Отговори на тема  [ 331 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща
Избор на лабораторно захранване. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Избор на лабораторно захранване.
Мда.. не бях забелязал тази "подробност". Гледам обаче бутона "поръчай" е активен, та явно може и да има начин за покупка. То е ясно, че за Спарки няма да стане, понеже и точеца не му достига, пък и да беше в наличност нямаше утре да пристине, но някой друг може да намаже с едни 20% надолу от фарнелската цена.

Чет Дек 03, 2020 11:55 am
Профил

michev написа:
понеже и точеца не му достига

Е той си е харесал също 300W, няма голяма разлика... Просто TTi е 35V a не 30V.

Иначе доскоро цените бяха под 1000лв с ДДС, сигурно може да се намерят на прИмоция някъде и по-ниски ;-)

Чет Дек 03, 2020 12:15 pm
Профил

miro_atc написа:
Това е безумие! За същите пари може да си вземеш TTi. Повярвай ми няма нищо общо с такайците ;-)

Моля дай по-подробно за безумието, защото доколкото ми е известно EXTECH не са китайци. Имам 2 уреда и нямам забележки с качеството им (освен леко омазан фирмуер на единия), но никакви други впечатления нямам от тая марка.

Работата е там, че за двуканални на 30V и 5А почти няма варианти. 2-3-4 канални на 30V и 3А има бол - общо взето приключват на около 200W и за нещо повече цените скачат доста. Заедно и с параметрите де, ама аз така или иначе няма да го ползвам да си захранвам отоплителната печка.

Във всичко с някаква форма на щракалка вътре ме притеснява само едно - заземяването. Обикновено все се намира някаква капацитивна връзка към земя, дето е достатъчно голяма за да бърка работата и да не е съвсем без значение дали ше заземяваш или няма, и кое точно.

Друг вариант е да взема две единични, ама не знам как стои въпроса с последователното свързване, пък и това са допълнителни жици.

И не на последно място - двата нисковолтови допълнителни регулируеми изхода на EXTECH-а не са съвсем за пренебрегване, не че са ми най-големия дерт.

Чет Дек 03, 2020 1:39 pm
Профил ICQ

не е като да няма, от същата серия HY за която писах по-горе имат и двуканални, даже и схема му бях намерил ама явно не съм я записал, сега не я намирам
http://www.mastechpowersupply.com/maste ... tputs.html
само не знам в БГ от къде може да се купи такова от днес за днес, иначе цената му не е кой знае колко

Чет Дек 03, 2020 1:51 pm
Профил

sparkybg написа:
Моля дай по-подробно за безумието, защото доколкото ми е известно EXTECH не са китайци.

Признавам не съм ги гледал като произход... Помислих ги за китайци, извинявам се ;-)

Цитат:
Работата е там, че за двуканални на 30V и 5А почти няма варианти.

Идеята на 2-3-4 каналните е, че всеки канал е изолиран и може да си ги вързваш паралелно по колкото искаш. Може и последователно, но не е неограничено щото напрежението си е напрежение. Но два поне всички позволяват.
В случая при extech-a ако обединиш каналите имаш 30V@10A или 60V@5A. При TTi-чето са съответно 35V@8A или 70V@4A
И при двата (за TTi съм сигурен) няма ограничение по мощност, демек ампеража не зависи от напрежението. Има модели при които токът е голям, ама само ако напрежението е ниско.
Другото което е важно са защитите... При TTi общо взето няма начин да изгориш захранването при нормална работа. Не всички са така обаче, виждал съм такива дето не търпят по-високо от зададеното и по-лошото не търпят да ги захранваш когато те не са захранени. Демек слагаш примерно да зареждаш автомобилен акумулатор. Отиваш да пиеш кафе, тока спира и като се върнеш нямаш захранване. Ако EXTECH са марка мисля, че няма да имат грижи в такива ситуации и може спокойно да си пиеш кафето ;-)

Чет Дек 03, 2020 2:52 pm
Профил

EXTECH-a e на поръчка 3 седмици, тъй че засега отпада.

Чет Дек 03, 2020 5:09 pm
Профил ICQ

С фарнел трудна ли е ситуацията като време на доставка? Не съм поръчвал оттам от България от 2010 и нямам представа как е. Но докато софийска фирма ти предлага 1, 2 или 5 изделия, то във Фарнел изборът е огромен. Има хибридни и линейни на цени под 500 евро. Щракалките са още по-евтинджос. Само наличността не ми е ясно как я формулират - налично, ама за България трябвало през UK, ако имало на склад?... В западна Европа пристига за ден или два, дори и в Швейцария, където всичко е доста по-особено при поръчки онлайн.

