Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Везна 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Везна
Desert Leo написа:
... имаше някакви проблеми с повторяемостта на показаниета при преход от разтоварен към натоварен датчик.
...

Ово е хистерезис. Той поне е описан за повечето читави сензори.

Пет Яну 24, 2020 11:11 am
Профил ICQ
Аватар

Ами Бате те за това Mettler-Toledo искат жертвоприношение за тяхната техника. До сега не съм имал щастието да работя с везни, щото колкото пъти са ни питали за някакви машини, толкова пъти не сме правили заради двата бъбрека които трябва да се сложат на машината. Някой друг го прави и после - тишина. Преди 3 години Нестле Варна (сладоледите дето вече не съществуват) искаха някаква голяма бака с теглене, обаче бяха конкретизирали теглителната система. След няколко месеца тишина ги питаме кво става - ми тя ваща цена най-висока, щото сте оферирали с Mettler-Toledo. Другите с няква нонейм китайска/турска теглилка с 20 бона надолу.

Пет Яну 24, 2020 12:19 pm
Профил ICQ
Аватар

Май ся му е момента: имам някъде вътрешностите от разкулачен търгoвски кантар, не помня дали до 50 или 150кг. От старите, точните, с хубава механика, но нея не я пазя.
Ако на някого му се играе мога да му пратя датчика и главната платка с микропроцесор 6502 (!) май - ей така, за идея и проби. По спомен повредата беше в няколко изхода на PIO-то. А бе половин Правец8, ама с аналогов вход :)

Пет Яну 24, 2020 1:21 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Май ся му е момента: имам някъде вътрешностите от разкулачен търгoвски кантар, не помня дали до 50 или 150кг. От старите, точните, с хубава механика, но нея не я пазя.
Ако на някого му се играе мога да му пратя датчика и главната платка с микропроцесор 6502 (!) май - ей така, за идея и проби. По спомен повредата беше в няколко изхода на PIO-то. А бе половин Правец8, ама с аналогов вход :)

Ако си решил да подаряваш и ако кантарът е бил с грешка под 1%, аз съм насреща. Па може и да го путкарам, естествено с друга електроника.

Пет Яну 24, 2020 1:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Не знам - на 5 тона грешка не повече от 500 гр. как се докарва... ? Тука не говорим просто за информация горе долу, а за забъркване на сладолед...

Не можах да го проиграя тоя филм.

Пет Яну 24, 2020 2:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Хм. 100ppm. Това е постижимо, ама май само в лабораторни условия. В цеха надали. Би могло само ако мерачката работи на друг принцип, ама аз не знам такъв.

Пет Яну 24, 2020 2:34 pm
Профил ICQ

bateAz написа:
... ако мерачката работи на друг принцип, ама аз не знам такъв.

Колегата ми обясняваше, защо нямало нужда от кантар - щял да сметне теглото на човек от обема на 3Д фигурата + формула за мазнините според формата и за добавка изкуствен интелект и машинно самообучение ... и май не се майтапеше, щял бил да го докара до +-1кг, току виж след време божествения изкуствен мозък ги прави тия измервания само по снимка и една таблица за плътност на матриалите :D

Пет Яну 24, 2020 3:36 pm
Профил
Аватар

palavrov, ама вие голи ли ще ги събличате? Бих поел, почти безплатно, "вземането на мярка" на т.нар. "нежна половинка". Предимствата ми са: нито съм изкуствен, нито интелект. :D

bateAz, 1% точност докарваше паланцата на дядо ми. На този индикацията беше около 10 разряда.
Ако наистина си навит - признай си, че да имам стимул да търся. Пари не ща.

Последна промяна bongo_x2 на Пет Яну 24, 2020 3:58 pm, променена общо 1 път

Пет Яну 24, 2020 3:55 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
palavrov написа:
...
Колегата ми обясняваше, защо нямало нужда от кантар - щял да сметне теглото на човек от обема на 3Д фигурата + формула за мазнините според формата и за добавка изкуствен интелект и машинно самообучение ... и май не се майтапеше, щял бил да го докара до +-1кг, току виж след време божествения изкуствен мозък ги прави тия измервания само по снимка и една таблица за плътност на матриалите :D

ама ще снима хората дибидюс преполагам, щото нямам да му е точен модела за различните видове дрехи и обувки :)

Пет Яну 24, 2020 3:58 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bongo_x2 написа:
..
Бих поел, почти безплатно, "вземането на мярка" на т.нар. "нежна половинка". Предимствата ми са: нито съм изкуствен, нито интелект. :D

Бате Бонго на теб не ти ли е поомекнал кантара :?: :roll:
къде се буташ да мери и ти ...
ами ако вместо ифлуенсърка/модел то дойде леля Дора от столовата, с мустак по-глвм от твоя и мерак по-голям от твоя, ще те питам как ще мериш...

Пет Яну 24, 2020 4:01 pm
Профил
Аватар

А бе кантара тегли засега, пък като казах "нежна половина" имах предвид женското население, не всичкото :)
ПС: от леля Дора и аз съм бягал...

Пет Яну 24, 2020 4:06 pm
Профил

А, на който му е мерак да идва - колежката дето взима мерки без дрехи е знойна мома мексиканка отчаяно търсеща мъж - даже плащаме по 30 евро за сканирането - снимаме един път по бельо и после още три пъти с различни дрехи - в една и съща поза. Така обучаваме изкуствения интелект да може да изчисли сравнително точни мерки и когато моделите са с дрехи - в началото бях скептичен, но с времето взе да познава все по добре - май последно разминаването беше под 1см което за дрехи е ОК.

Пет Яну 24, 2020 4:32 pm
Профил
Аватар

Някой сиганин и на 5лв щеше да се навие - бахва в разсипниците :)

Пет Яну 24, 2020 4:38 pm
Профил
Аватар

а тоя ваш изкуствен интелект - ако примерно го пуснеш в камион или склад, може ли да изчисли колко свободно място има?
вместо да сканирам с лидар... питам сериозно, не се майтапя

Пет Яну 24, 2020 4:40 pm
Профил

Grubi написа:
а тоя ваш изкуствен интелект - ако примерно го пуснеш в камион или склад, може ли да изчисли колко свободно място има?
вместо да сканирам с лидар... питам сериозно, не се майтапя

Може и да може ако се обучи за такива сметки.
Това което ние сме направили е геометрично да "изчиства" дрехите от тялото и след това от вече "съблеченото" тяло да извадим мерките които трябват за модната индустрия. Пиша в кавички защото на практика се работи с едни десетки хиляди точки в пространството и не се виждат нито голотии нито нищо - накрая имаме нещо като пластмасов манекен със същите пропорции като човека който сме сканирали. То честно казано и на мен цялата тази работа ми е доста мъглява - работата ми е да направя останалият софтуер в скенера - комуникация със сензорите, юзер интерфейс и т.н.

Пет Яну 24, 2020 5:04 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща