Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Сензор сигнейдж или играчка за малки и големи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Сензор сигнейдж или играчка за малки и големи
Няма да намериш това което ти трябва опън сорс, има DS софтуери, но те са без почтиникакви полезни възможности, т.е. ще трябва да дописваш, а и като производителност са много зле. Не зам как да ти помогна, софт имам но не можем да го отворим, ако е за няколко лиценза мога да ти дам без пари, или пък ако някак стане и с реклама, но сорс няма как да отворим.

Вто Сеп 12, 2017 5:33 pm
Профил
Аватар

не, не - няма да правиш глупости. ще се информирам малко по въпроса и ще видим. колеги също предложиха помощ, благодаря.

и какво всъщност продават NEC в случая - телевизорите си? тоя спомена некъв софтуер "live" или нещо такова

Вто Сеп 12, 2017 7:22 pm
Профил

Всички големи, NEC, LG, Samsung, Sony /доколкото са живи/, Panasonic , продават телевизори, печелят от телввизори и нищо друго не ги интересува. Всички си направиха някакви техни софтуерчета, доста примитивни, но въртят картинки и видеа, т.е. за базови нужди са ОК, до толквоа че дори и на летище софия си набутаха решението, естествено под всякаква критика.
Сега, Панасоник навремето бяха първите които се усетиха и добавиха РС модули, те имат два слота отзад, с времето и други го направиха, а вече не са РС а са АРМ и май са някъде вътре, панасоник още ги има техните слотове за РС. Някои започнаха да търсят партньорство със софтуерни провайдери, ама нещо не се получава все.
Та ако има нещо, то или е нещо много специализирано от някой който се занимава с такива дисплеи, преди години още се запознах с 1-2 немски фирми, софтуера им е прост, хардуера и той, обаче са хванали определен сегмент и правят страшни печалби.
В опенсорса е какво да ти кажа, аз вече писах, такъв продукт не е достатъчнп интересен за да е опен сорс, в същото време е страшно сложен ако искаш да го направиш както трябва, и като цяло има много опен сорс решения, но всички са супер лимитирани. За връзка с хардеур няма да говорим, те са правени от 1-2ма човека които в най-добрия случай са ги писали на някакво С, много често е аматьорски написано изпозлвайки технологии от типа на .net или флаш. Както можеш да се досетиш за тези хора серийната комуникация е нещо космическо, за HID няма да говорим, а пък ако трябва да вземат нещо от i2C или IR на неото става мисия невъзможна....

Вто Сеп 12, 2017 8:55 pm
Профил

Интересна ми е темата, макар да няма опит и само да съм проучвал. Та в случая Grubi може и да иска нещо достатъчно просто. Номерът с отворените кодове е че би трябвало лесно да се добавят тия "драйвери" за съдържанието - дали сериен, усб или mqtt и т.н. Важното е да са уцелили подхода така че да може лесно да се добавят такъв content. Дали ще е нещо като CGI или друго подобно, нещо трябва да има.

Сря Сеп 13, 2017 10:35 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Ние навремето имахме подобен продукт за бензиностанциите без персонал на Q8 в Белгия. Беше вързано с хардуера на бензиноколонката и с камера за разпознаване на номера на коли. На колонката се въртяха разни рекламки, а при разпознаване на определен номер на автомобил пускаше персонални промоции. Беше дистрибутирана система и клиентите сами си качваха съдържание и подреждаха реда на показване. Отделните клиенти (компютърчета) си дърпаха сами съдържанието определено за тях едно от друго на базата на вграден торент-клиент.

Имахме няколко инсталации и в България (MedTV и разни други). Повечето хлопнаха кепенците ... а някои ни завлякоха и с пари :)

Беше базирано на наша къстъм Линукс-дистрибуция и се търкаляше на някакви прости Атомчета доколкото си спомням.

Сега обаче май събира прах. Трябва да питам колегата дето прави повечето от него дали може да свърши работа в конкретния случай.

Сря Сеп 13, 2017 11:47 am
Профил
Аватар

аз доколкото разбирам тях ги е страх от това да четат сензорите, т.е. нямат това кой да напише.
а това са разпространени сензори за които има практически примери.

