Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
бръмчилка 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: бръмчилка
Идеята беше да симулирам безопасно определени ситуации дето колегите постигат с истински бръмчилки в лаб... Под "безопасно" имам предвид, че не искам да си рискувам емулатора, компа и т.н.

Аз предния път ме досрамя да кажа, но имах и аз бъгчета при съспенда, мисля че ги оправих. Поне софтуерно като го предизвиквам вече работи. За съжаление останаха няколко ситуации, при които просто не знам какво да направя. Примерно като се стреля с отрицателно много често контролерчето си мисли, че става бъс ресет. Съответно ресетва ендпоинти и комуникацията по тях става невъзможна, докато и РС-то не мине през ресет. Само че РС не очаква някой друг освен него да прави ресети и съдейки по логовете май изобщо не разбира.
Чисто хардуерно тая ситуация мога да я симулирам като окъся към маса и двете линии за малко (това е ресет). Дето се вика и пасивно с ключета мога да го направя. И после мога да дебъгвам колко си искам, но и без дебъг аз знам какво ще стане...
Просто USB си е уникално тъп стандарт. Едно леко кихане в хардуера води до тотално осиране на софтуера :evil:

Сря Ное 16, 2016 11:31 am
Профил

Миро,
в кой квартал си ?
Разхожда ли ти се до Бъкстон ?

Сря Ное 16, 2016 12:43 pm
Профил

Не ми се разхожда 500км до София ;-)

А и както се пробвах да обясня май няма да ми трябва бръмчилка щото проблемите са ясни...

Сря Ное 16, 2016 12:57 pm
Профил

Аз смущавам успешно USB с 2 трафа от 250VA в паралел. Ако включа или изключа трафовете USB се чупи! :)
Говорим за платка, която е свързана към комп с 1м обикновен кабел. Протоколът е USB CDC. Не съм сигурен дали се смущава от двата края връзката - от страната на компа и от страна на платката. То една да падне и резултатът е на лице. Но не съм проверявал дали и от двете страни има проблем. Не знам как да проверя...

Сря Ное 16, 2016 10:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2