Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
GSM за сигнализация 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Pavelari все пак тук сме хора, които се занимаваме с микроконтролери и би трябвало да се измисли по интелигнетно. Това със запояване по телефона/ отваряне и т.н. ... просто звучи несериозно. А и по този начин ще звъниш само на един телефон без обратна вързка.... или може би да сложим Н на брой ридрелета ...

Дори и това устройство е не лошо
http://www.mladkonstruktor.bg/e-shop/sh ... ct_id=1886
прочети му описанието дори не е необходимо да пипаш бутоните на телефона камо ли да го отвааряш!

Пет Мар 10, 2006 10:43 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@Реконструктор,
Виж и това дали няма да ти свърши работа: http://www.tscommunication.com/ :D

Пет Мар 10, 2006 10:56 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
МладКонстр. малко са се поуляли с цената... Можеха поне по един оптрон да сложат на входовете, ама както и да е. Еедна 628 на микрочиповете върши перфектна работа . Такова устройство направих преди повече от две години - 4 входа + 2 изхода ! Можеш със SMS да упр 'квот ти душа иска . Въпросното устройство работи с външен акомулатор 12v на под заряд (храни и др работи). До сега 3 пъти ми спаява кожата :lol: . Според мен това е най добрия вариант за захранване . Слагай външен акомулатор и те боли фара за GSM-ската батерия . Преди да почнеш да го правиш помисли добре как ще го ползваш.. Да не се окаже (като мен) че ти е свършил ваучера и да тичаш по банкомати да го зареждаш :D . Ако ще се задйства често по добре ползвай ATD359xxxxxx; 0x10 0x13 и пей сърце :)
Който го интересува да пита, ще помагам с квот мога

Пет Мар 17, 2006 1:15 am
Профил

Мнение 
3D МК не мисля че са се поуляли с цената :lol:

Помисли сам цената на елементите е не по малко от 25 лева / платката е запоена / правят се конектори кабели / кутийката се прави на машина / дистрибутора си слага надценка / софта си струва пари при писането и после се разпределя върху всичко продадено ..........

Изобщо лесно е да се говори че може и по евтино направи ти подобно устройство и почни да го продаваш когато печалбата ти на бройка падне под 2 лева струва ми се че други неща ще говориш. (нищо лично де :D )

А по въпроса за оптрона ? Тази аларма се слага или на кола или в апартамент. Датчик за врата се свързва директно към входа и всичко е ОК. А като сложиш оптрон как ще свържеш датчик за врата който е рид ампула (още захранване ли ще ползваш нещо няма смисъл струва ми се )

Пет Мар 17, 2006 10:34 am
Профил WWW
Ранг: Популярен

Мнение 
направо са се заляли цената :evil:
в момента се тровя с този техен продукт
съдържа един pic16f628 /по спомен или нещо близко/
7805 няколко LED и 2-3 транзистора и едно реле повече не се загледах
абе елементи за не повече от 10лв + кутииката + платката, цена не повече от 15-20лв вкл сглобяването, от там натаък е печалба !!!!! вече го сложих и няма да го свалям за да броя какво точно са сложили, но ако се наложи да го смъкна задължително ще преброя какво точно има вътре
някои от недостатъците дето забелязах:

няма алтернатива за да се изкл. ако GSM не е активен както се случва често заради проблема със зарядното
лоша система на входа /като идеология/, при R варианта имат нещо що годе свястно, но все пак става само за 1-2 датчика близо до него / за какво ти е близо до входа тази система като всеки може да дръпне телефона и сигн. няма да има ?? /
най неприятния проблем е свързан със зареждането на телефона или слагаш оригиналното зарядно при което имаш вечна нужда от 220В или си хапеш пръстите като искаш да го ползваш на 12В - моя случай защото тогава няма разделяне на масите и започва да става сложно за вкл.
гаранция каквато се предполага че трябва да има едно такова нещо била тя и 1месец няма !!!

3D как си направи захранването на GSM от 12В акумулатор ?

Чет Апр 06, 2006 11:33 am
Профил ICQ

Мнение 
До тук все за платени варианти четох. Аз съм си харесал за такава цел ето този така наречен от руснаците GSM-пейджер, базиран на Atmel 90s2313. Вярно че е правен за автомобил и че при нарушение на някоя от зоните не позвънява, а изпраща СМС-и, но сами виждате от колко елемента е направен, а и не струва кой знае какво като елементи /един ATTiny2313 e 3лв в Пасат/. Дадени са изходните файлове, така че който иска може да си го преработи за каквато и да е цел дори за друг тип телефон....

Прикачени файлове:
Коментар на файл: схема и изходни файлове
gsmpager1_2313.zip [26.55 KiB]
226 пъти
Чет Апр 06, 2006 12:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
zax_ruse написа:
направо са се заляли цената :evil:
в момента се тровя с този техен продукт...
3D как си направи захранването на GSM от 12В акумулатор ?

Ми захранването съм го решил по възможно най лесния начин... Купуваш зарядно за автомобил НО гледаш да е с най-малко 4-ри пина. Буксата я преработваш малко /два от пиновете са свободни но неса на местата си/ за да имаш и Rx/Tx . Плтаката за заряд я ползваш кат захранване.
Вариат 2: / и него съм го ползвал/
След 7805 слагаш един диод пад 0.8v + едно резисторче да ограничиш малко тоците и направо на батареята. :lol:

Ми тва е

Чет Апр 06, 2006 7:45 pm
Профил

Мнение 
така беше замислено, слагам едно зарядно за кола и чиста работа ама като го пуснах гърми единия транзистор и това си е. после вече смъкнах схемата на зарядното и се оказа че като го вкл шунтирам R18 и с това ми отпада обратната връзка по ток с което се товари зарядното и гърми транзистора MSPxxxx
сега ще минавам на втория вариант слагам 7805 с два диода след него и резистор 10-20к на мястото на темп датчик и батерията хвърчи ;-) в кофата но не трябва да се вкл зарядно !!.
в момента на мястото на зарядното има един рез 135 Ом/2вата :-) и ценер за 6В но не е удачно.

Прикачени файлове:
charger.pdf [9.68 KiB]
206 пъти

Пет Апр 07, 2006 10:25 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
http://www.telesys.ru/ най-простия вариант беше един PIC12C508 SMD сложен вътре в самия куплунг на GSM-а и вземащ захранване от бетерията на GSM-а

Пет Апр 07, 2006 3:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2