Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Преобразувател от 380V/50Hz на 480V/60Hz, 60kW 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Да има таива CAT имат такива решения ако се не лъжа, но това вече са скъпи установки за непрекъсваемо захранване, а човека по скоро иска решение за напрежението, въпреки че ако е някоя металообработваща машина аз не бих искал да ми спира тока докато работя, или поне не мигновенно. верно че хубавите машини си имат решение на проблема, в смисъл не с еповреждат и рядко чупят инструмента, но тов акоето остава в-у детайла обикновенно не с ехаресва на клиента после. Доколкото машини от тоя род имат честотни инвертори за задвижките, има някакъв запас в кондензаторите който може да се изпозлва за вдигане на инструмента ама дали е реализирано не знам. В машини на декел сътм виждал че не се чупи нищо, но остава гадна следа в-у детайла, представям си да правиш някоя матрица сложна и на някоя от финалните операци да спре тока и да скапе повърхността, ако е малко ще с еопраив при шлайфането, ама ако задере малко повече кво праивш, хвърляш 200 кг железо и 2 дена труд .... кофти малко, дори да не задере, достатъчно е от падането на оборотите да се промени грапавостта, и ако не си мислил да шлайфаш матрицата, не всички матрици се шлайфат, то ще ти се наложи .... абе разход си е, та с един крушум два заека.

А като стана дума за непрекъсваемите захранвания има всякакви извращения, на катерпилар дизелите са мнго хубави, имат една газотурбинна серия, ама по скъпичко идва. Аз отдавна се аня някъде да монтирма едно летящо колело, ама все се появяват някави изисквания и няма къде да пасне, но за него дизела трябва да е бетон, щото не запали ли от първия път става кофти, освне това при него дизела трябва да пали не по късно то 20 секунда, защото обикновенно по големите машини имат около 1 -1.5 мин време да се установят в режим. От там пък значи при почти всяко премигване да палиш генератора, ама той не се пали като кола, да го стартираш и спреш отиват 4 мин, и то в много хищен режим, направо водовъртежи стават в резорвоара :) та и затова още не съм намерил къде да бучна едно такова за проба .... малко се отплеснах май :)

Вто Юни 30, 2009 10:10 am
Профил

Мнение 
Не чух досега коментар за идеята заводът-производител да пренавие двигателя.
Няма ли да стане и производителя да даде спецификация на двигателя и някой в Европа да го навие и да го изпрати за САЩ?

Вто Юни 30, 2009 11:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Никъде не става въпрос за двигател. @sthx не е казал каква е машината и защо иска точно такива напрежение и честота. Ако е заради двигателя, то смяната му не би била проблем, но едва ли е само това.
Лошото е че купуваш машина, която за да я подкараш трябва да и смениш половината черва, а тя все пак сигурно е и гаранционна и много скъпа, за да я купуват от там. Не става ...

Вто Юни 30, 2009 5:47 pm
Профил ICQ

Мнение 
Наистина има двигатели, най-големият от който е 5-6 кW. Те сами по себе си не са проблем. Основният консуматор обаче е много шашав и не могат да се поемат гаранции какво ще стане при промяна на захранването. ЯМР, второупотребен. За сега се заглеждам основно към това: http://www.50hz.com/Rotary/desgn_rot.html

Иначе съм виждал машини (шприцавтомати) , които се включват директно към нашето напрежение и работят. Губят мощност, но вършат работа. Все пак това решение не е добре технически обосновано.

Вто Юни 30, 2009 8:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Още един глас за двигател-генераторна група. Надежно и безпроблемно решение, при това по-евтино.

Вто Юни 30, 2009 10:22 pm
Профил WWW

Мнение 
В тоя случай задължително UPS, не се води животоподдържаша система но мисля че по US навсякъде го захранват така, мога да питам познати които там работят в тая област, имам в предвид захранващи системи. Това е апарат който струва доста пари, не бих му подлагал живота на риск, а още повече тоя на пациента, всъщност съм почти сигурен че производителя няма да поеме ниакава гаранция ако му се каже че ще му се спретва нешо което фабрично не е направено за това, примерно инвертор някакъв индустриален, или пък събери чарк установка генератор-двигател. Та аз си мисля имаш два варианта, първи вземаш подходящ UPS втори търсиш готово решение Двигател-Генератор, като за UPS всичко що захранва болници би трябвало да е с изолиран изход, т.е. трябва задължително да имаш трансформатор на изхода, такива са изискванията, ама тук в БГ много не ги гледат, скоро една болница си купи без трафове, и това е за операционни, лично според мен пълна безхаберщина и безотговорност ама .......

