 50 доларии годишно за три компа, освен това е лесен за скрадване. Не разбрах къде си противореча?!
А Sempron-четата и тази седмица няма да дойдат. Ще сменям магазинчето: около Нова година май го е купил небезизвестният и в БГ г-н Германос и оттогава нещата прогресивно се влайнясват.
Едит: докато съм писал Toni отгоре и plameniv също са...
Последна промяна bongo_x2 на Пет Мар 25, 2011 6:08 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 25, 2011 5:51 pm |
|
 |
|
plameniv
|
http://cgi.ebay.co.uk/MINI-PC-DESKTOP-I ... 19c377b26b
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-HP-Laptop-DV5 ... 27b9a83d4d
Е как сега да не си вземеш лаптоп
Цената им е почти същата но все пак на десктоп компа му трябват още неща, и в крайна сметка лаптопа ще излезе и по евтин 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Мар 25, 2011 6:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мамка и валута! Аз ви говоря за 100 евра а вий за 330 лири и 550 доларии...
Не е майтап, истината с комповете си остава следната: колкото вповече толкова повече. Щото с тези калпави програми е добре тясна специализация, но не всички можем си позволим 4-5 x i3 + 1-2 x i7 пък и за какъв ни е да ги ръгаме там където и PentiumIII е добър?! Аз мойте PentiumIII и подбни ги зарязвам единствено заради липсата на RAM - мога да скалъпя само 1.5 свястни машини. А ако е за бъзик и Pentium MMX 200MHz ми върши работа.
Ама не си мислете, че на всяка глупост ще ръгам клавиатура, мишка и монитор! KVM-то падна и под 30 евра а ако ми се налага само 1-2 пъти месечно що да не разменя за малко кабелите ?!
Обаче положението с моите семпрончета се смарангяса. Имах основание да вдигна жесток скандал но познавам момчето и добре знам, че хич не е виновно дето шефовете му са продали евтинко един от най-добрите компютърджийски е-шопове на фирма доволна да го придобие само за да не я конкурира в страничните дейности. Ще ги търся другаде.
|
| Пет Апр 01, 2011 11:07 pm |
|
|