Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автомобилен усилвател в домашни условия 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Зарядното зарежда един акумулатор от порядъка на 16-18 часа (40-50Аh)... с темп около 2-4 Аh... т.е. bateAz ти го каза :roll:
Лошото е, че когато човек незнае го товарят като поп, което ме кара да си мисля, че това те е довело в този форум, но далеч по опитните колеги май се гаврят с теб, тъй като очевидно нямаш много познания в тая област.

Аз мога да ти кажа, че качествено захранване, което да ти дава стабилно 300W захранване и да не "кляка" много от товара за тея пари е илюзия. Така, ще "дере" звука при малко по-голямо усилване на звука, че няма на къде. Изобщо няма и да издържи ако го натовариш на 100%.

Вто Сеп 19, 2006 2:39 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Автомобилен усилвател в домашни условия
Nikon написа:
Момчето при което отидох ми предложи два варианта за 25 и 40лв и ми каза че при втория ще се ползват пълните възможности на усилвателя а при първия няма да мога да го "дъня". Какво е вашето мнение по този въпрос?

моето мнение по този въпрос е, че кат заграбя власта ще сформирам специални ударни отряди, дето ще ходят и ще тарашат по къщята на орта, и кат намерят звуков източник с повече от 5 вата изходна мощност - растрел, на място. :D

Вто Сеп 19, 2006 8:31 am
Профил

Мнение 
От друга страна нещата хич не са толкова черни, тия автоусилватели имдават тая мощност ако изобщ я достигат при измислени говорители от по 2.7 Ом че и надолу, може би омашните му колони а 4 Ом ако не и 8, но дори и 4 да са това значи че мощноста му вече е паднала 4 пъти почти. После аз много се сумнявам че тия 4х75 или кокото бяха там са реални, та може да се окаже че 300 Вт траф става. Кондензатори по 1 Ф са добре ама малко скъпо удоволствие, за сметка на това на няколко места съм виждал 47.000 на не лоши пари. Един як грец, неколко такива и ще засвири, може би няма и да кляка много, зависи как е изчислен и навит трафа. Но самата идея да ползваш автмобилен усилвател в къщи е малко извратена, то там качеството на звука го няма, с тия туби дето си наслагал не знам каква ти е идеята. Прозорци може да трошиш и с камъни, по лесно излиза, същото важи ако си решил да оглушаваш. Качественото озвучаване е точн протиоположното на големите мощности. Ако е просто да вдигаш шум ... ще тсане, тогава едва ли ще ти рави впечатление е криви.

Вто Сеп 19, 2006 8:35 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
И двата баса са на 4 ома, изходните мощности са дадени за 4 омови говорители. Иначе пиковата мощ (ако това е максималната която пишат) е 1400W (4x350W на 2 ома обаче). Като гледам обаче явно ще се откажа да ги правя тия селянии и ще взема да си купя домашни усилватели и говорители и ще се приключи мъката :wink: . То така и така ще си взимам моя кола... така че там отива бебчето :) .

Някой написа че не разбирам много от това... ами аз НИЩО не разбирам, за това потърсих помощ :D

Много благодарности на всички които ми дадоха съвети

Вто Сеп 19, 2006 9:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Nikon, наистина малко по-твърдо се изказах, извинявай!
Ама при липса на опит не е редно да се захващаш с такова устройство. Започни с нещо по-просто. ако пък целта ти е да си имаш усилвател, по-добре си купи. Иначе ще изпогориш повече пари, отколкото струва нов.

Вто Сеп 19, 2006 9:36 am
Профил ICQ

Мнение 
Първоначалната идея беше тоя усилвател да е в колата, но на края излезна че няма да го слагам и реших понеже така и така съм го взел поне да го включа в нас, защото сега тубите се захранват от ниските на уредбата, а говорителите (ниските) на уредбата са изключени. И така щяха да си ми свирят всичките. Но както казах, мяза че ще си взимам още една кола и в нея ще отиде тоя усилвател, а понеже се запалих по идеята, ще си взема един усилвател направен за домашни аудио системи. Което ме подсети... някой да знае в софия къде мога да си намеря такива усилватели?

Вто Сеп 19, 2006 11:43 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Nikon написа:
Първоначалната идея беше тоя усилвател да е в колата, но на края излезна че няма да го слагам и реших понеже така и така съм го взел поне да го включа в нас, защото сега тубите се захранват от ниските на уредбата, а говорителите (ниските) на уредбата са изключени. И така щяха да си ми свирят всичките. Но както казах, мяза че ще си взимам още една кола и в нея ще отиде тоя усилвател, а понеже се запалих по идеята, ще си взема един усилвател направен за домашни аудио системи. Което ме подсети... някой да знае в софия къде мога да си намеря такива усилватели?

В ТЕХНОМАРКЕТ. Ти ми звучиш като човек с богат баща такаче мога да ти препоръчам CLARION.

Вто Сеп 19, 2006 1:15 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Що не вземеш да отвориш усилвателчето и да замериш какво е вторичното напрежение след преобразувателя ,най вероятно е двуполярно (мери на големите еднакваи капацитети които виждаш :) ) и после раздели тази стойност на 1.4142135623730950488016887242097 8) и кажи на някой или ти си навий трансформатор който ти дава получения резултат , за мощността на трафа умножи мощността на стъпалото по две и ти се получава приблизителната стойност на трафа .После грец ,кондензатори 4700uF и си готов , не забравяй да сложиш и стопяеми предпазители за всеки случай.
Преди да закачиш така направеното захранване можеш да откачиш греца който е в стъпалото за всеки случай :)

Надявам се да съм ти помогнал

Поздрави!!!

Вто Сеп 19, 2006 2:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
valioman написа:
Що не вземеш да отвориш усилвателчето и да замериш какво е вторичното напрежение след преобразувателя ,най вероятно е двуполярно (мери на големите еднакваи капацитети които виждаш :) ) и после раздели тази стойност на 1.4142135623730950488016887242097 8) и кажи на някой или ти си навий трансформатор който ти дава получения резултат , за мощността на трафа умножи мощността на стъпалото по две и ти се получава приблизителната стойност на трафа .После грец ,кондензатори 4700uF и си готов , не забравяй да сложиш и стопяеми предпазители за всеки случай.
Преди да закачиш така направеното захранване можеш да откачиш греца който е в стъпалото за всеки случай :)

Надявам се да съм ти помогнал

Поздрави!!!

Не вярвам да си му помогнал. Човека не разбира от електроника а има пари и това което му пишеш му е непоонятно и ако го напраи ще си изгори усилвателя. Доста хора завършили средно и/или висше електроника не биха направили това успешно.

Вто Сеп 19, 2006 8:49 pm
Профил

Мнение 
А човек който въобще не е учил електроника съвсем няма да се справи :D А баща ми никак даже не е богат. Нито майка ми, нито дядо ми и т.н. до девето коляно. Просто работя и парите които изкарам отиват за мои "глезотии". А и това че съм написал че ще ги взимам тия неща въобще не значи че утре съм хукнал да си купувам Ferrari и домашна система като в дискотека :wink: Все пак мерси на всички за съветите и обърнатото внимание :)

Чет Сеп 21, 2006 10:40 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2