а специално им обясних, че връзката към Интернет вероятно няма да е нужна. предполагам, че в класическия сигнейдж това е задължително
за обновяване и на системата, и на съдържанието

Сря Сеп 13, 2017 12:04 pm
Профил

И едното и другото. Пак казвам, ако е нещо което ще го харкоднеш, да речем имаш N снимки ил иклипчета качени на карта или някъде другаде и винаги сензор 1 пуска клипче Х, нещата са повече от елементарни, в момента в който помислиш за проста кустомизация, т.е. някакъв content management и нещата стават ужасно сложни и комплексни. Първо ще започнеш с това кой сигнал, или какво ниво коя картинка пуска, и накрая ще свършиш ... то никога няма да свършиш, както казах след 10 години разработка и 3 версии, да не кажа 4 че последния още се тества, иамме идеи за още 10 години напред, а през тия 10 години ще се появят неща за още 20 ... С две думи, представи с ида направиш Unity дори без потребителските инструменти ... ние имаме горе долу това, започнахме горе долу по едно и също време, в еидн момент дори си комуникирахме с тях по някои въпроси. Работата дори само за самия софт е много, а ако искаш и тулове да направиш както те направиха направо си загинал, милиони човеко часове работа. На нас само енджина, т.е. софтс който плейва ни отнема над година за нова версия, а нашите инструменти са доста по-прости с оглед това че се изпзолва за сайнидж само. Дори и така нещата са сложни, в последната версия добавихме поддръжка на сцени изработвани от външни софтуери подобни на Unity, защото нямаме никакво желание да правим подобен род софтуер.
И след това лирино отклонение, според мен трябва да решиш съвсем ясно какво целиш, и ако има клиент и на клиента да му е ясно, и какво ще постигне. Според мен ако се търси пълнофункционално приложение това си е много работа и те съветвам да изпозлваш нещо готово.

nixx, не се обиждай но решението на МедТВ беше доста ограничено, да не говорим че тма липсваше и контент мениджъмнт читав, реално този опит уби пазара на DS в тази сфера, както и опита на К и К с тяхното софтче .... забравих вече как се казваше дори, някакви варненци го правеха, уби пазара на DS в много други сфери.

В момента май единственият който работи извън сферата в която работим ние е по бензиностанциите и то е далеч то DS, това на националната лотария, както и фантастико са закупили някакъв който си го оперират сами.

Между другото ние имаме стотици инсталции в учебни заведения, даваме им го почти без пари, но аз това е го броя, дори не го правим директно, еидн от партньорите ни си ги е хванал. Също и няколко предприятия оперират с наш за вътрешнофирмена информациона система, но от такива не можеш да издържаш подобен продукт, просто у нас пазар си няма, беше убит от неправилно използване и управление, което до някъде се дължеше и на самите продукти които се изпозлваха, клиентите изгубиха доверие в канала.

Сря Сеп 13, 2017 4:33 pm
Профил
Аватар

какво искам...
3-5 кръга, със стойности на темп/влажност/финни прахови частици/NO2 за отвън, CO2 за в сграда и шум (dB).
Като има много прах, да пуска видео с някой който кашли. С газовете може да слага противогаз или маска :). Ако някой крещи или минава кола със спукано гърне, да си запушва ушите и да направи гримаса.

Това са 3х видео, плюс едно усмихнато когато всичко е наред. Кръговете със стойности може да са над видеото или насложени, или да има дневна или седмична графика. Мисля, че описах подробно. Няма камери, няма интернет- ако има и има логване в облака и/или на SD още по-добре. Колко ще струва такова комерсиално?

Чета, че БГ щяла да взима председателството на ЕУ с тема за чистия въздух...ето ви тема.

Ето такова, на голям екран със съоветното видео...
https://m.ebay.com/itm/PM2-5-Home-Monit ... iid%253A19

п.с.има и датчик за атм налягане, така че може да го играе и малко метео станция, с разни ненатрапчиви импресии - слънце, облаци, дъжд, ден/нощ с часовник и т.н.

Сря Сеп 13, 2017 6:52 pm
Профил

Не, не ме разбра :) На мен ми е ясно визуалн какво искаш да постигнеш, въпроса ми по скоро беше искаш конкретно това приложение и нищо повече, и когато дойде момент някой да иска картинката да е друга или пък по друг начин да се визуализира някой ще трябва да го пренапише, или искаш нещо което лесно да може да се конфигурира без писане на нкод.
Ето ти една идея, направи всичко web, html-5 ще ти свършидобра работа, англуар може да изпозлваш. Пускаш го на арм с браузер в режим киоск и това е всичко, това поне ще ти позволи контента да го създаваш сравнително лесно без да буташ реален код.
Предаването на данните от сензор към web не е кой знае какво, остава само да билднеш нещо което да се вози на АРМ и да имаш ембеднат браузер. За линукс предстои нов релийз на хромиум, за андроид мисля че има вече.
Такова комерсиално основно цената му ще е в хардуера, казвам го от опит, дори пълният ни лиценз е 600 евро и то крайна клиентска, при скала и харис не
ата са подобно, Simon даже май са малко по-евтини, то за различните региони е различно. Обаче имаш дисплей при това външен, 46-52" е оптимума като цена в моемнта, индустриален панел от порядъка на 1000 $, ако е двустранно 2000$. Имаш конструкция за вашите ширини не е проста заради климата, сложи още около 1300-1500 евро, ако избягваме неръждавейка. Отделно ще имаш стъкла, цената им зависи от риска, може да отидеш на блиндирано стъкло, примерно 2х3 мм с фолио, може и повече, може и просто 3 мм закалено, цените са доста различни, но сложи средно около 400$ на стъкло ако е закалено и ламинирано с филм . Та за едностранен най-общо 1000+1500+400 ~3000, за двустранен около 4500. Това без сензори, арм или каквото там мислиш да свири и т.н.
Вече с различни компромиси може да свалиш цената, можеш да минеш на ширпотребски панели, но то няма да е много по-евтино, да спестиш най-вече от конструкция, сигурно ще ръждяса след 1 година, да използваш евтини стъкла, може ако няма вандали там ...