п.с. относно цената на генератор - двигател ... ще ми е интересно колко може да се докара .... за тая мощност бих казал над 30 .. но ......

Вто Юни 30, 2009 11:27 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Мнение 
http://www.schneiderelectric.bg/bgnew/m ... 000_BG.pdf

Пет Юли 03, 2009 11:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
Абе вие убедени ли сте, че един UPS може да бъде прекаран да работи в режим "Преобразувател от 380V/50Hz на 480V/60Hz, 60kW"?
Нали трябва да му се пренастрои цялата електроника, за да изкара тази честота и напрежение....

Пет Юли 03, 2009 11:19 am
Профил WWW

Мнение 
Lupus написа:
Абе вие убедени ли сте, че един UPS може да бъде прекаран да работи в режим "Преобразувател от 380V/50Hz на 480V/60Hz, 60kW"?
Нали трябва да му се пренастрои цялата електроника, за да изкара тази честота и напрежение....

честотата не е проблем, въпрос на избор (настройка). По-високото напрежение обаче няма от къде да дойде.
Мисля си дали не е възможно по-елегантно решение с малък волтодобавъчен трансформатор, с който да се повдигне
напрежението от 400 на 480 V, и с него да се захрани UPS предвиден за 480V (US изпълнение).

Пет Юли 03, 2009 12:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами ако се използва високоволтов трансформатор, от тези дето са в трафопостите, с масленото охлаждане. Просто да се пренавият вторичните намотки. Нямам представа дали е възможно и дали от електродружеството ще прикачат така модифицирания траф към електромрежата на високото напрежение. Просто давам идея. Това за постигане на по-високото напрежение. За честотата не знам :?

Пет Юли 03, 2009 12:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
То трябва да има и такива трафове стандартни, само че за по-високо напрежение. Виждал съм убурудване за 600 волта (предимно по-мощни електромотори) следователно някъде има и такива напрежения. Честотата вече е друга бира.

Пет Юли 03, 2009 1:44 pm
Профил ICQ

Мнение 
Може, може, идва какъвто си го поръчаш, този в твоят случай ще е задължително с изходен трансформатор за да осигури по високото напрежение, но това си е проблем на производителя. Не всички обаче предлагат подобна гама, моят съвет е стой далеч от MGE, сименс може, но се пази от MGE и APC, за APC ти гарантирам че нямат нищо което да си заслужава, от MGE също нямам добри отзиви. Принципно нямат навика да продават на крайни клиенти а използват инсталатори като нас, но ето ти две фирми които могат да ти доставят оборудване, в тази криза може и на теб директно да го продадът :
DTS, Иван Попов е управителя, внасят сокомек за тия мощности, не знам как нещо правено у франция работи, ама то май вече се прави основно в Италия, много са добри като UPS,

Стратекс, предлагат сименс, или това в което сименс се превърна, имат и други по нестандартни решения, също не лоши машини, въпреки че от тях до момента не съм купувал голям UPS, но съм виждал техни и отзивите са добри, има в предвид не след първия месец а след година две.

Пет Юли 03, 2009 3:32 pm
Профил

Мнение 
ЯМР- не работеше ли с постоянен ток? Все си мисля ,че основния товар ще да е бобината защото се изработва много силно магнитно поле.

Пет Юли 03, 2009 10:13 pm
Профил

Мнение 
Сигурно се въдят много напрежения. Както споменах в началото време за експерименти не може да има. И идеята е не просто да "машинката" да тръгне, но и да извади качествено изображение. А причини да не се получи добро изображение сигурно има много. Поне захранването трябва да го изключим като смущаващ фактор. Двигател-генератор за тази мощност е от порядъка на 20000$. За сега не намирам голям европейски производител на такава техника. Сигурно има по-малки такива и в България знам, че са правени, като цената е горе-долу същата.

Съб Юли 04, 2009 10:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
60kW са стотина коня.
Един дизелагрегат с такава мощност не може да струва много.
Можш да го вземеш и назаем. Трябва само да му пипнеш настройката на оборотите.
Става с един дросел на горивото

Нед Юли 05, 2009 2:08 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща