Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Тихо реле 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Тихо реле
Тия релета наистина могат да ти скъсат нервите, аз бях с някакъв контролер навремето на Honeywell, това нещо ми късаше нервите щтракаше през 6 минути защото имитираше PWM, едно че съсипа газов бойлер за норматив да го пали и гаси на къси интервали и второ нощно време дразнеше адски. Сега съм с моторизирани клапани директно на радиаторите а баш контролера е монтиран в помещението на бойлера, там пак щтрака нещо но не се чува. Ако контролера ти няма температурен сензор защо не пробваш да му сложиш един капак отгоре, да го заглушиш. Капака може да го изрежеш от някаква кутия или ел табло, нещо такова , дето да може да си го отваряш лесно за да човъркаш контролера.

Съб Дек 07, 2024 3:00 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Тихо реле
Цитат:
Не намерих потенциометър или нещо с което мога да контролирам хистерезата на термостата.

Ако термостатите ти са със дисплей, хистерезисът се пременя през сервизното меню. Трябва да намериш инструкцията им.
Има и друго решение. Китайците продават термостати със изнесен температурен датчик. Кабелите до колекторната кутия ти вече ги имаш, ще ги ползваш като удължители за датчици. Термостатите ще ги сложиш където няма да ти пречат. Отгоре на всичко ще управляваш температурата във всяка една от стаите по wi-fi. Цена 40лева. Не знам дали е разрешено да оставя линк, но лесно се намира на алито.
Прикачени файлове:
IMG-c09f0f9a8d5ce9a767c4f9dd25018744-V.jpg
IMG-c09f0f9a8d5ce9a767c4f9dd25018744-V.jpg [ 212.2 KiB | Прегледано 688 пъти ]

Съб Дек 07, 2024 4:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2