Идеята беше да симулирам безопасно определени ситуации дето колегите постигат с истински бръмчилки в лаб... Под "безопасно" имам предвид, че не искам да си рискувам емулатора, компа и т.н.
Аз предния път ме досрамя да кажа, но имах и аз бъгчета при съспенда, мисля че ги оправих. Поне софтуерно като го предизвиквам вече работи. За съжаление останаха няколко ситуации, при които просто не знам какво да направя. Примерно като се стреля с отрицателно много често контролерчето си мисли, че става бъс ресет. Съответно ресетва ендпоинти и комуникацията по тях става невъзможна, докато и РС-то не мине през ресет. Само че РС не очаква някой друг освен него да прави ресети и съдейки по логовете май изобщо не разбира.
Чисто хардуерно тая ситуация мога да я симулирам като окъся към маса и двете линии за малко (това е ресет). Дето се вика и пасивно с ключета мога да го направя. И после мога да дебъгвам колко си искам, но и без дебъг аз знам какво ще стане...
Просто USB си е уникално тъп стандарт. Едно леко кихане в хардуера води до тотално осиране на софтуера