Чет Дек 03, 2020 5:44 pm
Профил
Аватар

nik написа:
не е като да няма, от същата серия HY за която писах по-горе имат и двуканални, даже и схема му бях намерил ама явно не съм я записал, сега не я намирам
http://www.mastechpowersupply.com/maste ... tputs.html
само не знам в БГ от къде може да се купи такова от днес за днес, иначе цената му не е кой знае колко

http://www.elimex.bg/product/126105/zahranvasht-blok-hy3005d-2.html

Чет Дек 03, 2020 6:03 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
...Другото което е важно са защитите... При TTi общо взето няма начин да изгориш захранването при нормална работа. Не всички са така обаче, виждал съм такива дето не търпят по-високо от зададеното и по-лошото не търпят да ги захранваш когато те не са захранени. Демек слагаш примерно да зареждаш автомобилен акумулатор. Отиваш да пиеш кафе, тока спира и като се върнеш нямаш захранване. Ако EXTECH са марка мисля, че няма да имат грижи в такива ситуации и може спокойно да си пиеш кафето ;-)

При едно от TTi-тата които ползвам има друга "хубавиня". Когато изключиш изходите, окъсява + и - на изходните клеми. Зареждане на акумулатор би било доста зрелищно събитие ако не знаеш за тая му особеност. :D
И въпреки че я знам, на моменти пак е досадно. Тръгвам да меря нещо по платката, и захранването "звъни" накъсо към маса... :D

Чет Дек 03, 2020 6:39 pm
Профил

nik написа:
цената му не е кой знае колко

ми тва е истинско китайче...
Няма изключване, не виждаш какво програмираш. Демек работиш на сляпо, на всичкото отгоре и няма фино регулиране. Тежи, бръмчи... колко да струва?
Мисля че има много по-смислени китайчета от това...

Чет Дек 03, 2020 6:45 pm
Профил

d_jelev написа:
С фарнел трудна ли е ситуацията като време на доставка? Не съм поръчвал оттам от България от 2010 и нямам представа как е. Но докато софийска фирма ти предлага 1, 2 или 5 изделия, то във Фарнел изборът е огромен. Има хибридни и линейни на цени под 500 евро. Щракалките са още по-евтинджос. Само наличността не ми е ясно как я формулират - налично, ама за България трябвало през UK, ако имало на склад?... В западна Европа пристига за ден или два, дори и в Швейцария, където всичко е доста по-особено при поръчки онлайн.

Проблемът с Farnell е че нищо не си харесвам, а това дето си харесвам го няма налично за европа. Най-накрая ще купя EXTECH-а от Маузер или ТМЕ и ще се приключи. :)

Чет Дек 03, 2020 7:57 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:

Проблемът с Farnell е че нищо не си харесвам, а това дето си харесвам го няма налично за европа. Най-накрая ще купя EXTECH-а от Маузер или ТМЕ и ще се приключи. :)

Я покажи какво харесваш, дето го няма - може и ние да си харесаме и да внесем малко.

Чет Дек 03, 2020 8:17 pm
Профил

Какво що-годе ми хваща окото в ТМЕ и уж е налично:
- GW Instek SPD3606: https://www.tme.eu/bg/details/spd-3606/ ... gw-instek/
Добри параметри, но сериозно надхвърля бюджета (е, сефте), 3 регулируеми канала

- EXTECH 382270: https://www.tme.eu/bg/details/ex382270/ ... ch/382270/
Влиза в бюджета, отговаря на параметрите, 4 регулируеми канала.

- PEAKTECH P 6215: https://www.tme.eu/bg/details/pkt-p6215 ... ch/p-6215/
Горе-долу като горното, малко (незначително) по-евтино.

- UNI-T UTP3305C: https://www.tme.eu/bg/details/utp3305c/ ... tva/uni-t/
Йофтинко, фиксиран на 5V трети канал. Някога бяха диви китайци, сега поне мултицетите им мязат на нещо, поне външно. При 10 кила тегло, вероятно е линейно.

- PEAKTECH P 6075: https://www.tme.eu/bg/details/pkt-p6075 ... ch/p-6075/
Йофтинко, фиксиран 3-ти канал на 5V, няма си врътки (смятам го за минус), 9.5 кила - вероятно линейно.

- TWINTEX TP-2606: https://www.tme.eu/bg/details/tp-2606/m ... a/twintex/
Йофтинко, импулсно, 5.5кг, див китаец, но поне на хартия с прилични параметри. Регулируем трети канал. Пише че имало over voltage and reverse polarity protection.

- AXIOMET AX-3005N: https://www.tme.eu/bg/details/ax-3005n- ... a/axiomet/
Като параметри и функционално същото като EXTECH 382270 и PEAKTECH P 6215, но по-евтино, което ми е малко подозрително.
Пише че имало anti-overload, anti-overvoltage, against reverse polarity протекции.

Не смятам да отивам нито в по-горен нито в по-долен ценови диапазон, та кажете си мнението за тия, моля.

Чет Дек 03, 2020 8:54 pm
Профил ICQ
Аватар

EXTECH 382270 --> https://store.comet.bg/CatalogueFarnell ... t/1932537/

Чет Дек 03, 2020 9:02 pm
Профил

Grubi написа:
Я покажи какво харесваш, дето го няма - може и ние да си харесаме и да внесем малко.

Тазни TTi-та от линковете горе.

Чет Дек 03, 2020 9:04 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 331 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща