|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 10:43 am
Една интересна задача....
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Всъщност на практика връзката не се ли явява еднопосочна от клавиатурата и мишката към компа ? Ползва ли се обратния канал?
|
| Сря Яну 18, 2006 10:14 pm |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
Не съм прочел внимателно  реших че е RS и клавиатура. Ами с АТ клавиатурата нещата са двупосочни - светодиодите се палят с команди към клавиатурата.... с мишката май са еднопосочни.
|
| Сря Яну 18, 2006 10:34 pm |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Мисля ,че и мишката възприемаше команди ,май трябваше да ти отговори каква е що е там ли е и тн.
|
| Чет Яну 19, 2006 10:43 am |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
И двете са двупосочни и при инициализация трябва да се обадят иначе се приема че ги няма ( освен ако не е зададено в биоса или това което ги инициализира ) , но при добро желание се лъже и после се ползва еднопосочна връзка така че ще стане , пък и не ми трябва пълна емулация ( няма да паля светодиодите и да настройвам REPEAT-а ).
P.S
Виждал съм го направено така в едно китайско у-во но не съм сигурен дали е еднопосочна ( PIC + ADM483 ) , нямах възможност да му сваля схемата .
|
| Чет Яну 19, 2006 11:11 am |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Клавиатурата и мишката са двупосочни, за мишката не съм се интересувал но клавиатурата си е един SSP slave device, може да я вържеш към pic който да емулира тактовете подавани от ПЦ и когато получи някакъв код от клавиатурата да го препредваш по трасето до другия процесор който пък към ПЦ -то, мисля че за мишката нещата са подобни. има едни wareless/IrDA адаптери за клавиатура и мишка ако има чалъм да погледнеш със скопа ка се решават там проблемите със комуникацията ще ти е от полза!
|
| Чет Яну 19, 2006 11:37 am |
|
|