Сря Сеп 13, 2017 7:28 pm
Профил

А, не е за обиждане работата. Аз не съм работил по това, но впечатлението ми беше, че е направено добре.
Ето малко инфо:
http://constalant.com/constalant/?page_name=ds_products
http://constalant.com/constalant/?page_ ... howitworks

В БГ всички, с които работихме по една или друга причина се издъниха накрая. В Белгия нещата доста време вървяха добре. После част от партньорите настъпиха котето и намазахме и ние.

Причината да се обадя е, че имахме сайнидж вързан с различни периферии, за каквото говори и Груби.

Тони, преди няколко години идвахме в офиса в Лозен да говорим за сътрудничество даже (шефа и той като теб шумналия), но тогава теб те нямаше -- сигурно си хвърчал някъде по света. Бяхме уговорили срещата след едно Ваше представяне на Honeywell в х-л Метрополитен.

Иначе не се познаваме лично де. Аз теб задочно от форума.

Поздрави!

Сря Сеп 13, 2017 8:31 pm
Профил

Мда, кой зане къде съм бил :) Това на Лозен е друг бизнес, там е безопасност и охрана основно, сайниджа е друга фирма, жалко че не сме се видели тогава. Това което груби иска да направи, ако софта ти е достатъчно гъвкав става много лесно например ето :
https://drive.google.com/open?id=0BzFST ... UtvRmt6eGc

Горе в дясно това 28 което се появява е направено ето :
<font size="240">$(cmp, $(roulette_state, state), 5, $(roulette_state, number), [[ ]], [[ ]])</font>
Това е скрипт написан като медия текст. А движението му идва от самия енджин ето така :
{"tweens":[{"type":"2","func":"0","property":"z","min":"-5","max":"20","from":"0","time":"0.7","loop":"0","loop_type":"0","relative":"1","loopflags":"2","loopcount":"0"}]}

И горе долу по този начин можеш да правиш всичко, с текст, с картинки и т.н. В този екран например имаме няколк оразлични технологии, статуса горе, и числото за кеото ти говоря излиза използвайки скрипт в текстов компонент, от ляво падащите числа са HTML-5 медия, статистиките бяха май HTML-5, но там имаше едни видеа които се сменят със скрип ама и аз вече не помня какво точно беше. Всички статичнинеща пък като фон, зони и т.н. си се правят през редактора. Цялото това за да работи не му трябва и ред писане на код за самия софтуер, всичко се кустомизира през бекенда с мишката, и комуникира през серийния порт от където получава данните.
За това имах в предвид пишейки за възможност за конфигурация, ако това трябва да го хардкоднеш, правил съм го, преди 15 години, всичко върви с една директория с картинки и един конфиг файл, само дето цялата логика на работа е харкодната в кода, ще смениш лесно конфига и картинките, но логиката не можеш ...

Сря Сеп 13, 2017 9:32 pm
Профил
Аватар

надали ще я сменям... по скоро това ще си остане единствен екземпляр в музея.
разбира се, че е най-добре да разбера нещата, защото както често става уж било едно,
пък после било много интересно, дай да направим 10. и тогава става прекалено
интересно понякога

Сря Сеп 13, 2017 9:55 pm
Профил

Слагай една малинка че ако заискат много да си хванат някой студент да си играе - така ще е още по-образователно.

Сря Сеп 13, 2017 10:26 pm
Профил

Ако е за една бройка и твърдо съдържание аз не бих се змаислил и бих напрвил това с браузера което споменах, минимум писане, трябва да и качиш само един андроид и браузер. За връзката с реалния свят, ако не искаш да отиваш на много модерни технологии измисляш си една твоя функция на JS да речем, прихващаш я и там правиш каквоти душа сака, това разбира се ако браузера си го билднал ти, ако е нещо готово ще трябва да мислиш малко по-сложни схеми.
Иначе ако е за няколко бройки бих ти дал безплатни лицензи за да не се занимаваш да пишеш, ще проверя статуса на АРМ билдовете.

Сря Сеп 13, 2017 11:25 pm
Профил
Аватар

ами за 1 или няколко, ако някой иска нещо сериозно ще е градската управа / направо ги насочвам към тебе :)
свиркай ако има нещо полезно, иначе залагам на калинките, малинките исках да кажа

Чет Сеп 14, 2017 12:18 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща