Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ВиК (строителство) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ВиК (строителство)
Е да не мислиш че при нас няма филтър, освен да го чистиш друго не печелиш, и той се задръства порядъчно бързо. А за утаител ... ако имаш 10-20 кубика може и да стане, иначе за какъв утаител говорим, там идеята е да оставиш водата да се утаи, трябва да поема разхода ти поне за 48 часа без да стигаш под 1/3 не е малко вода, то може и омекотително да си направи.
Абе .. то докато не му дойде на човек до главата ... :) Имаше една приказка на времето за някакви еленчета ли беше .... но поуката е питай патило ... който иска да се вкарва в приключеня си е негова работа, аз предопредих пък ...

Пет Юли 15, 2016 9:07 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: ВиК (строителство)
Затова първия ми въпрос беше как са успели да го убедят за отворен външен кръг?!?

Масовата практика е външния кръг да е затворен и пълен с чиста вода или с лек разтвор на антифриз. Тази вода не се меша с другата, която върви вътре в къщата (в подово, конвектори и евентуално гореща вода за къпане). По този начин поддръжката на всичко свързано с външния кръг се намалява драстично! Няма отлагания, няма запушвания на филтри и всички други неудобства, за които колегите преди мен са писали.

Затворения външен кръг има много предимства и един недостатък - необходим е по-дълбок сондаж(и) за да може да влязат в тях необходимото количество тръби. Това разбира се оскъпява защото сондажите се плащат на метър, тръбите също се купуват на метър, но пък веднъж го правиш и после само се наслаждаваш как работи...

Пет Юли 15, 2016 3:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2