Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Търся схема на Устройство за защита от къртици 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
бонго, когато един ден се събудиш и погледнеш градината си - малко надупчена, може и да го преживееш - то и "добичето" душа носи, кво толкова. Не знам точно с какво се храни ама като наръфа корените на доматите, краставиците и се замисли над чушките, а на края от тях нищо не става - съхнат. Тогава най-малко ти пука за естетиката на градината - няма вече салатка с ракийката щото доматите и краставиците измират! :cry: Е, за това всеки метод е разрешен да се използва! Това си е война!!! :axe:

П.С. ELIN, успех с тая електровъдица, ама внимавай, не е много шега работа.

Чет Авг 28, 2008 4:57 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Щом е разровила всичко около къщата, значи шанса да изрови дупка в рамките на 1-2 часа е доста голям. Тази нощ си светни една крушка, сипи си една ракиика със салата и седни на едно столче. Правата лопата да ти е под ръка. Отваряй си очите. Като вземе да надига земята, забиваш дълбоко лопатата до дуката и обръщаш земята. Има голяма вероятност да я изкопаеш. Само дано се появи преди да си злоупотребил с ракийката, че може и да не уцелиш дупката :D Успех!

P.S. Ако не ти се чака, намери някое комшийче, купи му 2 бири и му дай 10 лв. Обещай му още 10 лв. и 2 бири ако представи картицата (жива или мъртва) и да знаеш, че с гаранция ще свърши работа.

Чет Авг 28, 2008 5:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И все пак аз съм селско чадо но не съм чувал за такива поражения от къртици. Изядените корени обикновено се дължат на едно грозно 5-10см насекомо - "попово прасе" му викат у наше село. Къртицата може просто да го лови.

А номерът с фазата изобщо не е опасен ако изключваш тока при преместването. Пръстта обаче трябва да не е суха и проводникът да е боднат поне 2-3 см. Трябва само да не го настъпваш :)

Чет Авг 28, 2008 10:56 pm
Профил

Мнение 
и поповото прасе, и неговата майка също... но къртицата е по виновна. Та някой да има идея освен да "офазим района" дали няма някакво интелигентно решение все пак? че обърнахме темата на съвсем други работи. Всъщност освен човека, какъв е естествения враг на една къртица :?:

Така де, ако инжинерите се запънат че няма начин, природата тря да е намерила решение :D

Пет Авг 29, 2008 12:09 am
Профил WWW
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Смокът не яде ли къртици?

Пет Авг 29, 2008 12:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
скоро по дискавъри имаше филмче за къртиците, яде около 1-2 килограма червеи на ден а не корените
ако яде корените няма да има сила да копае

Пет Авг 29, 2008 7:42 am
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=151080
А може и животното дето те тормози да е такова 8O .

Пет Авг 29, 2008 8:07 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Точно сляпото куче яде корените. Къртицата яде насекоми. А иначе къртичините наистина развалят хубавата ливадка. Преди няколко години край вилата ми се навърташе една котка, дето от време на време ловеше къртици, ама нещо се загуби.

Някой има ли представа тези пищящи устройства, ако наистина работят, дали могат да прогонват суяци? Това са нещо като катерици, дето се заселват под покривите и вдигат шум през нощта. На къртицата и намерих цаката как де не влиза в двора (ограда - зид с достатъчно дълбоки основи... под почвения слой, който в случая е достатъчно тънък), ама борбата с тия гадове ще е доста по-сложна. :evil:

Пет Авг 29, 2008 3:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Сега се сетих за сляпото куче. У наше село беше рядкост щото веднага го унищожаваха по кирколопатния метод. То обаче не прави къртичини.
А суяка или к'вото е там наистина е проблем. 10-на години живя на тавана на село, виждал съм го и през деня. Хищник е и му се носи славата на трудноуловим и отмъстителен. Обаче освен тупурдията нощно време не създаде никакъв проблем - не ловува (поне пилета) на собствена територия и пъди плъховете които не са по-малък проблем.

Има едни евтини пищялки за комари. Комари не пъдят обаче поне за мен са досадни, какво остава за добиче с добре развит слух и чувство за самосъхранение. Пробвайте с 5 такива и ако има ефект направете една по-мощна сирена.

Съб Авг 30, 2008 3:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
Бе къв е тоя суяк, дето лови мишки? Расъл съм в града и не знам много за
тия работи, та го потърсих - и се оказа, че суяк=суек=лалугер=ground squirrel (земна катерица).
То едно симпатично мишле, пише, че яде разни зърна и т.н. и било застрашено от
изчезване.
Сигурно за някакъв друг вид суеци говорите?

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Авг 30, 2008 5:06 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Къртицата може и да не яде корените ( в интерес на истината не съм се навирал да видя какво яде :D ), но като рови и мине през корените ги срязва с острите си нокти и растението изсъхва. Имат навик да ровят по едно и също време, затова засичате колко прясна е изровената пръст ( на окомер, не с влагомер ), и на другия ден по това време, обути в меки обувки ( слуха им е много добре развит, затуй стъпвайте на пръсти ) започвате да я дебнете с лопата в ръка, удобна е правата лопата с дълга дръжка, да може да се подпрете на нея като кърски пояч, а докато я чакате цъкате ВЕФ-а да слушате Гидика със слушалки на ушите :) Много е важен първият удар, не се стремете да я ударите с лопатата, ами да й затворите обратния път в тунела, изравянето става с мотика, оттук нататък варианти много :D , може и на котката да я дадете.

С баща ми сме прилагали с успех и следната тактика: водна помпа за напояване, маркуча ( къде 1 цол мисля ) се навира в най-прясната къртичина и се пуска помпата, най-много 10 минути и тунелите ще са пълни с вода. След едно такова къпане се обади
комшията, че в неговия двор излезнала. Не признават частната собственост и туй то :D

Чудя се, има разни роботчета колкото цигарена кутия, ако им се монтира една безжична камерка и се вкара вътре в дупката, дали няма да стане по-бързо откриването й, или да се обикаля над преполагаемата къртичина с къртичотърсач с инфрачервен сензор за топлина.

Вто Сеп 02, 2008 10:07 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:

Чудя се, има разни роботчета колкото цигарена кутия, ако им се монтира една безжична камерка и се вкара вътре в дупката, дали няма да стане по-бързо откриването й, или да се обикаля над преполагаемата къртичина с къртичотърсач с инфрачервен сензор за топлина.

Не ти трябва камера! На роботчето се монтира Инфраред датчик и мини огнепръскачка.

Вто Сеп 02, 2008 10:23 pm
Профил WWW

Мнение 
Темата май стана за раздела БЕЗУМНИ ИДЕИ моля модераторите да я преместят :D

Чет Сеп 04, 2008 9:30 pm
Профил

Мнение 
Иди в Илиенци и в магазина на BROTHERS си купи готово устройство което е в комплект със слънчева батерия/панел/ за двадесетина лева и не се мъчи да си правиш.Гони къртици и слепи кучета.Механичното му изпълнение позволява да се забие в земята и забравяш за проблема.Няма нужда от никакво друго захранване.Успех!!!

Нед Сеп 14, 2008 6:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Добре де идеята за лазерния комароубиец не може ли да се приложи и с къртиците ?
С камери се гледа градината и където започне да се надига съмнително пляс един лазер и къртица с дупка. :P

Пон Сеп 15, 2008 6:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща